Apple продава по-малко, но пък по-скъпи iPhone-и

Американската компания надмина почти всички очаквания
1 авг 2018 10:15, Бойчо Попов
39
Apple продава по-малко, но пък по-скъпи iPhone-и
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple Inc. е генерирал най-високите си досега приходи в считаното за най-слабо трето фискално тримесечие, тъй като търсенето на iPhone-и с висока цена остава устойчиво, а услугите, като продажбите в App Store, се ускориха към рекорд.

Резултатите за фискалното трето тримесечие на Apple показват как производителят на iPhone намира нови начини да расте, на фона на свиващия се за конкурентите глобален пазар на смартфони.

"Разширяваме обхвата си на развиващите се пазари и сме свидетели на силен двуцифрен ръст на приходите. Постигаме голям напредък към нашата цел за значително разширяване на бизнеса ни с услуги", заяви главният изпълнителен директор Тим Кук по време на разговора с анализаторите след представянето на резултатите.

Въпреки че продажбите на iPhone обикновено отслабват през пролетта и лятото, тъй като нарастват очакванията за нови устройства през септември, финансовият директор на компанията Лука Местри заяви, че търсенето остава консистентно, особено за iPhone X, 8 и 8 Plus.

Apple Inc. прогнозира приходи от продажби, които надминаха прогнозите на анализаторите, което предполага, че потребителите продължават да бъдат привличани от iPhone, цифровите услуги и други устройства, като AirPods и Apple Watch.

Базираният в Капертино, Калифорния, технологичен гигант очаква приходите за четвъртото му фискално тримесечие да са в диапазона между 60 млрд. и 62 млрд. долара, докато анализаторите се надяваха на 59,4 млрд. долара по данни, събрани от Bloomberg. Това представлява здравословно увеличение от 14% до 18% спрямо резултата година по-рано. Според анализатори вероятният ръст отразява малък тласък от трите нови устройства, които се очаква Apple да пусне през септември - актуализация на iPhone X; първият голям телефон на компанията с OLED дисплей; и телефон с 6,1-инчов течнокристален дисплей с технология за лицево разпознаване.

Apple обяви, че брутният марж на печалбата ще е в диапазона между 38% и 38,5% за периода, спрямо прогнозите на анализаторите за марж от 38,2%.

Повече от десетилетие след дебюта си iPhone все още е най-важният продукт на Apple, като генерира повече от 60% от приходите. Въпреки че продажбите на устройствата се забавиха напоследък, компанията изгражда цифрови услуги и набор от други добавки около устройството. Тези нови бизнеси, заедно с по-високите цени на iPhone, поддържат ръста на приходите.

Подробности за отчета вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
" хардуера е пряко интегриран със софтуера" имате предвид фърмуер или това е някакво суперново, спиращо дъха творение. апъл не е за бедяци, но е за снобари, които могат да не спят цяла нощ и да се редят на опашка на "най-новия" модел, докато ние се забавляваме някъде. за мен основното предимство на андроид за сега си остава отвореният код на приложенията.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SvenПоследния iPhoneX е с много високо качество. Работи много бързо, дисплея е изключително здрав и не се драска. Цената е висока, но качеството също.
12
7
 
12
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Епъл умря със Стив Джобс. Епъл представят за иновации това, което другите ползват от години. Основният им конкурент Самсунг уверено следва епъл по пътя надолу със своята ценова политика. Епъл са в по- неизгодна позиция, защото съществуването им зависи от един единствен продукт. Когато хората осъзнаят, че плащат в пъти повече, от колко получават, дните на епъл са преброени.
11
5
 
3
 
! Отговори
Sven преди 5 години
Големи разбирачи сте всички,но като гледам цените на Самсунг са вече идентични с цените на Ейпъл,така че всичко опира до личен избор.Мое мнениее,че качеството на Ейппъл се влоши през последните 2,3 години.
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Параметрите са по-слаби за сметка на това хардуера е пряко интегриран със софтуера и за това аифоните работят много по-бързо от самсунг. Аз не познавам някой, който от iOS се е върнал на Android. За сметка на това всички които ползват андроид са много силни в хейта на iOS. Малко на завист прилича
9
3
 
4
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
перфектни технологии на приемливи цени .... ДЕРЗАЙТЕ APPLE ....
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Apple не е за бедняци взимащи 500 лева заплатка
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Параметрите на Ейпъл отдавна са под тези на водещите фирми в бранша. Това на което разчитат е изграденото име. Когато изостанат още малко и техните потребители ще се усетят. А Ейпъл с тази политика по-малко, но по-скъпи нищо хубаво не я чака.За това другите фирми произвеждат масовки (с по-добри параметри от тези на Ейпъл) и по един два флагмана на година!
6
5
 
10
 
! Отговори
до #2 преди 5 години
Официално: Епъл ползва дисплей на Самсунг - това е ФАКТ лесно проверим, за ужас на зомбитата.А гурото на Епъл, заклеймяваше големите дисплей ама след като почина човека, друга песен запяха.И в тази връзка, когато понина Джобс, една позната си купи iPhone само за да почете човека. Е, да ама изкара няколко месеца и спешно се върна на андроид-а, колкото и да уважаваше Джобс.Веднъж пипнал ли си друго, различно от iphone, повече връщане назад няма!
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дам 3Това е уникален бизнес модел водещ до чудовищни печалби на гърба на овцете!...интересно, даже в добрите ми години, защо пък този "бизнес модел", НЕ работеше върху мен ?дали пък аз НЕ съм оФца?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е то беше ясно , че по-евтините въобще ще отпаднат от играта , като останат най-скъпите за тези (както казва колегата 1) с "диагноза"!лека-полека виждам, че хората започват да отрезвяват виждайки, че "технологиите" с развитието си, много отдавна са изпреварили в пъти естествените нужди. казано по друт начин - "рано ни е" , не можем да "смелим" на практика всички тия "екстри", които предлагат "хайтек" джаджите! "честотата на трептене на времето" вече е в пъти по-голяма от тази на хората!
3
3
 
23
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Аз лично се прекланям пред Епъл...Това е уникален бизнес модел водещ до чудовищни печалби на гърба на овцете! И също така, никоя друга фирма не можа да преброи бал Ъ ците в световен мащаб!
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До зззАМOLED дисплеите на самсунг нямат нищо общо с тези на аифон. Разликата е видима с просто око. Не случайно са най-голямата компания по маркет капитализация в света надминаваща компании като Гугъл, Амазон и т.н.
1
8
 
24
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Ами какво се чудите?Зомбираните ползватели на епъл току-що откриха топлата вода - т.е. голям OLED дисплей и купуват като луди телефоните с дисплей на Samsung, които ние ползваме вече от години.Apple не е фирма - това е диагноза!Apple зомбитата не пипат друг телефон, щото ха са пипнали и повече няма да искат да чуята за i-бозите :)