След атаката срещу медик: Лекарите да напуснат страната!

Призивите дойдоха от психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова
8 авг 2018 21:52, Анисия Иванова
80

Мъж нападна лекарка в Детското отделение на болницата в Добрич. След посегателството последваха гневни реакция от гилдията и призиви родните медици да напуснат страната.

А ето как е станало: В късните часове на неделната нощ, в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич постъпва малко момче, придружено от родителите си.

Още по темата

Доктор Мариана Москова предлага на родителите детето да бъде изписано за домашно лечение. Първоначално родителите се съгласяват, но после размислят. Бащата става агресивен без особена причина, припомня Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик.

Настояха за по-строги наказания срещу хората, позволили си да вдигна ръка над лекар. Въпреки призивите на д-р Гълъбова, нападнатата д-р Москова не мисли да напусне страната.

Тя се надява пациентите да станат по-толерантни. Мъжът нападнал д-р Москва е нанесъл и материални щети на лечебното заведение. Случаят тепърва се разследва от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа "докторката" ако беше проявила уважение към Детето да го прегледа без арогантно подло високомерно отношение нямаше да се стигне до такива грозни сцени, това е нормална реакция на бащата понеже защитава дететоси от некомпетентен лекар- уб и ец.
46
4
 
19
 
! Отговори
Осман преди 5 години
То не е от поколението. И ние сме свикнали да им бутаме под масата. Иначе просто не ти обръщат внимание. Забравих да напиша, че и на сириеца са предложили пари роднините ми но оня отказал. Казал, че това му е работата и уредил всичко за операцията без да вземе лев. Накрая склонил за два буркана мед и 5 килограма селски боб. Натурализиран сириец със съпруга българка. Дошъл като млад от Сирия през комунизма. Взе си жената и децата и замина.
45
10
 
20
 
! Отговори
Ще си го намерят преди 5 години
И какво мислят, че ще направят като заминат на запад. Както писаха по-долу заплатите са по-високи, но разходите също ще бъдат по-големи. И пак ще ги млатят след като почнат със същите номера в Германия или Англия. Защо си мислят, че един англичанин или пакистанец ще им търпи маргазите докато детето му умира?
44
5
 
14
 
! Отговори
До Осман преди 5 години
Да, сирийци, турци, македонци ако щеш, много човечни специализанти и лекари, ако се излъже някой да остане. Българските са някакви потомствени връзкари с изкарани изпити по телефона и абсолютно ампутирани от подход към пациента. Родителите ми са стари поколение и все ме карат да нося парк и почерпка на лекарите им, ама то ми се повръща на тея червеи да им давам дори филия хляб! Клан-недоклан винаги е работата!
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахаа, и в чужбина всъщност се носи отговорност за елкарска грешка и нашите касапи ще изкарат точно по една смяна преди да ги осъди някой и да им съдере 10 кожи. Прав ви път.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходят в Германия и от кабинета си в билницата да отклоняват пациенти към частния, да видим дали ще ги търпят. Да правят също така неотчетени прегледи и да вземат пари на ръка. Много ще им се зарадват
41
3
 
14
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Дядото се оправи благодарение на помощта на лекар от сирийски произход. Но и този лекар вече не е в България. Замина за Великобритания.
40
6
 
22
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Майка ми я убиха с немарливост. Не помня лицето на младото лекарче защото бях в стрес тогава. В продължение на седмици обикалях около болницата белким го видя. Щях да му строша главата. Вече ми е безразлично. Времето лекува. Дядото за малко да го уморят защото му искали кръв за операцията. Той е казал на лекаря (бях в чужбина тогава) "Всяка година дарявах кръв когато бях млад. Сега вие за една операция искате кръв да ви намеря".Отговора на лекаря е бил:" Не ми се обяснявай дърт комунист."
39
5
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Чудя се като са учили по 10 години за да станат лекари как с лекота някои от тях говорят глупости. НАПУСКАМЕ СТРАНАТА! И какво, там където ще идат, ще ги посрещнат с бъклица. Тук ще дойдат от други страни където ги бият други недоволни. Всеки грижовен лекар го носят на ръце. Народа не е толкова ***. Много са рядко , но има и ***, и явно тях бият. Ако пък няма лекари ще минем на шамани. Прабългарите са имали шамани, е и не сме измрели - заклинания, билки и т. н.
38
7
 
