Атентат срещу президента на Венецуела, той вини Колумбия

Мадуро твърди, че е нападнат с безпилотни летателни апарати
47
Атентат срещу президента на Венецуела, той вини Колумбия
Снимка: Reuters

Венецуелското правителство съобщи, че  е бил извършен опит за убийство на президента Николас Мадуро с натоварени с взрив безпилотни летателни апарати.

Експлозиите по време на военен парад в Каракас бяха опит на САЩ и съюзниците им в региона да отстранят венецуелския президент Николас Мадуро, заяви боливийският му колега Ево Моралес, цитиран от ТАСС.

"Категорично осъждаме новия акт на агресия и страхливото нападение срещу братския президент Николас Мадуро и венецуелския народ. След провалилите се опити да го свалят по демократичен, военен и икономически път, империята (САЩ - бел. ТАСС) и нейните лакеи посегнаха на живота му", заяви Моралес в Туитър. Според него това показва отчаянието на империята, претърпяла поражение от храбрия народ на Венецуела.

Самият Мадуро обвини САЩ и Колумбия за покушението срещу него, заявявайки, че е бил нападнат с безпилотни летателни апарати, натоварени с експлозиви, отбелязва Ройтерс. Той добави, че е оцелял благодарение на Бог, народа и въоръжените сили на Венецуела и изрази увереност, че ще живее още много години.

"Няколко от планиралите покушението срещу мен живеят в САЩ", се казва в изявление на Мадуро, цитирано в Туитър от венецуелската социалистическа партия. Президентът обвини за атаката и своя колумбийски колега Хуан Мануел Сантос, отбелязва ТАСС.

Първоначално самият Мадуро помислил, че става дума за експлозия на фойерверки, разкри венецуелският държавен глава в обръщение към нацията. След втората експлозия обаче се задействали мерките за сигурност и охраната го извела.

"Президентът на Куба Мигел Диас-Канел и първият секретар на Централния комитет на кубинската комунистическа партия Раул Кастро категорично осъждат опита за покушение срещу президента Николас Мадуро", съобщи кубинското външно министерство в Туитър, добавяйки, че двамата кубински лидери "изразяват пълна солидарност и безгранична подкрепа за президента Мадуро, правителството и гражданско-военния съюз на боливарския народ".

Високопоставен източник в колумбийското президентство определи като неоснователни обвиненията на венецуелския президент Николас Мадуро, че колумбийският му колега Хуан Мануел Сантос е замесен в атентат срещу него, предадоха Франс прес и ДПА.

"Това е неоснователно. Президентът е концентриран върху кръщенето на внучката си Селесте, а не върху свалянето на чужди правителства", заяви източникът, пожелал анонимност. Той не съобщи дали президентът Сантос планира да отговори лично на обвиненията, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДОКАТО ЗА И КЪМ ИНИЦИАТОРИТЕ НЕ БЪДАТ ПРИЛОЖЕНИ СЪЩИТЕ ИЛИ СЪОТВЕТВАЩИ ДЕСТВИЯ ... ЩЕ СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ !!! МАЛКО ЧУМА ЗА ТЕЛ АВИВ И ЩЕ СЕ УСЕРАТ -"ГРЕЙТ ЩАТИТЕ " ...-ТРЯБВА ТЕРОРИСТИТЕ НАД СВЕТА :САЩ И ИЗРАЕЛ ДА БЪДАТ СМАЗАНИ И ИЗБИВАНИ -ПО ЦЕЛИЯ ТРУДОВ СВЯТ : ... ЦРУ ШНИК -СМЪРТ ...ТА БИЛО В УКРАЙНА ИЛИ В БЪЛГАРИЯ / КАТО СОЛМОНЕЛ ПСИХИ - НАПРИМЕР/ !!!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Бойко е виновен! Оставка и избори.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя венесуелците сами ще си го изядат скоро от глад. Няма нужда от напъни...
35
2
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Франция има соц икономически модел и си е перфектно ранно пенсиониране социални придобивки и така нататък тва феновете на ЮСА няма как да го разберат те искат съвременни концлагери в които работниците бачкат до смърт и нямат право дори на отпуски за да може шефа на фирмата да си сменя яхтите всеки сезон и на Насдак да са доволни че ше могат си купят последния модел бизнессамолет.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37,А знаеш ли,че тази инфлация е изкуствено създаден процес,за едно денонощие,се обезценява,или оскъпява ,която и да е валута,8 държави са извън контрола на МВФ,и СБ,и точно те имат проблеми с инфлацията,не ти ли говори нещо
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захласващите се по икономическите успехи на Венецуела знаят ли, че там инфлацията в момента е 1 000 000 процента (словом един милион)? И как точно Мадуро преди няколко дни обяви, че икономическият модел в страната се е провалил?Венецуела е поредният пример за крах на опитите за установяване на социкономика. Ако капитализма има проблеми с разпределянето на ресурси, то при социалистическото стопанство този модел е 1 милион пъти по-порочен.
32
1
 
