Времето минава бързо... Как да се храните след 40?

Не пропускайте консумацията на боровинки, цвекло, риба...
10
Времето минава бързо... Как да се храните след 40?
Снимка: unspalsh

Времето минава бързо... Докато се обърнем и вече сме на 40. Чудесна възраст, в която можем да преоткрием себе си по много и различни начини, но е и етап от живота ни, който ни кара да се замислим върху нашите хранителни навици.

Кой не иска да изглежда на 40 по-добре отколкото през неговите 20? Така например, ако добавите към дневното си меню ярко оцветени храни като боровинки, цвекло, лилаво зеле или череши и други, вие осигурявате на организма си антоцианин. Това е антиоксидант, който се грижи за здравето на сърцето, мозъка.

Какво още е добре да промените в хранителните си навици, за да се чувствате и изглеждате по-добре?

Дайте тласък на метаболизма си

Метаболизмът е съвкупността от всички химични процеси в организма. С напредване на възрастта той започва да се забавя. Хубавото е, че има как да го подобрим, но начина ни на хранене от ключово значение. Не забравяйте да хапвате често и по малко. Също така не пропускайте хранения. За да получите още по-добри резултати, добавете още протеини към вашата диета. Това ще ви помогне да поддържате мускулна маса и да не преяждате.

Избирайте цели зърна вместо рафинирани

Има 2 основни вида зърна – цели и рафинирани. При целите зърна не се отстранява нито една част от тях. Пълнозърнестите семена са чудесен източник на витамин В, калий, магнезий и фибри, което помага за храносмилането и намалява риска от сърдечни проблеми, затлъстяване и диабет. Добри примери са пълнозърнест кафяв ориз, пълнозърнест сусамов тахан и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
КОКОТАРИ преди 5 години
Ами че те най-известните йоги в най-цветущото си здраве,си причиняват автаназия по разните им там техники,и си заминават без да им пука изобщо за живота.На времето един колега ми вика,..абе защо им плащаш на зъболекарите изобщо,аз 5 години съм работил само за зъбари,и накрая реших да ги оставя на произвола.И какво сега,имам си ченета,имам си и кинти '' И с докторите е така,все се грижат за нас,а като разберат че джоба е празен,викат следващият.Докато има ,,сухо'' са много грижовни сите докторя.
7
3
 
7
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
До вие как сте с главите : Отиваш на разходка в планината , виждаш баба Меца , онождаш я много добре и ...тя ти носи медец и боровинки ;) ;) ;) !!!
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
именно за това говорим, като кажеш на бабата че трупа пикочни киселини в краката си от повишено окисляване на организма, тя ти отговаря че е трябвало да станеш философ с други думи да си гледаш работата и продължава да се тъпче с нитрати.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организмът няма нужда от антиоксиданти, всичко е маркетингова помия.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животът е кратък, а както забелязвам някои "гурута" даже не щат да го живеят.Яжте, пийте и се плодете със здраве
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубави напътствия, но повечето баби пушат, пият, трупат холестерол и пикочна киселина в краката си. как да им обясниш че не е красиво. и общите нагласи са такива. никой не иска и да чуе разума.
2
10
 
13
 
! Отговори
вие как сте с главит преди 5 години
С какво ще си купуваш риба,боровинки,мед и други глезотиики ,аз да не съм кмет на голям град или член на правителството ?????
1
8
 
31
 
! Отговори
Старото куче преди 5 години
Яжте , пийте , пушете , чукайте и си носете новите дрехи !!!! Не се впрягайте на разни аскети и умници !!!!