Русия пуснала хиляди от КНДР, нарушила санкции на ООН?

Те изпращат на Пхенян годишно по 150 - 300 млн. долара
3 авг 2018 08:50, Елка Василева
35
Русия пуснала хиляди от КНДР, нарушила санкции на ООН?
Снимка: архив, Reuters

Русия е позволила на хиляди нови севернокорейски работници да дойдат в страната и е издала нови разрешения за работа, което е потенциално нарушение на санкциите на ООН, предаде Ройтерс, като се позовава на информация на в. "Уолстрийт джърнъл".

Над 10 000 нови севернокорейски работници са се регистрирали в Русия от септември, пише изданието, като се позовава на данни на руското министерство на вътрешните работи. Данни на руското министерство на труда, с които се е запознал вестникът, пък показват, че най-малко 700 нови разрешителни за работа са били издадени от Русия на севернокорейци от началото на тази година.

ООН наложиха санкции на Северна Корея с цел намаляване на потока на пари за страната и упражняване на натиск над Пхенян да се откаже от ядрената си програма.

Американски представители сега разследват евентуални нарушения на санкциите. Руското външно министерство засега не е коментирало информацията, пише БТА.

"Абсолютно ясно е, че Русия трябва да направи повече. Русия казва, че иска по-добри отношения със САЩ. Ето защо Москва трябва да докаже, че сътрудничейки с нас, тя не работи против нас по тази заплаха за всички страни, която се нуждае от спешно решение", каза говорител на Държавния департамент.

Той добави, че се смята, че севернокорейските работници в Русия изпращат на Пхенян годишно 150 - 300 милиона долара.

"Сега е време за Русия да предприеме действия. Москва трябва незабавно и изцяло да приложи всички санкции на ООН, които тя прие", допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са невероятно злобни ко-***-лнца! Избиха милиони корейци, устроиха им 65-годишно ембарго, радват се като и-ди-отчита на свършеното и садистично продължават! Всевишният ще ги накаже!Русия е единствената, която им се опълчи здраво! Открито заяви, че ще ги унищожи при първата ядрена атака. Китай няма да изостане в това богуугодно дело.
21
0
 
12
 
! Отговори
Русия е независима преди 5 години
Русия е независима държава. Тя може да пуска или спира когото си ще. Какво е ООН. Малко хора си дават сметка какво е ООН сега. НИЩО. Говорилня. Маша на САЩ. Понякога тази маша не удовлетворява исканията на САЩ и те правят "Коалиция на верните симпатизанти" и разиграят поредната война. Защо САЩ не слушат ООН. Защото е нищо. Защо Русия да слуша ООН? Кажете ВИЕ.
20
0
 
9
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Тези американци не разбраха ли че колкото повече пикаеш срещу вятъра толкова повече се опикаваш.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските санкции садостигнали прага отвъдкойто започват да унищожаватамериканската икономика .
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е ясно интелектуалнотониво на американските сенатори .Подозираме какъв ще е ефектътна съкрушителните им санкции .По-навътре в задънената улица .
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна корея не е заплахаза света , а само за сащ итехните слепи слуги .А защо е така те знаят най-добре .От времето на изтребването наиндианците .
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо си пише лъжлива статийка,после почва да си я коментирапод име чуждо и вънкашност друга .
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората почнаха да вдяватче реалността не съответствана картините на днес.бг.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха , русия не се интересуваот пиндостанските санкции ,сега пък нарушавала санкциина оон . Нали тя ги одобряваи съответно ги знае многодобре . Ако не са й изгодниняма да ги одобри и няма даса санкции на оон .Т. е. отявленилъжи се опитват да ни пробутатза истина от последна инстанция .
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ройтерс , уол стрийт джърнал --откога тези дезинформатористанаха говорители на оон .Или проблемът е между ушитена джурналистката .
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ООН не е забранил на корейците да работят.Русия иска по-добри отношения с нас, каза говорител на Държавния департамент.А какво разискват сенаторите: "Днешният санкционен режим няма да може да удържи Русия от намеса в предстоящите тази есен избори. Ние трябва да въведем нови съкрушителни санкции и други допълнителни мерки срещу путинска Русия."В пиндостанският сенат вече е внесен проект с новите съкрушителни антируски санкции. Остава да се гласува и да се подпише от бай Дончо.
11
5
 
25
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Слава на Русия!!!Велика!!!
10
2
 
28
 
! Отговори
krasirz преди 5 години
Има ли някои които да вярва на ООН те отдавна са залезли.
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали беше че от КНДР бягат със риск за живота си ами не бягат хората отиват бачкат и пращат пари в къщи, обаче ООН не ги пуска навън Ким и Путин ги пускат . ООН иска да превърне КНДР в един ГУЛАГ от който никой не може да излезе навън и после да хвърлят помия по маршал Ким, ООН са лъжци, терористи и лицемери.
8
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ООН да си заврат санкциите в *** Юнкер.
7
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия кога ли е спазвала договорите, които е подписала. Може би само ***-Рибентроп. Дори не си правят труда предварително да се откажат от тях, за пред хората. А иначе уж са един от най-ревностните привърженици на ООН и то с големи привилегии.
6
23
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До 6:Русия е член на ООН, при това от най-важните, и решенията на ООН са решения за членовете му.Ама трябва ефективно да си походил на училище малко за да ги знаеш тези работи...
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин даже не си го мести за ООН, кажете ако Путин хвърли една атомна бомба над Пентагона какво ще прави НАТО без комндване и свръзка и нахлуят мамелюци от Близкия изток какво правим.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какви са ООН ,че да налагат санкции на някой ,Русия е суверенна държава ще прави каквото си иска, робите ще колениат пред ООН и ще чакат заповете на господаря си.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един много обширен репортаж, на някаква френска ТВ , в който проследяват севернокорейците от Далечния изток, та чак до корабостройтелниците в Полша.