Прокуратурата влезе в дома на Бенчев, иззе оръжия, пари в брой...

Той е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение
5 авг 2018 18:48,
138

Снимка: МВР


Общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев се разследва за пране на пари и участие в бандата за рекет, палежи и побоища на Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По рано днес разследващи са претърсили дома и офиси на фирми на Бенчев и там са намерили документи от  т.н. черно счетоводство. Имало и бележки, в които пишело колко пари да се платят на Очите.

"Бяха претърени общо 30 адреса на фирми, свързани неофициално с Димитър Желязков", каза още Гешев. Засега не са открити данни, че бившият депутат от ДПС Несрин Узун е част от бандата на несебърския бос, но зам.-главният прокурор не изключи възможността и Узун да бъде обвинен.

Гешев каза, че седмината българи, предадени снощи от Турция на МВР, начело с Бенчев и Узун, са били върнати бързо по административен ред, защото турските власти ги преценили като опасни за националната им сигурност. Причината - на практика те укривали издирвания от Интерпол Митьо Очите.

"Очите няма нищо на свое име, нищо, че живее в палат в село Кошарица, който се води на офшорка", каза .

Специализираната апелативна прокуратура днес извърши обиск в дома на задържания зам.-председател на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев.

В момента той е с наложено полицейско задържане до 24 часа.

На 2 август 19 души, считани за близки до несебърския бос Димитър Желязков, бяха арестувани при операция насочена срещу рекета и наркоразпространението.

Петима от тях остават за постоянно под стража, реши вчера спецсъдът. Според държавното обвинение групата се е ползвала с голямо влияние в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не казва след като Очите беше прострелян и цялата полиция накуп го пазеше да не му се случи нищо в болницата, след като беше благополучно излекуван вече цяла година оттогава никой не го пипна за нещо и си живееше и продължаваше да се лекува и СЕГА ИЗВЕДНЪЖ СЕ СЕТИХА, ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК?Нещо не се връзва.
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е смешно, заговори се за предсрочни избори, за тотална неадекватност на властта да управлява о веднага се извадиха смръдливците от нафталина. Повече от 20 години тоя си развява байрака, чак сега, в удобно време го удариха. Хора, толкова ли сте прости?! Борбата за власт е безкрупулна. Ченгето Цветанов дирижира всичко. Пълен цирк за баламурници!
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой досеща ли се н коя групировка пречи Очите?! Спонсор на авиокомпания, застраховки, банки, телефони, ала бала...
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП винаги са имали"хора в сянка",за"чувствителни работи и мокри поръчки",още от времето на комунизма.Та през мутренския период,дори до днес,както виждаме.
43
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кауньят Цветанов да каже как от колата на същия тоя Б. Бенчев "изчезна" прословутото тефтерче на Златанов на път към прокуратурата. Там имаше доста интересни инициали на: ББ, ЦЦ, ИФ, кой да се "удари", на кой да се "даде"... Ще излезе, че е твой човек, работил към ДС като графолог. Изчезва важно веществено доказателство и всичко е "пито-платено". Няма доказателства, няма съд, няма присъда. ГЕРБоуха работа!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега вече се обърках! Бенчо червен ли е? Какво казва електората на Столетницата? Остава сега за наказание да изгоните човека от партията!
41
15
 
15
 
! Отговори
Браво Борисов преди 5 години
Ако продължаваш да громиш червените капиталисти,Бойко ще си затворя очите за ромейската популация,която ти толерираш и ще гласувам за ГЕРБ! Не само аз ами и фамилията ми ще те подкрепи ПАК! Вкарай червените в затвора,където им е мястото и им отнеми имуществото!Така правят в ,,белите"държави това е отговорното поведение!
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно сега хуманния български съд на колко ще ги осъди, ако въобще се стигне до присъди?
39
2
 
