След удар от колело бебе е със счупен череп

Детето е пострадало в парк в Монтана, велосипедистката е избягала
Обновена: 5 авг 2018 13:36 | 5 авг 2018 13:30, Камелия Цветанова
57
След удар от колело бебе е със счупен череп
Снимка: Булфото, архив

Дете беше блъснато от велосипедист в парк и в Монтана и този случай провокира вълна от родителско недоволство, предаде bTV.

Централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер. По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина.

"Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята – с колело върху нея”, разказа майката на пострадалото дете.

Според родителите виновната за удара колоездачка е пълнолетна. Била се разсеяла.

"Мислехме, че си гледа в пътя. Спря, извини се и избяга”, допълни Цветелина Георгиева.

Последствията за детето са счупен череп, хематом и операция за отстраняването му в столична болница.

"Лечението и прегледите за нас продължават. Има опасност от отключващи се впоследствие заболявания”, каза майката.

Нещастието провокира Цветелина да организира петиция, с която настоява да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата.

А междувременно родителите на пострадалото дете смятат да предявят съдебен иск срещу велосипедистката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Найстина е факт, че повече от 80% от велосипедистите не познават правилата за движение. Карат на оживени булеварди и парковете в тъмното без една светлина. За звънци не питам. Само лица до 12 години могат да карат по пешеходните зони. И това не смятам, че трябва да се коригира. Бях със сина ми и негов приятел. Минута не бях спокоен. Другото дете въобще не бе научено как да кара в парка. Караше близо до пешеходците и с висока скорост. Границата трябва да се свали и да се обособят места за колела.
35
6
 
9
 
! Отговори
Велосипедист преди 5 години
Винаги намалям, когато някой2-5 годишен се мандахерца покрай мен. Никога не се знае кога и накъде ще тръгне...Ама и някои майки и бащи не се съобразяват много и не си контролират децата....
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези безумни велоалеи, пешеходците трябва да вървят или по улицата или по велоалеята. За тях място на тротоарите не остана. Майките с колички нямат избор - или трябва да си стоят в къщи и да не излизат или да вървят по отнетия за велоалея тротоар. Само ненормалните велосипедисти не го схващат. КАТ защо не даде статистика колко велосипедисти са глобили за безумното им каране? Всеки ден всеки от нас среща поне по един такъв ненормалник.
33
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като има велоалеи, та пешеходците се съобразяват с това... Любимо място за движение на майките с колички са точно велосипедните алеи. И като и дзвъннеш със дзвънеца, почва да гледа на кръв. В случая офцата е бляла и детето е изненадало колоездачката.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велоалеята на НДК е пълен абсурд тъй като е върху тротоара!?! Пешеходците не могат да се разминават в пиков час, за тях тротоар не е останал. Питам се ако сляп човек попадне на този тротоар, как ще разбере, че е върху велоалея. Изобщо не коментирам скоростта на велосипедистите.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Велоалеите са заети от автомобили. Къде да карат велосипедистите?"Крайно тъпo изказване. Като ми затворят улицата за ремонт, аз мога ли да карам през градинките със същото извинение, като твоето?
30
11
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Велоалеите са заети от автомобили. Къде да карат велосипедистите?
29
5
 
22
 
! Отговори
греша ли? преди 5 години
"велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата." не съм чел закона от 15 години, но последния път когато го четох парковете не се причисляваха към пътищата
28
7
 
3
 
! Отговори
брех преди 5 години
До АнонименЩо да ми е оръжие велосипеда? Аз си карам нормално, това че има *** на колела си е техен проблем...
27
11
 
11
 
! Отговори
брех преди 5 години
До Анонименсъгласен съм, че не е до превозното средство, но е факт, че всеки инцидент с колело се преувеличава, защото на ден има 100 такива с коли, но народа е ОК с тях. В същото време в цяла западна Европа хората масово карат велосипеди. Само ей такива *** като тебе се мислят за голяма работа като карат някаква бракма на 500 години, ахахахах
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм против колелата в парковете. То къде другаде да покара човек. Но не може с 100 кв да се хвърчи като е пълно с разхождащи се деца и животинки. Не се съобразяват въобще. Първо детето в Южния парк, сега това..
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ... кака СийкаПолека стрино, полека, ще се задавиш от клетви, ще ти падне брадавицата от носа, и ще ти се изпере мpъсната престилка от слюнките дето пръскаш...
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До брехМи те такива като npocтите велосипедисти са и шофьорите, които правят катастрофи. Не e проблемът в превозното средство, а във "водача". Пpocтакът си е пpocтак и на балон да го качиш... Не се показввай като такъв, въпреки високото си самочувствие на "остроумник", особено с глynocтта за глобата.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До брехЧудесно е предложението за глоба на пешеходец, стъпил на велосипедна алея с 50 лева. Чудесно!Има само едно изискване - глоба, но ако носи един пернишки винкел и го засилва към теб, така, както ти, като ненормален, засилваш колелото си към детето на пътя. Защото трябва да сте наравно - велосипедът ти е оръжие, значи и пешеходецът трябва да има оръжи. Много ти е евтина логиката, УО!
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята с колело върху нея, разказа майката на пострадалото дете.Ми като си била до другата да я беше наблюдавала *** момее.....
21
17
 
15
 
! Отговори
брех преди 5 години
А що се отнася за това ..... предложение да не се карат колелата в паркове ако няма вело алеи, аз съм съгласен, но само в случай, че всеки пешеходец стъпил на велоалея бива глобавян с по едно 50 лв....Какъв е смисъла от велоалеи след като пешеходците в БГ ходят по тях? Вижте например велоалеята до НДК - първо велоалеята е на много неподходящо място, но я ИМА - въпреки всичко хората си ходят по нея и изобщо не се съобразяват, че тя е за колоездачи.
20
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...този случай провокира вълна от родителско недоволство.. ами да спрем да дишаме защото на нечии деца не им харесва.Раждайки се , сме изложени на милион опасности съпътстващи живота. Просто трябва да свикне с това.Ако не караме колелета ще караме коли и същите тия деца ще страдат от белодробни заболявания.
19
14
 
11
 
! Отговори
брех преди 5 години
От началото на годинта това е третия случай с велосипедист *** (първо някакъв *** блъсна дете в Южния, после някакъв друг *** сряза гума на линейката, а сега и тая шматка от Монтана). Не казвам, че са не трябва да се взимат под внимание, но са 3. В същото време всеки ден загиват по 4-5 души във войната по пътищата, да не говорим колко са ранени след катастрофи. Хайде преди да "оправяте" велосипедистите, да вземете да оправите шофьорите първо. Аман от лицемери.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията
17
13
 
0
 
! Отговори
VELO SOFIA MAFIA преди 5 години
До ВеересЕла да видиш вело веганите как атакуват