Прокуратурата влезе в дома на Бенчев, иззе оръжия, пари в брой...

Той е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение
5 авг 2018 18:48,
138

Снимка: МВР


Общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев се разследва за пране на пари и участие в бандата за рекет, палежи и побоища на Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По рано днес разследващи са претърсили дома и офиси на фирми на Бенчев и там са намерили документи от  т.н. черно счетоводство. Имало и бележки, в които пишело колко пари да се платят на Очите.

"Бяха претърени общо 30 адреса на фирми, свързани неофициално с Димитър Желязков", каза още Гешев. Засега не са открити данни, че бившият депутат от ДПС Несрин Узун е част от бандата на несебърския бос, но зам.-главният прокурор не изключи възможността и Узун да бъде обвинен.

Гешев каза, че седмината българи, предадени снощи от Турция на МВР, начело с Бенчев и Узун, са били върнати бързо по административен ред, защото турските власти ги преценили като опасни за националната им сигурност. Причината - на практика те укривали издирвания от Интерпол Митьо Очите.

"Очите няма нищо на свое име, нищо, че живее в палат в село Кошарица, който се води на офшорка", каза .

Специализираната апелативна прокуратура днес извърши обиск в дома на задържания зам.-председател на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев.

В момента той е с наложено полицейско задържане до 24 часа.

На 2 август 19 души, считани за близки до несебърския бос Димитър Желязков, бяха арестувани при операция насочена срещу рекета и наркоразпространението.

Петима от тях остават за постоянно под стража, реши вчера спецсъдът. Според държавното обвинение групата се е ползвала с голямо влияние в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
! преди 5 години
Всички от региона знаеха, че Митьо е едва ли не с пагони и от години....после цялата страна разбра когато още малко и от гроба щяха да го съживят властимащите....Обаче не се знаеше коя е личността, опънала такъв голям чадър над него....Е, единият покровител вече е ясен...интересно е още колко са на клона...едно време Митьо Янков му викаха "императорът на Слънчев бряг"....пък той беше шеф на общинския съвет в Несебър...така че нищо нов под слънцето.
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А червен таско мълчи!
125
0
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
ZA KAKVO LISA MU TIJA ORAZIJA NA ,,DOBRI4KIJAT,, BEN4EV,KOITO TOLKOVA PARI DAVA ZA SOZ.STOLOVE I TEM PODOBNI? SIGURNO HODI NA LOV ZA DIVI PRASETA ,INA4E SE E ZAREDIL KATO ZA VOINA.
124
0
 
8
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Боже моля те дай сили на тоз нарид да се вдигне и да ги йзпотрепе всички *** лето им кьорави да одат болес черна да ги изяде гръм да ги удари. Боже нали си българин.
123
2
 
8
 
! Отговори
дядо Груьо преди 5 години
Публична тайна е ,че *** са най големите мафиоти.Като започнеш от лидера на БСП и продължиш надолу.
122
0
 
