Над 80 ранени при разбиване на самолет в Мексико

На борда са били 97 пътници и четирима души екипаж
1 авг 2018 07:20, Елка Василева
10
Над 80 ранени при разбиване на самолет в Мексико
Снимка: Reuters

Близо 85 души са ранени при разбиването на самолет на компанията "Аеромексико" малко след излитането му от мексиканския щат Дуранго на път за столицата град Мексико, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В болница са приети 49 души, като двама от тях са в критично състояние, съобщи губернаторът на Дуранго Хосе Аиспуро.

На борда на самолета Ембраер 190 е имало 97 пътници и четирима души екипаж.

Според Аиспуро в момента на излитането самолетът е попаднал в силна градушка и е бил подложен на мощно въздушно течение, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
flat earth society преди 5 години
Човек се учи докато е жив. Явно съм бил в заблуда че Боингите летят с CFM, Pratt&Whitney, General Electric и Rolls-Royce. И турбината представлиава няколко реда не чак огромни ''перки с много ребра".
7
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Литнал с мексикански дуранговци от Гуадалупе, но се приземил по дупе...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетните двигатели на Боинг са Ролс-Ройс. Турбината (една огромна перка с много ребра) е от титан. Ако на теб всичко ти е плоско о гладко...
5
1
 
0
 
! Отговори
flat earth society преди 5 години
За пентагона всичко клони към крилата ракета или подобно. Какво точно е станало със сигурност малцина знаят ние само гадаем. Ама да се изразиш Титаниви двигатели е ниво 2ри клас. В офицялния саит на flat earth society пише: Геавитация няма! Нещата просто падат! Сега като предлагаш алтернативна гледна точка, дай поне смислен аргумент. Иначе си е религиозен фанатизъм.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия път ракети против градушка... може би?
3
1
 
1
 
! Отговори
flat earth society преди 5 години
Титаниеви двигатели :Д
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При всяка самолетна катастрофа гледам пейзажа и се сещам за 11-ти семптември и сградата на пентагона, където в една малка дупка в сграната се бил изпарил огромния самолет с титаниеви двигатели, а през дупката се виждаха вътре в сградата дървени бюра и книги по тях...
1
1
 
12
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Не е за вярване...2018 година самолет катастрофира поради градушка....В Мексико нямат ли WSR,нямат ли доплеров радар? Какви са тези пилоти братче? Кой е обучавал air traffic controllers и диспечерите? Този самолет е "Ембреър"...не се управлява от ентусиасти, а от обучени професионални пилоти.