Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?

Димитър Желязков бе обявен за международно издирване
154
Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?
Снимка: Булфото, архив

Рано сутринта в четвъртък Бургас бе блокиран от жандармеристи и антимафиоти заради специализирана акция. Резултатът бе обявен - 19 мъже от обкръжението на несебърския бос Димитър Желязков бяха закопчани. Основната дейност на групата била разпространение на дрога, рекет, телесни повреди, изнудване. Повечето от задържаните ще бъдат пуснати след 24 часа и ще останат свидетели по разследването. Другите ще получат обвинения.

Самият Митьо Очите обаче не бил в морския град, а вчера бе обявен за международно издирване.

Още по темата

Той е заминал в чужбина с любим човек, без да подозира, че прокурорите дишат във врата му. По информация от разследването несебърският бос може да е в Гърция, но не било изключено да се крие и в Турция, твърди "24 часа".

Разследващите знаели, че Очите ще напусне България, но решили да не променят датата на акцията, за да не изтече информация.

"Колегите предпочетоха да приведат действията, както бяха планирани, защото това, което направиха вчера и ще се прави в следващите 3 дни, е въпрос на сложна организация", каза вчера в Бургас заместникът на главния прокурор Сотир Цацаров - Иван Гешев.

Бандата на Очите е била следена от началото на 2016 г. "Групата е била с мащабна организация, което прави доказването на престъпната ѝ дейност трудно", обясни още Гешев.

Близки до разследването разказаха, че бандата на Очите основно се занимавала с изнудване. Хората на несебърския бос превземали чужд бизнес с побоища. А с палежи и заплахи решавали бизнес спорове с конкуренти. Апетитът им бил насочен към бизнес с погребални агенции, питейни заведения, охрана и други.

Дрогата също била едно от основните занимания на бандата.

"Отчитали му продажба от дрога от цялото Южно Черноморие. Когато бил в Бургас, всички около него треперели", разказа служител на ГДБОП. Групата имала влияние и във вътрешността на страната.

При обиск на къща в несебърското село Кошарица спецполицаите се натъкнали на роднини на известен плевенски подземен бос. Твърди се, че през последните години в нея живеел Очите, а имотът се водел на чичо му. Къщата била скрита нависоко в селото сред много зеленина и дървета и заградена с голям дувар, през който и пиле не можело да прехвърчи. Сред заварените там били съпругата и дъщерята на кримигероя Камен Балбузанов-Куката, който е приятел на Очите. Адреси били претърсвани в Бургас и околностите.

Зам. главният прокурор съобщи, че е намерено и оръжие. Имало открити и "много други интересни доказателства", но отказа да разкрие подробности, за да не попречи на разследването.

За последно Желязков се яви в специализирания съд през май, но като свидетел по делото срещу Божо Кравата заради екшъна на 8 юни в Слънчев бряг през 2016 г., кпгато в заведение 4 You Очите бе прострелян, а гардът му Александър Алексиев бе убит. С 3 куршума в тялото Очите оцеля, но му се наложи дълго време да се възстановява в болници у нас и в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари