Скандалният бизнесмен Бенчо Бенчев – грозното петно върху БСП

Митьо Очите и бандата му са класически пример за мафия
Обновена: 6 авг 2018 10:46 | 6 авг 2018 10:45, Камелия Цветанова
102

Продължават следствените действия срещу престъпната група за рекет и изнудване, действала в района на Южното Черноморие. Общо 7 българи, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени от турските власти на България. Сред тях са бургаският общински съветник от групата на БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

Предстои общински съветници от БСП в Бургас да изключат Бенчо Бенчев от своята група. На извънредно заседание местната структура на червените категорично се разграничи от действията му.

Според журналиста Стефан Ташев, Желязков и групата му са класически пример за понятието "мафия" в България.

"Когато 2007 година Желязков беше задържан и после се призна за виновен, имаше СРС-та, които го записваха как обещава да говори с политици от БСП, да се срещне с тях в София", коментира Ташев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му социалистическата партия сега ще се опитва да ограничи щетите заради скандала.

Журналистът Кристина Кръстева пък добави, че е потресена от открития арсенал в дома на Бенчо Бенчев. Според нея позициите на задържания зам.-председател на общинския съвет в Бургас в БСП са бетонни.

"С гражданската квота не се става заместник-председател на общински съвет. Това е най-високата позиция на БСП в местната власт. Тези приказки, че е случайно там, издишат", категорична беше тя.

Стефан Ташев припомни още, че у нас сме виждали много шумни полицейски акции, но не и осъдени след това.

Заедно с експерта по сигурност Тихомир Безлов те са категорични, че прокуратурата сега трябва наистина да докаже всичките обвинения.

"Чухме, че има черно счетоводство, има някакви записки, но опитът ни със съда показва, че това нищо не значи", допълни експертът.

Според Кристина Кръстева сега не трябва да затихват нещата, защото скандалът е огромен, а петното върху БСП е много голямо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, ама на Бойко бронираното Ауди е по-скъпо от Ролса на този аграр!Да не говорим, че той обработва 32000 декара земя!Бойко какво е работил преди да стане политик и откъде има пари за нещо по-скъпо от Опел Астра?
60
4
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Абе чета заглавието на съседната новина - Борисов декларирал имуществото си - малко над 53 хиляди лева. От това по-скандално здраве му кажи. Човека е социално слаб - прехвърлил си е бизнеса, зор да управлява за да е беден като църковна миш са пред благото на народа човека едвам вързва двата края...
59
7
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
един очевиден гербер, пеещ непрекъснато възхвали за тиквун и четата му. От време на време им прави и по-сериозни услуги - типичен комунист !
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е мафия, то в определението на мафия се включва най-вече държавно-политическия чадър на Очите. Като му правиха атентат все едно беше президента арестуваха над 60 души. Много е мил на гербавите.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гангстерските групировки са организирани от ДС да бъдат икономически тил на БСП и да разчистват конкуренцията на партийния бизнес.Да сте чували някой да рекетира Гергов или Станишев , или Нинова , или Овчаров ? Рекетират само малкия и среден бизнес конкурент на комунистическите капиталисти.
56
5
 
4
 
! Отговори
ДО 53 преди 5 години
До АнонименОКОЛО 80 ПРОЦЕНТА ОТ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРППППППППП СА ЧЛЕНОВЕ НА БЪКЪПЪТО И ДЕСЕТО,АКТИВИСТИТЕ ПО МЕСТА СА БЕКАПИСТИ И ОТ ДЕСЕТО--КВО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ--ГЕРП Е НОВОТО БЪКЪПА...ХАХАХА-СМЕНЕТЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ БЕ ***..Я КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА ДАЛАВЕРКАТА С ОВЧИЧКИТЕ И КОЗИЧКИТЕ И ВЗЕТИТЕ ПАРИЧКИ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЖИВОТИНКИ,СЕГА ИЗТРЕБИХТЕ НА ХОРАТА ПОМИНАКА ЗА ДА СКРИЕТЕ КРАЖБАТА...ХАХАХАХАХАХ
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогаре от ГЕРБ,знаете ли коя фирма охранява ЛУКОЙЛ.Добре - не знаете.Ще ви кажа - охранява я ИПОН.Абе някой знае ли кой е собственикът на тази фирма ИПОН ?
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А петната на ГЕРБ къде ги покрихте!?Колкото и да се опитвате да тикате и разгласявате този скалъпен фарс,не можете да изчистите петната от мутренската партия ГЕРБ!!!И как така,този всеизвестен мафиот е оставен от полицията да си разиграва коня!?Много въппосителни,нали?Друго нищо не ви остава освен да броите петната по БСП!А ГЕРБ толкова много се компрометира,че се превърна в едно огромно петно за държавата!А вие им се радвайте!Нали за това ви плащат!
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП+ДПС=ДС
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то има ли хубаво петно върху БСП? Петната върху БСП /БКП/ са червени. Заради кръвта. БСП /БКП/ са убийци и терористи.
51
5
 
14
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 5 години
БСП&ДПС както винаги - ЗАЕДНО и С МАФИЯТА.
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще спаси БСП от потъване? Аз предлагам Станишев. ПП. Ха-ха.
49
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите ако си мислят, че всичкото това ще ги спаси от потъване, са в мнооого дълбока заблуда.
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП /БКП/ са умираща партия. И като умираща партия, се чудят откъде да изсулят някой лев. Такива като Бенчев са добре дошли в такива партии.
47
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Това е долна лъжа.Бенчев изобщо не е бил в Истанбул.
46
0
 
21
 
! Отговори
Откровен преди 5 години
Дядо ми казваше: Партизаните чадо, ще ги броиш до 9.Септември.1944г. Защото, ВЕЧЕ НА 10.IX чадо, станаа калабалък. И после тези 10-то септемврийци станаха най-големите правоимащи чадо. А на 11. Ноември. 1989 г. чадо сабалян , тези същите СЕ ИЗВЪРТЯХА и осъмнаха демократи.КЕЛИПИРА, келипирАААААААААААА гонят чадо.Днес БКП-утре СДС-после ГЕРБ ....келипирджии дедовото.А народа?Кучетата го яли.
45
10
 
8
 
! Отговори
niki преди 5 години
Мутрата-милиционер-о-премиер не е толкова крадлива, колкото всеки отделен член на партията БСП. БСП толкова много откраднаха, че Бойко няма да може да го боядиса (дето имаше една приказка)Доказано е с годините, ФАКТ!
44
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи мутра премиер може, а мутра общински съветник не може? Лидер на БСП не е мутра а Корнелия.
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайфиданОтдавна гербавите нямате нито мярка нито срам в разграбването на народа и държавата. Ква става с незадържаните многомилионници Боршашчета гербави а??? Пълно медийно затъмнение, платено с пари от данъците на българския народ.
42
5
 
15
 
! Отговори
niki преди 5 години
Те БСП са едно голямо вонящо петно върху политическата сцена на България.