Скандалният бизнесмен Бенчо Бенчев – грозното петно върху БСП

Митьо Очите и бандата му са класически пример за мафия
Обновена: 6 авг 2018 10:46 | 6 авг 2018 10:45, Камелия Цветанова
102

Продължават следствените действия срещу престъпната група за рекет и изнудване, действала в района на Южното Черноморие. Общо 7 българи, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени от турските власти на България. Сред тях са бургаският общински съветник от групата на БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

Предстои общински съветници от БСП в Бургас да изключат Бенчо Бенчев от своята група. На извънредно заседание местната структура на червените категорично се разграничи от действията му.

Според журналиста Стефан Ташев, Желязков и групата му са класически пример за понятието "мафия" в България.

"Когато 2007 година Желязков беше задържан и после се призна за виновен, имаше СРС-та, които го записваха как обещава да говори с политици от БСП, да се срещне с тях в София", коментира Ташев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му социалистическата партия сега ще се опитва да ограничи щетите заради скандала.

Журналистът Кристина Кръстева пък добави, че е потресена от открития арсенал в дома на Бенчо Бенчев. Според нея позициите на задържания зам.-председател на общинския съвет в Бургас в БСП са бетонни.

"С гражданската квота не се става заместник-председател на общински съвет. Това е най-високата позиция на БСП в местната власт. Тези приказки, че е случайно там, издишат", категорична беше тя.

Стефан Ташев припомни още, че у нас сме виждали много шумни полицейски акции, но не и осъдени след това.

Заедно с експерта по сигурност Тихомир Безлов те са категорични, че прокуратурата сега трябва наистина да докаже всичките обвинения.

"Чухме, че има черно счетоводство, има някакви записки, но опитът ни със съда показва, че това нищо не значи", допълни експертът.

Според Кристина Кръстева сега не трябва да затихват нещата, защото скандалът е огромен, а петното върху БСП е много голямо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
Въпросният Бенчо Бенчев ясно показва на какво ще се пвърне държавата, ако недай си боже, БСП успеят да вземат властта. Ще има местни дерибеи, които ще колят и бесят, ще има и партийни структури, които по места да вземат пари. Това вече сме го играли още след 1989 г., когато БСП вземаше властта от СДС, после с царя и т.н. и т.н.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цялата г.рбераска *** е като този ***
19
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата БСП е едно грозно петно върху България.
18
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пак да питам:-какво става с Пейко Янков,обявен за издирване заедно с Митю?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A?
16
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното пикчърс мероприятие на гербаджиите с цел да заграбят незаконно чужд бизнес и чужд терен,да си гледат Софията и да не се месят в нашите райони в източна България,писна ни!Ще поискаме автономия!Или да нямат право на власт,приходи и имоти в източна България.Вън!
15
7
 
17
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ей това е паралелната червена държава, другаре.
14
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е грозно петно - той е част от новата "визия за България" на БСП
13
22
 
19
 
! Отговори
ахъм преди 5 години
Дойдохме си на думата, явно БСП-то е целта на мероприятието. Защото се тръгна от Желязков, през Бенчев, но всички и навсякъде повтарят БСП.Първо Желязков не е нито следствен, нито подсъдим, иначе как щеше да излезе в Гърция с жена си? КОЙ го е пуснал - властта?!Бенчев не е член на БСП, но удобен, за да се удари Нинова, която е трън в петата на баце, пък и не само на него покрай сагата с ИК.Ако Бенчев е петно за БСП, то ГЕРБ се не виждат от лекетата, които са ги покрили.
12
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП си е стара мафиотска структура, по-стара от ГЕРБ...
11
10
 
18
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам автономия за източна България и софиянци да нямат право на собственост,приходи и власт в източна България,аман,писна ни!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В Китай такива директно ги разстрелват на стадионите. А тук кога?"Kaк искам да играя футбол на такъв стадион... :)))
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой назначи Сотир, кой назначи Мама Цецка - Корнелия или Суджука ?Я сега да се замислите малко !
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бирата и суджуците от кои бяха? А хасковският герой???
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като всички лаете срещу Прокуратората и Съда, я сега да кажете на кого са те - на ГЕРБ или на БСП ?Цецка Цачева и Сотир Цацаров от коя партия са, а ?Не ви чувам нещо, тролчетата.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е,че софиянци еваха мамата на цялата държава и градове.И на варненци и на бургазлии им писна от пиявиците от София,които заграбват всичко и оставят местните хора без развитие.Първо отделиха Несебър+Сл. бряг от Бургас,а сега искат и окончателно да го превземат,прав е Очите.Писна ни от софийски навлеци!
4
7
 
7
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Залоения бесепарски *** - бил невинен!?Ко??Нье!!!
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не излезе информация, която вече прочетох в други сайтове, че оръжието, което полицията е намерила в дома на Бенчев е законно? И полицията, като ходи да прави обиск не трябва ли да има сведения за това?
2
4
 
18
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Само И.Ф. стана и каза "Да това са моите инициали!" и се оттегли ! Най -мъжки постъпи една жена ! После тефтерчетата изчезваха . Аз се сещам за поне три !