Пак агресия: Пиян баща нападна детска лекарка

Изпочупил и Отделението за деца в болницата в Добрич
7 авг 2018 15:30,
57
Пак агресия: Пиян баща нападна детска лекарка
Снимка: Pixabay

Детска лекарка от болницата в Добрич бе нападната по време на дежурство от пиян баща на малък пациент.

Насилникът причинил и материални щети на детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение.

Инцидентът станал на 5 август вечерта. По време на дежурство пострадалата лекарка, д-р Москова, приела дете с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите решили да го заведат в болницата.

Още по темата

"При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние, нападнал д-р Москова и направил опит да я удари. Само намесата на млад мъж по време на инцидента е предотвратила по-тежки последици", съобщиха от болницата, цитирани от "Фокус".

След нападението бил подаден сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан.

Заради поредната агресия от ръководството на болницата обявиха, че работата на лекарите става все по-трудна и опасна.

За последният месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ-Добрич. Част от причините за това са летните отпуски на личните лекари и специалисите.

Само за едно денонощие в края на миналата седмица през Спешно отделение са преминали над 100 човека – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от лекар и медицинска сестра дежурят денонощно в отделението, отчетоха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиян баща,малък пациент!Колко мило!Сладури!Мноого им се радваме!Хаха!Абе кого заблуждавате бе,смешници!Ясно е 100% че са от безгрижните недосегаеми!
27
6
 
21
 
! Отговори
За всяка болка билка преди 5 години
Абе забелязал съм, че като ги преглеждам за по 50 лв в частния си кабинет по-ме уважават, отколкото като ги преглеждам безплатно в болницата.
26
4
 
29
 
! Отговори
Няма да остане нито преди 5 години
един лекар. На запад заплатите започват от 3800 евро за лекар БЕЗ специалност. Специалистите от 5000 евро нагоре. А и не ги бият. Няма да остане никой, ей. Никога не си позволявайте да удряте лекар, не е това начина. Говорете, вземете няколко мнения, но не си позволявайте такова нещо в и без това кошмарните условия, в които се трудят в БГ. Ако не вярвате, изкарайте едно дижурвство в спешна помощ... и биячите обществено полезен труд в болницата да видят лесно ли е...
25
5
 
11
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Татенцето, дето е нялетяло на колежката, да дойде при мен!
24
21
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТОВА СМЕ НИЕ БАЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ НИ ДЕЦА ,- КОГАТО НЕ МИСЛИМ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ , А САМО КАК ДА ИМ ПОМОГНЕМ !!!! ИЗВИНЯВАЙ ДОКТОРКЕ ...НО ЗАЩИТНАТА ЕМОЦИЯ Е ПО -СИЛНА ОТ НАС ...!!!!!!!!!!!!!!! ИЗВИНЯВАЙ !!!!!!!
23
6
 
25
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Пич, здравеопазването е мноого много скъпо ако не ти е ясно. Ако не ти харесват българските лекари, спокойно можеш да потърсиш техните колеги в САЩ например. Само да ти кажа, че там хората си продават къщите за да си покрият сметките. И 500 лева заплата на нашите лекари там ги взимат за добро утро на входа. Безплатното здравеопазване свърши преди 30 години, и ако си мислиш че срещу мизерната си здравна вноска от 20 лева ще получиш супер качествената услуга, си се объркал. Ама много.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил съм се бил напил и съм се бил бил. После, докато съм спал, някой ме е нае...
21
5
 
25
 
! Отговори
В нормалните държави преди 5 години
си ценят и защитават лекарите, а такава постпка е недопустима. Затвор за тези престъпници и пяници,. На запад всичко живо търси лекари. Само в България наглите пациенти със знания от интернет си позволяват такива своеволия. На запад с месеци чакат за преглед, тука за няколко часа, ако не ти обърнат внимание защото си най- спешният случай, светът видиш ли ще свърши. Не лекарите са ви виновни, а манталитетът.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са премерни граждани, докато не опрат до лекаря и там лекаря почва да ги таксува и цака с топла бира като счетоводител. Hа хората им избиват чивиите, хеле ако си пийнал може и да набиеш някой. Грешката е правилна ЗК докато не се закрие така ще е, алчни и надменни лекарчета бизснесменчета.
19
0
 
19
 
! Отговори
Аман от пияни гарги! преди 5 години
Абе то има лесно. Ще закрием болницата в Добрич и ще живеете по-спокойно. Айде, наздраве!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина няма нужда от доктори. Той си знае най-добре пък и баячки винаги ще намери.Отделно с ракия ще си направи компрес, ще се разтрие пък и по една ракия всяка вечер е добре за сърцето. Ние затова нямаме нужда от доктори и редовно си ги пребиваме и ги принуждаваме да емигрират в страни където не ги бият. Ба.си странното - да не си бият докторите на запад. Тия са някакви смахнати евроге.йове.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Татенцето за ракия пари е намерил, а за лекарства на детето не е.
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли и некомпетентни лекари гледат само как да ти вземат парите и да те разкарат набързо за да могат да цъкат във Фейсбоклука.
15
5
 
19
 
! Отговори
Аман от тъпaнaри! преди 5 години
Значи, докато детето три дена е лежало болно у дома, баща му си е правил густото и се е наливал с алкохол, а накрая лекарката му е виновна.Бързата процедура и във Варненския затвор! Без него детето му ще порасне по-щастливо.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно добро начало е тази новина.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка ми преди 2-3 години кежа в Пирогов. От земята до небето беше разликата в човечността и отношението към нея от турските студентчета на дпециализация и старите лелки-българки на работа. Медицината е Хуманна специалност. Не знам защо на някакви зверове я дават. Те и за ветеринари не стават повечето
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простаците по-долу веднага тръгаха да защитават биещия. Затова няма да се оправим. Заслужаваме си и управниците и провалената държава. Да ни закриват вече и да се свършва.
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторите ни са супер свестни..... проблемът е само, че нищо не става от тях.
10
4
 
18
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До АнонименЛекарите са си взели отпуск, защото имат право на почивка, както всеки друг човек, а ще си почиват, където поискат - на море, на планина или на луната ако могат, и това не ви влиза в работата.
9
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много пресен ми е приемът на мой роднина в голяма столична болница. 6часа в спешен и околните кабинети. Докато лежи на кушетка се слушат разговори за отпуските, рецепти, кой какво е забравил да напише в картона и пр. Ако се отвори вратата за нов пациент се започва крещенето колко рбаота имат и никой да не говори че не могат да мислят (?!). В тези моменти и аз си мислех, че малко бой са яли тези на смяна. Отношение-зеро. Компетенции-съмнителни. Претенции- като на Др Хаус