Кои са 4-те основни вида стрес и как да се справим?

Стресът е част от ежедневието ни под една или друга форма
1
Кои са 4-те основни вида стрес и как да се справим?
Снимка: unsplash

Стресът е част от нашето ежедневие под една или друга форма, колкото и да се стремим да го избягваме. Той може да действа разрушително, ако не успеем да се научим да го овладяваме в някаква степен. Вижте кои са 4-те основни вида стрес и как да се справите с тях.

Абсолютна тревожност

От всички видове стрес, тревожността на околната среда може да бъде потенциално хронична и се подхранва от настоящи събития и световни вълнения. Този вид стрес може да ви засегне във всеки един момент, когато слушате новини, ако някой ви сподели житейската си драма и т. н. Лошото е, че не само тези новини ви натъжават, но изпитвате страх дали тази съдба няма да застигне и вас.

Хората, които страдат от тревожност на околната среда, не са развили вътрешна психологическа и емоционална бариера. Опитайте се да изградите такава и по-рядко да имате в обкръжението си отрицателно настроени личности.

Стрес от работата

Според Световната здравна организация стресът, свързан с работата, причинява здравословни проблеми, намалява производителността и личната мотивация, увеличава трудовите злополуки. Един от начините за борба със стреса, свързан с работата е физическа активност, поне 30 минути на ден.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядосвай се, ядосвай се и пълни гробищата.