След удар от колело бебе е със счупен череп

Детето е пострадало в парк в Монтана, велосипедистката е избягала
Обновена: 5 авг 2018 13:36 | 5 авг 2018 13:30, Камелия Цветанова
57
След удар от колело бебе е със счупен череп
Снимка: Булфото, архив

Дете беше блъснато от велосипедист в парк и в Монтана и този случай провокира вълна от родителско недоволство, предаде bTV.

Централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер. По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина.

"Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята – с колело върху нея”, разказа майката на пострадалото дете.

Според родителите виновната за удара колоездачка е пълнолетна. Била се разсеяла.

"Мислехме, че си гледа в пътя. Спря, извини се и избяга”, допълни Цветелина Георгиева.

Последствията за детето са счупен череп, хематом и операция за отстраняването му в столична болница.

"Лечението и прегледите за нас продължават. Има опасност от отключващи се впоследствие заболявания”, каза майката.

Нещастието провокира Цветелина да организира петиция, с която настоява да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата.

А междувременно родителите на пострадалото дете смятат да предявят съдебен иск срещу велосипедистката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
9
 
! Отговори
Веерес преди 5 години
Вело веганите атакуват. Вън от парковете
15
4
 
25
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Закона е ясен - карането на велосипед на пешеходна зона е абсолютно забранено. Глоба от 50 до 250 лв.
14
8
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
БЯХ ДЕТЕ ДО 1965ГОД. НА МИНАЛИЯ ВЕК/СОРИ/ !!! НЕ МОЖЕ И ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ,КОЛКО ХЕМАТОМА ИМАХМЕ ВСИЧКИ ДО ПУБЕРИТЕТА !?!? БРАТ МИ СИ "ТРЕСКАШЕ "ГЛАВАТА -А АЗ СИ "ЛЮПЕХ " РЪЦЕТЕ И КОЛЕНАТА ... НО НИКОЙ НЕ НИ ОБРЪЩАШЕ ВНИМАНИЕ !!! ПОРЯЗАН ,СЧУПЕН , СДРАН - ОЗНАЧАВАШЕ ,ЧЕ СИ НОРМАЛЕН,АКТИВЕН И СЕ РАЗВИВАШ ДОБРЕ !!! Е... НИЕ СМЕ ВАШИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ ДНЕС ... И НИ Е ЖАЛ ЗА ВАС !!!! ПРАВИЛ СЪМ САЛТО С КОЛЕЛО ПАДАЙКИ ПО ГРЪБ НА ПАВАЖ !!!!!!!
13
4
 
15
 
! Отговори
Cokehead преди 5 години
Не знаете при какви обстоятелства се е случил инцидента, не бързайте да плюете, псуват и съдите, не дай Боже може и на вас да се случи.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква Фандъкова те гони бе *** , не четеш ли станало е в МОНТАНА .
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антифаантифа беше прегазена от фа
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на гребната база в Пловдив на расходка и брой колко велосипедита ще ти минатпрез краката за една обиколка .Карат с около 150 километра в час колелетата .
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ви кажа само че на вело алеята няма ограничения на скоростта .Това означава че могат да карат със 200 -300 километра колелета нали .Аз затова си нося една тръба за велосипедисти .Ще ми минават със пълна газ по велоалейте ми те колите по бавно карат бре селски бекове .Защо няма огранечение на скоростта питам .
8
7
 
32
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Напоследък зачестяват случаите, когато агресивни, злобни и безпризорни малки деца под 18 години, нагло пречат на ербап-колоездачи свободно да си карат колелетата на пешеходните пътеки, на алеите в парковете и на пресечките, тип зебра. Със своето поведение тези деца причиняват неудобства на каращите с висока скорост по улиците джигити-колоездачи. Освен това, тези деца злепоставят дремещите по улиците полицаи, които с бездействието си приятелски насърчават гореспоменатите арогантни и високомерни велосипедисти. На колоездачите не им остава нищо друго, освен да мачкат досадните деца, до плашат дом
7
23
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Фандъкова им е виновна на всички "провинциалисти" дето се изляха в София.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викаш Фандъкова с колелото го е блъснала?
5
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати.Фандъкова прреър а София в джунгла. Никакъв ред никъде.
4
21
 
8
 
! Отговори
Някой преди 5 години
По съюата логика, след ПТП, защо не забранят движението на коли по улиците?
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това като пресичат на зебра или светофар, колоездачите трябва да слизат от колелото и да го бутат. Ама никой не го прави. А най-добре е да сложат огради на велоалеите, за да не ходят пешеходци по тях, щото някои велосипедисти карат с 40 все едно са на състезание.
2
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Румъния е забранено карането на велосипеди в парковете и никой не видях да кара. Та въпроса ми е, кога ще ги стигнем Румънците?
1
3
 
52
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ трябва да се движат по уличното платно на разстояние до 1 метър от бордюра. Когато има означени велосипедни алеи, те трябва да се движат по тях.ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ нямат право да се движат по тротоарите, по пешеходните зони и по алеите на парковете. Това могат да правят само деца до 14 годишна възраст.Крайно време е полицията да започне да ги глобява при нарушения.