Бански, сутиени... Жегата вдигна продажбите на бельо в Белгия

Шофьорите в градския транспорт в Брюксел с петиция за бермуди
1 авг 2018 11:30, Екип на Dnes.bg
9
Бански, сутиени... Жегата вдигна продажбите на бельо в Белгия
Снимка: Архив, Reuters

Продажбите на бельо в Белгия са се увеличили с 30% за месец, съобщи организацията за самонаетите, част от която са продавачите.

Според организацията освен традиционните летни разпродажби, основна причина са необичайно високите температури в Белгия през юли.

“Сезонните разпродажби бяха изключително натоварени заради извънредно топлото време”, разказва пред един от местните телевизионни канали продавачка.
“Жените се потят много повече заради горещините и се нуждаят от много повече сутиени”, обясни тя.

Освен това заради времето се носели по-изрязани деколтета, което пък увеличило интереса към специалното бельо като сутиени без презрамки или с подвижни такива.

Банските костюми, които се продават в магазините за бельо, също били разпродадени в по-големи количества заради необичайно дългото лято.

Шофьорите в градския транспорт в Брюксел обаче страдат от топлината и искат компанията да им разреши да носят къси панталони на работа, става ясно от тяхно писмо до ръководството.

Много фирми в Брюксел разрешиха на служителите си бермуди вместо сака в офисите, когато термометрите преминаха 30-те градуса по Целзий, но не и градският превозвач в Брюксел. Затова служителите пуснаха подписка бермудите да бъдат включени в официалната униформа, която вече е подкрепена от над 1000 служители.

“Не става дума само за шофьорите, но и за контрольорите, охраната и техниците”, обясниха от един от синдикатите, подкрепящи почина.

В подписката се казва, че аналогичните компании, обслужващи белгийските региони Фландрия и Валония, вече са разрешили късите панталони, оставяйки Брюксел назад.

Според шофьорите витринните стъкла на автобусите създават саунов ефект в рейсовете по време на жегите. Ползата от климатиците е малка, тъй като вратите често се отварят, за да се качат и слязат пътниците и с тях вътре влиза горещият въздух.

Шофьорите се надяват, че ако достатъчно хора ги подкрепят, управата на градския транспорт ще добави бермудите към служебното облекло.

Белгия изживява нетипично топло и сухо лято с температури около 30-те, продължаващи през целия юли. В петък в Брюксел бе регистрирана най-високата температура от 34,6 градуса в страната от 130 години насам. Властите наложиха ограничения за ползването на питейна вода за поливане, заради опасения за недостиг, ако времето се задържи без промяна и през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Жега, бански, сутиени... мацки с цици запотени... Joie de Biere!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а зя кво са им сутиените? Особено при жега кой носи сутиени?
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
T'ва за нинджите ли? Е тия ще разбият разбиранията за блискоизточно-европейски скункс. Няма ли безплатни билети за шитхолите, или поне повече зоопаркове с решетки да отворят.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бермудите с ризи с хавайски мотиви ли, или само вратовръзките и чорапите?
4
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"бермуди вместо сака в офисите", т.е. досега саката са ги обували???
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И бурките вървят много в Брюксел- в Моленбек е много любопитно ако човек не е бил в дълбокия Ориент.
2
5
 
6
 
! Отговори
Тиквуне! преди 5 години
Искам да изядем тенджера боб заедно и да се надпърдяваме - готов ли си?
1
5
 
16
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
И бурките и бурките вървът.