16
 
! Отговори
А бе преди 5 години
ЦРУ да не се е джендъризирало-напоследък един атентат не могат да направят като хората!А едно време целия свят тероризираха и то с успех!Стотици убити чужди политици,хиляди журналисти,че и обикновени граждани.Ама всичко е до време,дето се вика....
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Мадуро и путин като се срещнат и се...... раждат малки комунистически революционерченца готови да се бият срещу империализма ха ха....правилно се смееш, как да се бият срещу себе си... ха ха хаама виж срещу тях - бая могат да излязат...
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33СЕГА И ТОЗИ ЩЕ ВЗЕМЕ АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ КАТО ЕРДОГАН И ЩЕ НАТИКА ОПОЗИЦИЯТА В ДРЪНГОЛНИКА :D...тоя властта я има отдавна, по дефиниция, но го нямаше повода... а то без "повод", няма "оправдание"
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕАТРО Е!!СЕГА И ТОЗИ ЩЕ ВЗЕМЕ АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ КАТО ЕРДОГАН И ЩЕ НАТИКА ОПОЗИЦИЯТА В ДРЪНГОЛНИКА :D
28
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро и путин като се срещнат и се...... раждат малки комунистически революционерченца готови да се бият срещу империализма ха ха.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Зад всички гадости случващи се на нашата планета винаги имат пръст евреите управляващи ФАщ==а за другите евреи, НЕуправляващи сащ, кво ше кажеш ?
26
2
 
25
 
! Отговори
ТАСС преди 5 години
По-гнусна и манипулираща медия от СNN няма. Там въртят само два кадъра за маалоумният си мат'рял на които се вижда как Мадуро се стряска от взривовете и как тълпата се разбягва по площада. И толкоз. Докато по други новинарски сайтове дават как охраната си свърши работата перфектно, закривайки президента с противокуршумни одеала и и как незабавно го изтеглиха на безопасно място. Евала! Това ако бяха говедарите щяха да се самоизбият от паника в суматохата.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е важно че първият секретар на кубинската комунистическа партия осъжда атентата. Това е гаранция че империята ще се изплаши и повече няма да смее да гъкне срещу другаря Мадуров.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро ще ги хванат за .....
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАДУРО ОБЯВИ,ЧЕ ОТ СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ СТРАНАТА МУ ЗАПОЧВА ДА СОИ ПРОДАВА ПЕТРОЛА В КИТАЙСКИ ЙОАНИ И ХОП АТЕНТАТ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕНЕЦУЕЛА.ХА ПОЗНАЙТЕ ОТ ТРИ ПЪТИ КОЙ СТОИ ЗАД ПОРЕДНИЯ АТЕНТАТ СРЕЩУ ЗАКОНЕН ДЪРЖАВЕН ГЛАВА НА СУВЕРЕННА СТРАНА-РАЗБИРА СЕ ЦИОН-САЩ
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жидовската клоака САЩ е най гадната терористична (държава) в света.Зад всички гадости случващи се на нашата планета винаги имат пръст евреите управляващи ФАщ
21
3
 
15
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"така става с диктаторите ... никой не иска да търпи окови, под каквато и да е форма!"Също така никой не търпи и тъпанарски коментари, съдейки по минусите които сте получил, дрогарю Инджев.
20
5
 
23
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Говедарските катили са доста некадърни. Фидел Кастро се опитваха да го убият около 64 пъти. И докато той си пушеше пури и къркаше мохито с Йорданка Христова сенатор Маккейн го играеше виетнамска булка.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИванБързо наближава времето когато хората ще се страхуват да излезнат от къщи....няма да изненадаш никого - всички знаят, какво е "начертано в архитектурният проект", чиято фаза в момента показва компрометиране на сегашната конструкция на къщата, и безсилие тя (конструкцията) да продължи да се носи от енергията на масите ...