17
 
! Отговори
Некадърници преди 5 години
И какво ще направят като напуснат държавата тези некадърници? За да бъдеш лекар на запад се изисква отлично владеене на език и множество изпити, които тези некадърници не могат да вземат никога. 90% от нашите лекари работят в чужбина като мед. сестри и санитари. Вземат големи заплата, но имат многократно по-големи разходи на запад.Когато отивате в болница, не се стряскайте - ЗАПИСВАЙТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО НА ТЕЛЕФОНА СИ, А КАТО ЗАМИНАТ В ЧУЖБИНА ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИСИТЕ ТАМ.ЗАПИСВАЙТЕ И СЛЕД ТОВА БИЙТЕ
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенеКажи за Германия, че ми е интересно. Че не съм ходил хич и не знам как е там. Кажи.Сигурно са много зле там? Сигурно всеки става доктор там и ти искат много пари.
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам само да питам лекарите спазват ли хипократовата клетва?
35
1
 
13
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Нашата система не е толкова зле, колкото повечето казват. Само, който не е ходил в САЩ или Англия например не знае. Там и до спешното да отидеш ти искат 300 долара. За сметка на това пък, не смятам, че има случайни хора, които да се пишат за лекари. Тук има такива и наистина гледат на теб като подвижен портфейл.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си на умирачка и неграмотния чалгар наричаш се лекар те залее със една камара бумащина може и да го сригаш. Босия да не протестира срещу фалшивите книжки а срещу фалшивите лекари тъй или ниаче гладува две в едно да свърши.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До психиатъра -ако можеха и лудите щяха да избягат в чужбина!
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И по-долу като казвам, че само 6.25% стават за нещо, имам предвид, че обикалях по болниците в София!!! Където уж хората от цяла България пристигат при тях с проблемите си и се очаква да са се сблъскали с голям опит. Хайде сега си представете в провинцията какви доктори ви чакат! В дълбоката провинция!
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заставам аз до вратата на лекарски кабинет, а вътре влиза само личният ми лекар, за да убеди една докторка да ме приеме, защото имам спешна нужда от помощ. И понеже тя не знаеше, че се държа сам на крака и стоя пред вратата и чувам всичко, тя му каза "Виж какво, Стояне, престани да ме молиш за някакви твои пациенти, които са успяли някак да ти влезнат под кожата! Научи се да гледаш на тях като на пари! Това са просто едни касички!"
30
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с доктори и без доктори си мрем кат мухи. Така 4е полза от тях никаква. Онзи ден по4ина комшията на 56 години. Правили му операция не я доправили и го изписали. Полу4ил се тромб които запушва аортата и сърцето спира. Идват докторетата от спешната и констатират смърта. За тези ли докторета да жалиме 4е щяли да избягат. Само 4е като избягат в европата при такъв смъртен слу4аи ще ги пратят в затвора да правят кавали на тур4етата. Там има правосъдие не е като в лилипутия.
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не ви пожелавам тежка нужда от лекарска помощ!"Пфффф, от 16 доктори ми помогна само един! Знаеш ли колко е това? Само 6.25% от докторите са това!!! Само 6.25% стават за нещо!
28
1
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
20 пише да действал естествен подбор и да е платено всичко. Хубаво. Утре примерно те блъска кола. Сяда в инвалидна количка и край с доходите. Плащаш първия, втория път. На петия път нямаш пари. Ако си имал застраховка, застрахователят ти казва, че си съпричинил да те сгазят, защото такива са ни законите и те реже, без да ти даде обезщетение. Тогава ще дойдеш тук да се оплачеш от умните си сегашни идеи, но ще е късно. Естествения подбор не прощава.