Стабилизираха бебето, чиято майка почина в Плевен

Постепенно ще се изключват системите, за да следят състоянието му
1 авг 2018 09:00,
14
Стабилизираха бебето, чиято майка почина в Плевен
Снимка: БТА, архив

Стабилизирано е бебето, чиято майка почина при раждането преди седмица в плевенската Университетска болница.

Окръжната прокуратура, която образува досъдебно производство за смъртта на 39-годишната родилка, се ангажира да установи причината за смъртта до месец, след като бъдат готови експертизите.

Още по темата

Стабилизирано е състоянието на бебето, каза пред БНР говорителят на болницата Момчил Цветков: "То е в по-добро състояние, отколкото предишните дни. Много са важни следващите дни, за да се види как ще заработят централната нервна система и други системи. Постепенно ще започват и да се махат медикаменти. Тече проверка по случая с починалата родилка. Още веднъж съболезнования на близките. Проверяваме случая и истината ще излезе наяве".

Разпитан е съпругът на починалата родилка. Все още няма данни от направената аутопсия, допълва окръжният прокурор Ваня Савова.

"За да сме изцяло обективни в нашата преценка, ще назначим лекари за втората експертиза. Ще обмислим и за първата – дали с оглед това обществено недоверие да не бъдат от друго лечебно заведение, имам предвид конкретно ВМА".

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков каза, че продължава проверката на Агенция "Медицински одит" и Районната здравна инспекция в Плевен по случая с починалата родилка.

"В момента наш екип на "Медицински одит" е там, включително и РЗИ – Плевен е в болницата. Очакваме техните предварителни доклади, с които ще ви запознаем в момента, в който ги имаме. Оценката е била, че жената е била здрава. Тъй като е имала планирано секцио, това се появява по време на въвеждане на анестезия. Дали е сърдечен проблем, който води основно и е създал проблема, или масивна белодробна емболия, ще кажат колегите съдебни медици и патоанатоми".

"До родилката е имало медицински екип през цялото време", обясни Пенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
1
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 5 години
Вие българите сте ***.В България всяка година от 65 000 раждания умират само 4-5 родилки. Това не е нищо в сравнение със смъртността при родилките например в америка. Една жена умряла - голяма работа. Животът продължава и без нея. Приятен ден :)
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкото дете дано не е увредено,а колкото за лекарите много почнаха да грешат.Аз самата загубих детето си преди няколко месеца,април месец заради лекарска грешка и небрежност.И аз бях с операция и ме зашиха като прасе.А на контролния преглед самия лекар ми каза цитирам "И да съдиш и да не съдиш,осъден лекар няма!"Другото което е епикризите и аутопсиите се поправят.Надявам се семейството да търси правата и да ги осъди!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7---------------------------------Екип от патолози от ВМА,бе драги,не от гинеколози. Обаче който не вярва на тях да си поръча европейски патолози за няколкостотин евро .Скъпи са там.
10
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
В интервю бащата на бебето каза, че дори и да оцелее, то ще е увредено.Затова и аз се питам, какъв живот ще живее това дете?До 10Позитивната обстановка е хубаво нещо, но и другото е вярно. И най-здравата жена няма гаранции, винаги може да се обърка нещо. Затова е прав този, който отбелязва, че на такава възраст е по-добре да роди чрез секцио, макар че и тогава няма 100% сигурност.Тръгнете ли да раждате, молете се да имате късмет!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде по света няма такъв *** и негативен народ. Никъде към родилката не се казва, че е с единият крак в гроба. Защото хората са позитивни и бремеността е нормално състояние. Гледах в Англия родилка на 50 г. ражда нормално. Няма причина за секцио. Прочетете потресаващата статия на английска акушерка за мнението и за бг. болниците. В английските род. отделения основно са само акушерка, позитивна атмосфера без ненужни интервенции, с най-близките хора, с вода и малко храна дори.
8
7
 
3
 
! Отговори
annybody преди 5 години
При раждане жената е с единия крак в гроба - с изключение на римлянките, разбира се, те са направени единствено за създаване на ***.Дано бебето оцелее читаво!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами ако е увредено?
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагласена работа. Екип от ВМА. Ха ха. Че колко родилни отделения и колко раждания годишно има във Военна болница. Колко бременни войници има. То опитите в армията продължават от край време ама без успех. Включете и доктора на централния затвор
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ро цял свят такива родилки са рискова група, затова са планирали секцио и т.н., а в бг да тръгнеш да раждаш на 38-39 си е предизвикателство, и какта е тръгнало все повече такива новини ще четем- раждайте на 20-30 и после си живейте живота
4
3
 
33
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
"До родилката е имало медицински екип през цялото време", обясни Пенков. Това звучи като: "Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!"
3
1
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Да,бе !!! Докато го изпишат от болницата !!! После роднините ще си блъскат главата !
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъден медик кога
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Буквално убиха жената и съсипаха бебето още от първата секунда на бял свят !