Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст

Родителите са неглижирали нещата, смята адвокатът на нападателя
31 юли 2018 12:00,
260
Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст
Снимка: Pixabay

Кървавата саморазправа, при която 15-годишно момче наръга свой съученик, е провокирана от системни обиди. Тийнейджърът, който е роден в България, но е от ирански произход, бил наричан от връстниците си "джихадист", "педераст" и други подобни.

Негови колажи като гей били редовно публикувани в социалните мрежи, разказа адвокатът на момчето Ивайло Абаджиев.

Кървавата драма се разигра в края на миналата седмица в столичния квартал "Надежда". Нападателят бе оставен в ареста, макар и само 15-годишен, заради опит за убийство. Нападнатото момче е в тежко състояние.

Още по темата

Според Абаджиев нито родителите, нито учителите на нападателя са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за тях.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", каза Абаджиев пред bTV.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж.

Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете.

"Когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е", категоричен е Абаджиев.

Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата.

Според адвоката няма никакво съмнение, че клиентът му трябва да си понесе отговорността. Той разказа и че всеки път, когато ходел в ареста при нападателя, той питал как е раненото момче. Двамата били приятели в началото на миналата учебна година и той искал пак да са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още по темата: ножобидиученикколаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
8
 
19
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
,,Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете."НЯМАМ ДУМИ !!!!Значи всички други деца навън са просто като него.Така ли ?!Това ,,просто ,,,,дете"" ако пререже гръкляна на жената на този адвокат каква ли ще му бъде тогава реакцията.Трябва в подобни случаи да се ЗАБРАНИ използването на думата - дете !Щом като може и иска да убие друго същество,то тогава изве'рга е всичко друго,но не и дете.На 15 год.готов да убива.А на 30-ет ?СМЪРТ за *** !!!!
136
1
 
16
 
! Отговори
До 145 преди 5 години
Имам колан по бойно изкуство ступвал съм по няколко наведнъж така е както казваш обаче нее нужно да ги убива може да направи друго но не чак да ги убива сега ще стой в затвора
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
127 А е трябвало ... Мене ме гавреше едно дебело ***, ама набарах една електрическа палка и мунказаваш, да че е дебел и че го чакам пред тях. Излезе, сигурен, че ще ме нарита за 14 пореден път, ама тоя път му нахалюках шоковата палка в лицето. Като падна го заритах, изпиках му се отгоре и от тогава ни лава, ни нищо. Даже го водеха на психолог, защото Ен може да аис намери работа от страх ..... Заслужава, изродчето ... Залсужава си ...
134
9
 
24
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Расизма - е реакцията с която - едно общество се опитва да запази чертите си.Какво се случва в либерална Франция и ( насилената ) либерална Германия и Швеция - знаем всички! Мултикулти, гейпаради, *** полови - вече не знам колко на брой.Желано е "отгоре" бързото заличаване на нациите , и превръщането им в безропотно , мучащо нещо! А такива "нови българи" идват с мурафетите им! Иранския *** - е плод на новата политика - "куцо, кьораво, сакато " добре дошли в Европа! Тук можете да колите!
133
8
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
До АнонименАбе ти луд ли си? Бил се защитавал талибанът. Дано утре и ти настъпиш някого на улицата пък той да те наръга няколко пъти в корема и гърдите защитавайки се от теб.
132
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колажите явно са били пророчески.Реакцията и постъпката му са като на талибан, а в затвора ще е секс-кукла.
131
9
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Да го депортират него и цялото му семейство в И(с)ран щом не оценяват привилегията да живеят в България. Ако не знаетем мю слитата винаги си носят ножове и са готови да клъцнат и вас и семейството ви само да им се стори, че сте ги погледнали накриво. Правилно са го наричали джихадист.
130
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да бъде върнато смъртното наказание вкл и за малолетни както е я Сауд.арабия...Само че за тези, които са го тормозили, а не за защитилия се.
129
1
 
4
 
! Отговори
"Лоша Дума" преди 5 години
по Ран Босилек явно не са я чели нито едната страна в спора, нито другата...
128
2
 
6
 
! Отговори
Правораздавач преди 5 години
Трябва да бъде върнато смъртното наказание вкл и за малолетни както е я Сауд.арабия
127
2
 
7
 
! Отговори
Правораздавач преди 5 години
Такива дето се правят на мутрички лесно се вкарват в ред .пускаш им малко кръв и готово.ако ви е страх наемете някого.
126
1
 
16
 
! Отговори
ss преди 5 години
В САЩ точно ей такива тормозени са авторите на масовите стрелби в училищата. Добре че тук имаме малко по-голям контрол на достъпа до оръжие.
125
6
 
12
 
! Отговори
КОМЕНТАР преди 5 години
*** поколението е факт,и сега са вече тинейджъри. Такива и подобни случаи ще стават все повече и повече.Виновни са учителите и образувателната с-***.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо са го наричали п......ст?Пишещите коментари тук, са пропуснали последните два реда от статията. Ама си пишат дежурните коментари от двете страни на барикадата.А това по-скоро прилича на любовна драма.
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се превърна от държава в стадо козели който си решават проблемите с рогата един срещу друг или в стадо маймуни
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста хора отисват децата си от посещаване на училище за да не са подложени на удари всеки ден и тормоз или децата сами отказват образованието е развито и не енужно някой да търпи унижения може да се учи и в не учебна среда а само с учители или в частни училища
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам какви деца са те повечето са по 100 120 килограмови татуирани стероидни мутри идете в някое училище и ги вижда и то от тинейджърска възраст
120
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като е решил по такъв начин да си решава проблемите сега ще лежи. И в затвора ще го научат и него на много неща! В училище на много деца се подиграват и ако всички извадят ножове те какво ще стане?
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не си върши работата нито родителите са родители нито даскалите са даскали нито директорите са директори същото е и с мутрите по улицата и с тия където разхождат кучета и с тия където са на власт и тнт
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 122 и 123 .Много хора през всички 11 12 учебни години са търпяли удари и тормоз но не са вадили оръжие намерили са начин да се защитят дали като игнонират или като изучат бойно изкуство и като пребият агресора или като сменят училището или като кажат на класната и тнт има много други начини не приемам агресията за нормална но не приемам и употребата на оръжие затова в затвора го чакат с нетърпение за да му върнат