КЗК шамароса (173 бона) бензиностанциите на Марешки

Бизнесменът продавал горивата на нереално ниски цени
Обновена: 3 авг 2018 14:12 | 3 авг 2018 13:23, Бойчо Попов
112
КЗК шамароса (173 бона) бензиностанциите на Марешки
Снимка: Oлег Попов, Investor Media Group

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наказа "Трейднет Варна", веригата бензиностанции, които се управляват от сестрата и майката на депутата Веселин Марешки, за нелоялно привличане на клиенти.

Санкцията е в размер на 0,1% от общия оборот за 2017 година, или 175,3 хил. лева, става ясно от решението на антимонополния орган.

Проверката е показала, че компанията е осъществявала продажби на горива на дребно и едро на цени, които са по-ниски от разходите за производството и реализацията на продуктите в продължителен период от време.

Жалба срещу практиката на "Трейднет Варна" подадоха водещите в бранша "Лукойл България", "Еко България", "Нис Петрол", "Петрол", "Синергон Петролеум", "Ромпетрол България" и "ОМВ България".

В нея е записано, че в бранша присъства "сив сектор", при който с най-явно проявление са продажби на горива с недоказан произход и без документи за качество, наличието на резервоари за горива, които нямат връзка с НАП и т.н. На този фон умишленото поддържане на ниски цени от един от участниците на пазара създава "невярна и напълно необоснована представа" в обществото, че основните участници на пазара поддържат нереално високи цени.

В жалбата си седемте дружества дават и конкретни данни за цените на бензиностанциите на Марешки и средните цени в страната по това време, показвайки разликата. Цитирани са и медийни изяви на Марешки, които според подалите искането до КЗК, увреждат доброто име на сектора.

Продължението на материала вижте в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
33
 
! Отговори
Оо преди 5 години
Комисия за защита ОТ конкуренция!!.
39
1
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Запомнете тези имена!"Лукойл България", "Еко България", "Нис Петрол", "Петрол", "Синергон Петролеум", "Ромпетрол България" и "ОМВ България"
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Не си много добър по математика
37
0
 
30
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Ха сега де!А бензиностанциите на големите, които продават на СЪЩИТЕ цени покрай тия на Марешки - тях ще ги шляпат ли, или не?
36
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зареждам само от марешки вече 1 година.Няма да заредя от друга бензиностанция !Ако ще и да се изравнят цените, няма да налея от другаде, защото това е единствения депутат от който съм видял някаква полза (колкото и популистко да звучи).
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
zna4i 17500000 mu e oborota za minalata godina(oficialniq)???bravo!! oba4e gi e vzel ot drugite!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън пияните ватенки и бояришници от Бургас.
33
0
 
57
 
! Отговори
реалист преди 5 години
От много години не зареждам от Лукойл, защото не плащат данъци в страната."Митьо Очите" на властта използва държавните служби като бухалка и средство за рекет. Само това може. Не харесвам Марешки, но съм против това, което прави държавата. НЕ СЕ НАМЕСВА КОГАТО ЦЕНИТЕ СА ВИСОКИ, А КОГАТО СА НИСКИ И СЕ "ОЩЕТЯВАТ" БЛИЗКИ КРЪГОВЕ ОКОЛО ВЛАСТТА. ОСТАВКА!!!
32
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам всеки от вас да направи следното:Да отиде на някоя от водещите бензиностанции и след зареждане да изиска измерване. Те са длъбни да извадят един метален мерител и да налеят точно количество. Налагайте им тормоз. Нека показват всеки литър! Мачкайте мутрите! Край на мутрите сега!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NAI-LOSHO E KACESTVOTO NA TEZI,KOITO SA SE OPLAKALI--DA NE ZAREGDA NIKOI PRI TYAH.
30
1
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
В БГ САМО ДОБЪР СНАЙПЕР МОЖЕ ДА РЕШИ ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ !!! АКО ДУМ-И НЯМА ЗЛАТЕВ; ДУМ -НЯМА ГРИШКО; ДУМ -НАМЯ ГО ЧЕРЕПЧО-СИН ; ДУМ- НЯМА ГО ПРЕМ.ЗАЩИТНИКА ИМ И ДУМ...ДУМ...ДУМ... ПОДСИГУРЯВАНЕ !!!: ПЕТРОЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЩЕ СА УДОБНО ЕВТИНИ !!!! НО АЗ СЪМ ГАД И ИСКАМ ...ДУМ...ДУМ -ЗА МАЙКИТЕ ИМ !!!!!
29
0
 
56
 
! Отговори
йхжб преди 5 години
Ми то решението е просто.Спирайте да зареждате от тия бензиностанции дето са подали жалбата и толкоз.Горивата били без документи за качество?!?! То на Лукойл като са с документи за качество е..баси качеството!Нафта та дрънка.....двигателя от нея.
28
15
 
4
 
! Отговори
малко размисли преди 5 години
Заглавието трябва да е "КЗК погали Марешки и го направи да изглежда положителен герой". Сега няколко дни ще се говори за това, което, както каза преждекоментиращ тук, това си му е реклама на бензиностанциите, а после само Марешки си знае колко дълго ще изтъква този факт, как видиш ли той е света вода ненапита и държавата иска да го мачка.Не ме разбирайте погрешно. Не защитавам негласния картел между другите вериги, ама и при тях и в случая с Марешки - държавата куца, а ние потребителите спим.
27
1
 
39
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Всеки петък след обяд, двете коли до горе! Едната е дизел, другата бензин-газ. Всеки път при Марешки, другите да лапат мухите! При тях няма и течност за чистачките да си купя даже!
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ликойл да покажа защо е на минус поредна година! Мръсни крадци! Вън руската мафия от ЕС!
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички на протест срещу водещите монополисти! Да ги изринем от държавата! Не ни трябват руски мафиоти! Марш!
24
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после нямало картел !?!Кирчо влез в час! Имаш ли понятие какво значи картел? Навсякъде в Европа цената е над 1?!Марешки е под руска протекция и му се продават горива под пазарната им стойност. Така руснаците осъществяват подривната си дейност у нас!
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой да не купува от водещите монополисти! Мръсни гадове! Тотален бойкот!
22
1
 
12
 
! Отговори
IYI преди 5 години
Пазарна икономика?!
21
3
 
37
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Как се мачка конкуренциата по български. Не се наядоха на пари ейййй.Един се намери да продава по евтино и го смачкаха ама ние си търпим. Няма проблеми. Вместо да скочим и да го защитим. Шо, е така плащай по 3 лева за нафта и недей да мрънкаш РОБЕ БЪЛГАРСКИ!!!ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, ВИЕ СТЕ ЗОМБИРАНИ РОБИ !!!