Прокуратурата влезе в дома на Бенчев, иззе оръжия, пари в брой...

Той е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение
5 авг 2018 18:48,
138

Снимка: МВР


Общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев се разследва за пране на пари и участие в бандата за рекет, палежи и побоища на Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По рано днес разследващи са претърсили дома и офиси на фирми на Бенчев и там са намерили документи от  т.н. черно счетоводство. Имало и бележки, в които пишело колко пари да се платят на Очите.

"Бяха претърени общо 30 адреса на фирми, свързани неофициално с Димитър Желязков", каза още Гешев. Засега не са открити данни, че бившият депутат от ДПС Несрин Узун е част от бандата на несебърския бос, но зам.-главният прокурор не изключи възможността и Узун да бъде обвинен.

Гешев каза, че седмината българи, предадени снощи от Турция на МВР, начело с Бенчев и Узун, са били върнати бързо по административен ред, защото турските власти ги преценили като опасни за националната им сигурност. Причината - на практика те укривали издирвания от Интерпол Митьо Очите.

"Очите няма нищо на свое име, нищо, че живее в палат в село Кошарица, който се води на офшорка", каза .

Специализираната апелативна прокуратура днес извърши обиск в дома на задържания зам.-председател на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев.

В момента той е с наложено полицейско задържане до 24 часа.

На 2 август 19 души, считани за близки до несебърския бос Димитър Желязков, бяха арестувани при операция насочена срещу рекета и наркоразпространението.

Петима от тях остават за постоянно под стража, реши вчера спецсъдът. Според държавното обвинение групата се е ползвала с голямо влияние в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
7
 
! Отговори
qw преди 5 години
Пресата пишеше че г-н Очите контролирал нарко разпространението по черноморието. В този бизнес, наркотици, вакуум няма, няма да спре и за ден, не може да съществува без "разбиране" от властта. Няма значение партийното знаме, със смяната му на власт се сменя само посоката на отчитане към съответната партийна централа.Всички тези господа, подозирам, няма да бъдат осъдени. Ще ги влачат по следствени арести и дотам. Твърде много знаят.Но определено ги извадиха от обръщение. Сега идва следващия
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта с този "удар" ,удари с един патрон не един,не два,а цели три заека.Първо показа на ЕС каква "люта" борба се води с престъпниците,второ на нас ни показа как се захранват политическите партии с пари и трето, показа на всички Митьовци в държавата че не могат да играят волна програма!
105
2
 
12
 
! Отговори
Бухал преди 5 години
Айде бе платени руски мисири. Нали много плюете ГЕРБ и Бойко срещу 2.50лв на ден.*** общинския съветник. Той по-въоражен от НСО. Мръсни комунисти.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Визия за България,визия през Очите на Митьо и акъла на Корнелка!
103
2
 
7
 
! Отговори
стар дядо с бабичка преди 5 години
Ши гласувами с бабата за БСП щото са социалисти а не са кът ГЕРБ. Те мислат за народат
102
1
 
14
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
101
1
 
7
 
! Отговори
От сидней австралия преди 5 години
Пак нищо. Ако ще го съдят за няколкото патлака значи нищо не са намерили или доказали. Нищо работа. Както тука казвамт smoke and mirrors
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимос преди 5 години
Удобно...хах
99
0
 
8
 
! Отговори
Мафия преди 5 години
А иначе държавата винаги разправя, че няма връзка с престъпния свят.. Създаде ги, закриля ги, но рязправя, какво ли не и овцете вярват и всеки път ходят да гласуват за едно по-добро бъдеще и като има кажеш в очите 80% и почват да блеят злобно.. Всеки народ си заслужава управляващите! Хак да ви е!
98
0
 
4
 
! Отговори
кеш кеш к*р преди 5 години
пари да имаш а да не можеш да си направиш хубав дом ...***
97
0
 
4
 
! Отговори
Ь преди 5 години
Защото всичко минава през фирмите на Бенчев и за да докажат, че Очите е виновен трябва да разберат и кой и как играе с него.
96
0
 
13
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Зад всяка мутра има по един политик.Нали не си мислите ,че с борба, карате и протеини се става и остава милионер в днешно време.
95
2
 
12
 
! Отговори
до 101 преди 5 години
Всеки схваща историята както му се харесва. Не Бенчев, а Митьо беше обявен за издирване. От Интерпол. Що, бе? Никой нищо не ни обясни. И сега издирваният го хванаха, но нищо не му правят, даже не обискират дома му. Ми само като погледнали чистите му очички и разбрали, че той е невинният, а Бенчев виновен.
94
1
 
9
 
! Отговори
До 91 преди 5 години
Нещо не си сванал историята.. Не Бенчев е подчинен на Митьо, а обратната ... Кой мислиш от двамата се занимава от 20 години с внос и износ на жито / наблягам на внос и износ/ . Бенчев продава високото качество жито в по-богатите държави, а внася 2ро и трето качество от Украйна, Молдова и където се сетиш подобни. Но къде е жито, къде не точно, само прокоратурата може да му хване статиите
93
0
 
6
 
! Отговори
Курти Илиев преди 5 години
Вече не е митьо очите а е митьо ушите и не защото ушаците са му големи като зъркелите
92
0
 
5
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
До Анонименкво да му обискират като той няма дом бедничкия няма нищо на негово име което да може да подлежи на проверкавече е минал по този сценарий няколко пъти и е посъветван как да процедира за да не се доказва нищо срещу него
91
3
 
4
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
митю трябваше да смени сегашния покровител с гербер и нямаше да го закачатявно някой по веригата се е изнервил от малкия си процент и сега ще го изрекетира за повече чрез сплашване с кратък престой в ареста хмм ...някой мисли ли по подобен начин както мен?
90
1
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
Точно срещу такива като Бенчев се бореше Фюрера!
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти, сър.
88
1
 
6
 
! Отговори
До 91 анонимния преди 5 години
А що си мислиш че Митю е главният, а не обратното.???Аааа