10
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Не се учудвам вече на нищо. Знам със сигурност че мафията е навсякъде като започнеш от парламент та до кмет всичко е мафия, корупция и кражба. Само жалко че сме страхлив народ иначе всички са за калашник.
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо Очите е човек на Цветанов - това го знаят и кокошките в Несебър.Стига сте манипулирали хората.Никой не ви вярва.
120
4
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ = МАФИЯ преди 5 години
Цял ден отне на Касиера да пусне парите за герберските ***! Добро утро, пчелички неуморни!
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам КОЙ 10 години прокровителства Митьо Очите в Несебер и Бургас.Кой му позволява да се държи като цар.Кой го гледа като писано яйце, включително осигурявайки му и държавна охрана за сметка на данъкоплатците.КОЙ управялава БЪЛГАРИЯ ?!?
118
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румяна Бъчварова от ГЕРБ: МИТЬО ОЧИТЕ е ЛЕГАЛЕН и ЧЕСТЕН бизнесмен!
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам , че и децата знаят:-че наркотиците в ЦЯЛ свят се контролират от държавните мафии и са за спонсориране на политическите партии и тайни операции срещу неудобни страни и лица!-че същото се отнася и за контрабандата от всякакъв вид и проституцията-че за всичко това се използват криминални престъпни елементи , които се водят като агенти за тяхното спокойствие , но след това ги застрелват конкурентни банди , а всъщност държавата се отърва от тях , защото знаят много!-че всъщност американските бази в *** са за посрещане и преразпределение на дрогата , идваща от Афганист
116
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се ГЕРБ ще повдигнат обвинение, но то ще е пълно с противоречия и недоказуеми твърдения. Ще го пуснат под домашен арест. Така в съда ще го оправдаят а пистолетите ще се окажат играчки, тефтерчето пък или са отбелязали игрите по белот или са писали размисли върху квантовата теория. Българската прокуратура в действиеШефе ти сам си го избра ...
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам в Бургас и Бургаско от години управляват гербавите престъпници, но иначе БСП били виновни.
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко тънко медиите на ГЕРБ манипулират, като във всяка статия се споменава как Бенчев бил от БСП. Първо той никога не е бил член на БСП за разлика от Вожда на гербавитеВторо ГЕРБ управлява вече трети мандат и да не се правят на ощипани госпожици.Мафията е срастване на ПРЕСТЪПНИЦИ + ВЛАСТ, тоест Митьо Очите + Властта на ГЕРБ в Несебър и въобще в Бургас и Бургаско.Цацаров и Цачева са от ГЕРБ, а не от БСП. Борисов и Цветанов - също.Така че - хайде моля !
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиона има Борисов?Островът само повдига въпроса, че момчето е бедно, няма си нищо, филии с мас, картофи садил, сега живее скромно.Когато излезе записът с Мишо Бирата, Боеко също така гневно и искрено обясняваше в парламента, че това било манипулация, монтаж, Дачков нещо направил, звънял му да му запише репликите. После сам си призна, че не било редно да нарежда на шефа на митницата, ама липсвала една псувня за ПървановА за острова не е толкова ***. Има и по-сладки неща от остров. И защо му е остров, като си има цяла държава
112
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчев бил имал Ролс Ройс за 200 хиляди евро. Ми хубаво, той не е във властта, следователно няма как да бъде обвинен в корупция.Да видим обаче Бойко Борисов, който наскоро си купи остров за 300 милиона и открадна за 10 год управление около 26 милиарда.Да видим Владислав Горанов, който също отдавна е във властта и със заплата от 2 850 лв успя да си построи палат в Бистрица за 4 800 000 лв.Да видим и министър Московски, който уби дете и дори няма повдигнато обвинение.Да видим Делянчо Джуката
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си мислете, че само в Несебър и Бургас е така! Така е във всяка мафиотска ОБЩИНА! Самото съществуване на политическите партии у нас, изродени в МАФИИ, е предпоставка за мафиотизиране на обществото на всики нива! ПРОСТИТУЦИИТЕ на всички нива! И за тоталната липса на законност и властването навсякъде на пълно БЕЗЗАКОНИЕ! Чувството за недосегаемост дава на брутало буда бесния *** крилаааа! Направете си сметката щом Бенчевъ е в играта, какво остава за Бурисуф! Разликата е само в ... СУМИТЕ!
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега не разбрах Митьо Очите ли е Наркобоса или Бенчев, щото претърсват къщата на Бенчев, не на Очите? Май тоя ефект са търсели, ама нещо им слаба режисуратаСъщо като гафа с Иванчева
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да си мислим и приказваме,истината е някъде там,но едва ли ще я узнаем изцяло някога! И дали е нужно да навлизаме в детайлите,губейки цялата картина! Тя е доста тъжна,като се замислиш! Няма нищо повече от превзета от мафията държава,а това не всява споккойствие и мисъл за светло бъдеще! Точно обратното-внушава апатия и отсъствие на перспектива!
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега разследващата журналистка и съдружничка на Цв.Василев Елена Ончева да напише най-важната статия в живота си,а именно за връзките на Партията с Мафията.Май си присвоява името журналист - по скоро е манипулатор.Стига е писала как порой съборил съборил 2 кола на граничната ограда. Смешничка!Партията помагаше на Мафията да укрепне през 90-те години,а сега Мафията й помага да се върне на власт, че при Червените най-мащабно и безнаказано се краде.Дружба навеки-от 9.09.1944г.,досега.