След атаката срещу медик: Лекарите да напуснат страната!

Призивите дойдоха от психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова
8 авг 2018 21:52, Анисия Иванова
80

15973 гледания   |  Още видео
Мъж нападна лекарка в Детското отделение на болницата в Добрич. След посегателството последваха гневни реакция от гилдията и призиви родните медици да напуснат страната.

А ето как е станало: В късните часове на неделната нощ, в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич постъпва малко момче, придружено от родителите си.

Още по темата

Доктор Мариана Москова предлага на родителите детето да бъде изписано за домашно лечение. Първоначално родителите се съгласяват, но после размислят. Бащата става агресивен без особена причина, припомня Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик.

Настояха за по-строги наказания срещу хората, позволили си да вдигна ръка над лекар. Въпреки призивите на д-р Гълъбова, нападнатата д-р Москова не мисли да напусне страната.

Тя се надява пациентите да станат по-толерантни. Мъжът нападнал д-р Москва е нанесъл и материални щети на лечебното заведение. Случаят тепърва се разследва от полицията.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съвсем скоро няма да има нито кого да търсите,нито кого да биете.Ей така ще си *** и вие,и вашите деца.Всъщност на никой не му пука за тях.
69
2
 
5
 
! Отговори
Ченгето преди 7 месеца
Случи ми се да ме наврат в кучи г*з понеже бях с работни дрехи а трябваше да ми бият тетанус, замълчах си и след седмица същата докторка и биха два шамара и дойде при мен с жалба, явно ме позна намачка листа и си замина. Така, че смърт без причина няма, арогантното им отношение към хора в момент на безизходица може да отключи много агресия дори и при най-здържаните.
68
2
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 7 месеца
Уважавам лекарската професия но откакто умори ха и 2 та ми родители в Пирогов спрях.. Навсякъде искат пари а видях в Русе в онкологията ромката влезе със златна верижка и излезе без нея. Нула внимание на мен.Аз нямах златна верижка
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Коя е тази доктор Москва? *** редакторите :D
66
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Не вярвам, че 90% от коментарите тук са на интелигентни, възпитани и еволюирали хора.
65
0
 
9
 
! Отговори
Ели преди 7 месеца
Да вдигнеш ръка на жена, лекар?
Особено в държавна болница.
Че системата има недостатъци, има, но...?
Имам чувството, че нарочно се създават предпоставки за противопоставяне м/у лекари и пациенти. Особено в държавните болници.
Самите лекари алармират за недостатъци в системата, както навремето го правеше Чирков.
Но на тези хора не се дава трибуна, просто ЛСъюз, фармацевтичните мафии настройват пациенти с/у лекари.
Съзнателно унищожаване на Здравеопазването в БГ, прозират др. интереси, частни.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези, които показвате, не са лекари.
63
3
 
12
 
! Отговори
Народът оскотя преди 7 месеца
Чудя се и не мога да проумея :Защо до сега няма случай,някой превъртял и оскотял българин да е налагал депутат,министър,политик,кмет и всяка друга *** посягат на лекарите - на хората,които най-много заслужават доверие и уважение !?
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прост народ сме и такива ще си останем като чета коментарите.Атомеханици, строители, или какви ли не умници дето не знаят дори да четат ама ако изкарат по малко от 100лв. на ден реват като недотковани вдовици, че ще умрат гладни. тръгнали да коментират лекарите. Тази лекарка в това отделение едва ли взима 2000 чисто на месец, а е учила минимум 10 години за да стане специалист родителите и сигурно доста са се трудили за да я издържа. Ще има *** в това съсловие има, че то в кое съсловие няма...
61
1
 
21
 
! Отговори
МакКонар преди 7 месеца
В момента съм докторант по икономика, отнасям се с нужното уважение към лекарите, като към по-вискостоящи от мен. Уви, баща ми го умориха и го разкарват последните пет месеца за палиативни грижи. Има пет листа епикризи, решения, рецепти и още поне сто административни бележки, които да занесеш на някого. Лекарите под половината се държат адекватно. Аз мога да преценя възпитанието и отношението им, за способностите не съм квалифициран, но си признавам, че трудно се сдържам да не ударя някого.
60
0
 
14
 
! Отговори
До д-р ох боли преди 7 месеца
В болниците за бедни както казваш е безплатно, защото за това плащаме осигуровки. А ти явно си явно си мислиш че в болницата за богати /ако има такива държавни болници поне аз не съм чувал/ не си мисли че някой като плати 50лв няма да ти счупи главата ако се отнасяш с такова пренебрежение към пациентите си както личи от писанията ти. Ако въобще си лекар. Така, че давай я малко по уважително,защото май си забравил че първото ти БЕзплатно осигурено работно място са били болниците за бедни!
59
14
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 7 месеца
В болниците за бедни е така, щото е без пари. Като ти е без пари, нямаш уважение. При мен - 50 лв за преглед и пациентите са кротки като агънца.
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом е Москова бой по капата. Тоя дето изтеови децата й е роднина.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами то пациентите първо ще напуснем страната или ще напуснем този свят, да ги видим тогава кого ще скубят тези рушветчии
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като видиш лекар, удари му два шамара.
Ти ако не знаеш защо - той си знае.
55
1
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 7 месеца
Аха търсят се лекари, а ни предлагат търговци! Според пазарната философия щом има търсене има и предлагате, да ама не! И качеството и количеството пада на предлаганото, а търсенето се увеличава!
пп. моля , пазете малкото останали лекари -житото и чистете прявата! Утре съвсем няма кой да лекува!
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като не ги съдят, ние ще ги съдим. В България ако за обучението си са изхарчили 30 000лв, в Англия ако се пробват ще изхарчат 50 000 паунда. Мръсни използвачи, щели да напуснат.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само бой за това алчно племе.
Обърнаха медицината на търговия.
52
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България няма един осъден " лекар " за зверствата си !
51
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 месеца
До 49 Анонимен
Агресорът какъв баща е? Какъв мъж да посяга на жена? Специалист ли е по детските заболявания? Поведение нетипично за нормален псих. стабиленмъж, а на квачка или *** защитаваща малките си! Във видеото малко се говори за за самата случка, така че по-скоро мъжът нападнал жената /докторкота/ нещо вероятно е бил доста раздразнителен!