23
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Ако някой се е закахърил за него, да се успокои.Няма да го затварят ,просто е закъснял с вноските към правилните партии и правилните политически лица.Сега ще си плати и всичко ще е както по-рано.Ще излезне на бял кон целия сияещ в бяло както е обичая у нас.Това задържане е просто подсещане ,за да не помисли ,че нещо зависи от него.Просто съществото е една фигура ,която лесно може да бъде сменена с друга такава.Така се върви нагоре във всички партии.Те могат да се сменят,но модела остава
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои червени *** да сменят дилъра, явно дрогата на Очите е менте.
37
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕАТЪР! ЩЕ ЗАДЪРЖАТ МИТЬО ОЧИТЕ И ЩЕ ГО ПУСНАТ? ДАЖЕ ЩЕ ГО КОМПЕНСИРАТ С НЕЩО,ЗАРАДИ ЗАДЪРЖАНЕТО!ТРЯБВА ДА ОТВЛЕКАТ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ ОТ СКАНДАЛИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА- ЗАТОВА МИТЬО ОЧИТЕ Е УДОБЕН.МИТЬО ОЧИТЕ Е БЕЗОБИДЕН,В СРАВНЕНИЕ С БОКО-ТИКВАТА, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ,ПЕЕВСКИ, ДОМУСЧИЕВИ,ПАШАТА,МАДЖО И МНОГО ДРУГИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ГРАБИТЕЛИ.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Темата за чумата в Странджа приключи !!! Както казва В.В.Пякин /КОБ-ДОТУ/ Историческата памет на съвременния човек трае 2 седмици . А точно сега скандала трябваше да се разрази с пълна сила, защото заразата е фалшива, животни не измират, унищожават се човешки съдби, пръскат се милиони пари на вятъра и т.н. . ПИТАМ, ПАРИТЕ ЛИ СВЪРШИХА ЗА ТАЯ ТЕМА ИЛИ ЗВЪННА ТЕЛЕФОНА ..
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНаивник!
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че през цялото време Очите е бил контролиран вчерашната увереност на Борисов, че ще го хванат, доказва това. Сега ще започнат дитирамби колко е добро взаимодействието с турските служби за да оправдае васалното си поведение спрямо Ердоган. А милиардите загуби от газовите проекти, а хилядите действащи агенти на МИТ у нас те нямат значение. Важното е контрабандата на цигарите на Пеевски и хапчетата на Домусчиев да не спират.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо за българите е маловажен, него го вадят когато герп осе-рат тоягата.Но народа помни и за матряла и за шайкаджийския характер на герп/справка А.Тодоров/и за кражбите от еврофондовете и за мафиотската жилка на сегашната власт,помни за апартаментите на цц,за именията на гурото на терп,даже помни и тъпотиите,които ръсят катадневно вече десет тодини тези смешници.До края на годината ще бъдат изгонени,дано да стане по кроткия начин.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще го пуснат пак, той им е удобен. Отчислява си чинно на властта, а ако някой нов седне отгоре на Слънчака, тепърва ще водят преговори, дълга и широка. Пък и тази брилянтна операция ( дано Цецо скоро да й измисли име) успешно отвлича вниманието от скандалите между Симеонов, Сидеров, делбите на баницата там горе и пр.)
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
selyanduryt си остава selyandur, колкото и пари да има, и интериорът го подсказва с изумителната си рустикална симетрия, плазмата в центъра, уискито, изложено на рафтче, напълно неуместно пльоснатата между две масички кожа, и т.н.))
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приключи работната кариера на Митьо Очите. Работодателите му (разбирай покровители), леко и финно се отърват от него, явно защото някой друг, по-ловък и по-опитен вече е подготвен да заеме мястото му. Митьо много взе да биена очи. В момента протича цирково представление по отстраняването му и елиминирането на верните му хора.Останалите редови мафиоти от ГРОБ скоро ще получат списък на новите си шефове
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЙПИ И БОКО СИ МЕНКАТ МИТЬО ОЧИТЕ НА КАРАМИНЬОЛ. В ТРЕТА СЕРИЯ ОЧАКВАЙТЕ:ОБЕЗПЕЧЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАЖЕТЕ МИ ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ПО КОЕТО 7 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА ИЗВЕДЕНИ ОТ ХОТЕЛ В ИСТАНБУЛ, ЕСКОРТИРАНИ ДО ГРАНИЦАТА И ПРЕДАДЕНИ НА БГ ВЛАСТИТЕ, КОИТО ПЪК ГИ ТУРЯТ НЕЗАБАВНО В АРЕСТА ЗА 24 ЧАСА!?