Куче нахапа полицай, собствениците му – в ареста

Униформеният се отзовал на сигнал за скандал
6 авг 2018 14:30,
30
Куче нахапа полицай, собствениците му – в ареста
Снимка: Pixabay

Домашно куче нахапа полицай, собствениците на животното са задържани за 24 часа.

29-годишният служител на полицията в Кюстендил е с разкъсан подбедрен мускул на крак след нападението.

Той бил част от екип, който се отзовал на сигнал за семеен скандал в село Слокощица. При пристигането на адреса стопаните не упражнили контрол над животното и то причинило средна телесна повреда на полицая, съобщиха от МВР, цитирани от "Дарик".

Униформеният получил медицинска помощ в кюстендилската болница.

Мъжът и жената, собственици на кучето, са задържани в ареста за 24 часа.

По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Кучето не е ухапало човек а полицай и го е ухапало щото е влязъл в чужд двор жалко , ако беше го разкъсало тогава щеше да е добра новина един изедник по малко .
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вече само кучетата спазват конституцията.
24
3
 
7
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Ми кой му е виновен на полицая, че не е пръснал черепа на псето? За това му е това оръжие, за да се защити, а не да му тежи на кръста.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До въпросАбе бай ***,прочети законите,а после ми говори за правата си!
22
2
 
4
 
! Отговори
На кой му пуака? преди 5 години
До ДраганКучетата в конкретния случай въобще не са важни! Ако полицаят е бил запознат с правомощията си или неговият колега,псето е трябвало да бъде застреляно на място!Такива полицаи са за наказание,а не за съжаление!
21
2
 
12
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са трафиканти на оръжие за терористите от Ислямска държава в Сирия - това е новината от тв канала Россия 24 от сутринта.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИЧл. 83. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие само когато:3. е необходимо оказване на неотложна помощ на лица, чийто живот, здраве или лична свобода се намира в опасност или са налице други случаи на крайна необходимост.
19
0
 
4
 
! Отговори
Имало едно време преди 5 години
То те винаги са по сигнал.А дали има сигнал кой го е подал не е ясно.
18
6
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Глупости.
17
2
 
18
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Държава в която кучетата станаха по-важни от хората, ненормална работа...
16
11
 
22
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
имат право на влязат в чужд имот по сигналкакто е билоимат правои и да застрелят кучето или човек оказал им съпротиваи не спазил полицейско нарежданеаз щях да застрелям кучето
15
11
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Днес бг-уточнете най-важното-къде е станал инцидента-в частен имот(например двор, къща), или на улицата.После проверете кога милиция може да влиза в частен имот. Семеен скандал, междусъпружески отношения не са основание. При семеен скандал могат да дават съвети от вратата-без да влизат в частната собственост. Никой, освен в много редки случаи-точно посочени в конституцията не може да влиза и на милиметър в чужд имот, без покана.
14
14
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Пишете за нападение. Да , влизането в чужд имот-без законово основание е нападение, и имаш право да се защитиш от нападателя.
13
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко глупав трябва да си за да влезеш в чужд двор с пуснато куче...
12
13
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Има огромно значение дали инцидентът е станал на обществено място, или в частен имот. Частната собственост е неприкосновена, и никой не може да влиза в частен имот. Полиция може да влиза в частен имот при извършено престъпление, но междусъпружески отношения-дори и скандал не са престъпление, и полицията няма право да влиза. Ако инцидентът е станал на обществено място е друг въпрос.
11
7
 
7
 
! Отговори
**** преди 5 години
Не става ясно това куче каде е било,дали е било в двор на къща,или в апартамент,ако е боло в апартамен и след позвъняване от страна на полицията,собствениците ако са отворили без да вземат мерки,и кучето да се нахвърли,носят вина,но ако е в селски двор,полицая не може безразборно да влиза без да се обади,и да го посрешне някой от стопаните,ако е така,полицая ще си е виновен.
10
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Роб на влаЗта Кучето не носи отговорност. То пази територията си, а т.нар. "стопани" е трябвали да го затворят или вържат. Това е тяхна отговорност! Глоба жестока за тях, да плащат до девето коляно, да им се отнеме кучето и да се наложи забрана за отглеждане на каквото и да е куче от тях. Но кой да контролира това? У нас ни санкции, ни контрол!И докато всички не разберат, че всеки носи отговорност за животното си/ и наказателна вкл./, само ще се наричаме "европейци".
9
9
 
23
 
! Отговори
ACAB преди 5 години
Кучето добре ли е?
8
11
 
23
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
А кучето застреляно ли е?
7
6
 
34
 
! Отговори
Оперативен дежурен преди 5 години
Преди години имах подобна ситуация с едно зло куче. Телескопичната метална палка въдвори ред с един удар в главата ама как си трябва. Не съм се интересувал дали оцеля после.