В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!

Нейни колеги отправиха апел за кръводаряване на 6 август
1 авг 2018 10:30,
29
В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!
Снимка: BulNews

"Пирогов" организира кръводарителска акция в помощ на падналата лекарка от 7 етаж в София.

Инцидентът стана преди десет дни в столичния квартал "Люлин". Веднага след него близките на младата жена отправиха призив за кръводаряване, на която откликнаха десетки.

Д-р Ирена Иванова претърпя операция, но още тогава лекарите в "Пирогов" съобщиха, че й предстоят още интервенции.

Тогава те обявиха, че се борят за живота на своята колежка и според тях има надежда за подобряване на състоянието й, въпреки тежката злополука.

Още по темата

Сега от болницата отправиха нов апел за кръводаряване: "Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти, както за нея, така и за други пациенти на болницата е ежедневна, а недостигът е осезаем".

Инициативата е на служители от унивестската спешна болница. Осъществява се с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Всеки, който желае, може да се присъедини към пироговските медици и да дари кръв на 06 август 2018 г., понеделник, от 17 до 19 часа в зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Все още няма официално обяснение за инцидента с 35-годишната жена.

При първата акция за кръводаряване нейни близки и познати потърсиха помощ с емоционални постове в социалната мрежа.

"Това е Ирена, един млад и прекрасен лекар с огромно сърце. Последният път, когато я видях,беше държала ръката на пациент цяла нощ, за да не го е страх, че ще умре сам. Не умря, може би защото тя беше там, не знам...Сега тя претърпя тежък инцидент и се нуждае от кръв. От много кръв.... ", написа неин познат в социалната мрежа.

"Аз и останалите ѝ колеги и приятели ще сме много благодарни на всеки, който би могъл да дари кръв за нея, защото не искаме да я загубим", се допълва в поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТрябва да се чака, щото кръвта не е за нея.Използват лекарката като повод. Още една причина да не ходя да дам кръв.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи сериозно ли бе? "Сърцата"?Паднала е от 7-мия етаж - или е била пияна, или е имала психически проблеми (никъде не се споменава полиция или че е била блъсната). Та обясни ми, колко трябва да си "сърцат", че да паднеш от 7-мия етаж?И в двата случая не искам да попадам при такава.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Вчера един обясняваше как отишъл да дарява кръв за оперирано момче и докторите го ругали.....
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кураж и успех за сърцатата лекарка. Да се оправи и дълги години да помага на хората.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом 5 дни след инцидента не е стабилизирана....
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите от пирогов да се наредят на опашка и да даряват. Също администрацията и директорите, щото нали болницата е дружество по търговския закон.А аз лично няма да отида и да даря кръв без пари. Точка. Когато на мен ми трябваше преди години ми се наложи да платя 150 лева на циг.анската мафия (сега разбирам, че цената вече гони 250). Оттогава не дарявам кръв. Оправете системата за кръводаряване и тогава може и пак да почна. Но сега с тези призиви "дайте, че ..." няма да го направя.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо още няма коментари!? Аз очаквам, естествено, и злобни, каквито сме и ние повечето.Да се оправи жената колкото може по-бързо!А вие да бяхте написали кръвната й група, а! И защо като е тежко състоянието й, трябва да се чака до 6.08., днес сме 01.08.
2
9
 
1
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
По скоро са и промили съзнанието с приказки за по успешна кариера в чужбина - за мен това е плод на отчаяние
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияна ли е била?