Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст

Родителите са неглижирали нещата, смята адвокатът на нападателя
31 юли 2018 12:00,
260
Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст
Снимка: Pixabay

Кървавата саморазправа, при която 15-годишно момче наръга свой съученик, е провокирана от системни обиди. Тийнейджърът, който е роден в България, но е от ирански произход, бил наричан от връстниците си "джихадист", "педераст" и други подобни.

Негови колажи като гей били редовно публикувани в социалните мрежи, разказа адвокатът на момчето Ивайло Абаджиев.

Кървавата драма се разигра в края на миналата седмица в столичния квартал "Надежда". Нападателят бе оставен в ареста, макар и само 15-годишен, заради опит за убийство. Нападнатото момче е в тежко състояние.

Още по темата

Според Абаджиев нито родителите, нито учителите на нападателя са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за тях.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", каза Абаджиев пред bTV.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж.

Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете.

"Когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е", категоричен е Абаджиев.

Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата.

Според адвоката няма никакво съмнение, че клиентът му трябва да си понесе отговорността. Той разказа и че всеки път, когато ходел в ареста при нападателя, той питал как е раненото момче. Двамата били приятели в началото на миналата учебна година и той искал пак да са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още по темата: ножобидиученикколаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари