След атаката срещу медик: Лекарите да напуснат страната!

Призивите дойдоха от психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова
8 авг 2018 21:52, Анисия Иванова
80

Мъж нападна лекарка в Детското отделение на болницата в Добрич. След посегателството последваха гневни реакция от гилдията и призиви родните медици да напуснат страната.

А ето как е станало: В късните часове на неделната нощ, в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич постъпва малко момче, придружено от родителите си.

Още по темата

Доктор Мариана Москова предлага на родителите детето да бъде изписано за домашно лечение. Първоначално родителите се съгласяват, но после размислят. Бащата става агресивен без особена причина, припомня Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик.

Настояха за по-строги наказания срещу хората, позволили си да вдигна ръка над лекар. Въпреки призивите на д-р Гълъбова, нападнатата д-р Москова не мисли да напусне страната.

Тя се надява пациентите да станат по-толерантни. Мъжът нападнал д-р Москва е нанесъл и материални щети на лечебното заведение. Случаят тепърва се разследва от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем скоро няма да има нито кого да търсите,нито кого да биете.Ей така ще си *** и вие,и вашите деца.Всъщност на никой не му пука за тях.
66
2
 
5
 
! Отговори
Ченгето преди 5 години
Случи ми се да ме наврат в *** г*з понеже бях с работни дрехи а трябваше да ми бият тетанус, замълчах си и след седмица същата докторка и биха два шамара и дойде при мен с жалба, явно ме позна намачка листа и си замина. Така, че смърт без причина няма, арогантното им отношение към хора в момент на безизходица може да отключи много агресия дори и при най-здържаните.
65
2
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Уважавам лекарската професия но откакто умори ха и 2 та ми родители в Пирогов спрях.. Навсякъде искат пари а видях в Русе в онкологията ромката влезе със златна верижка и излезе без нея. Нула внимание на мен.Аз нямах златна верижка
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е тази доктор Москва? *** редакторите :D
63
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Не вярвам, че 90% от коментарите тук са на интелигентни, възпитани и еволюирали хора.
62
0
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да вдигнеш ръка на жена, лекар?Особено в държавна болница.Че системата има недостатъци, има, но...?Имам чувството, че нарочно се създават предпоставки за противопоставяне м/у лекари и пациенти. Особено в държавните болници.Самите лекари алармират за недостатъци в системата, както навремето го правеше Чирков.Но на тези хора не се дава трибуна, просто ЛСъюз, фармацевтичните мафии настройват пациенти с/у лекари.Съзнателно унищожаване на Здравеопазването в БГ, прозират др. интереси, частни.
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които показвате, не са лекари.
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** народ сме и такива ще си останем като чета коментарите.Атомеханици, строители, или какви ли не умници дето не знаят дори да четат ама ако изкарат по малко от 100лв. на ден реват като недотковани вдовици, че ще умрат гладни. тръгнали да коментират лекарите. Тази лекарка в това отделение едва ли взима 2000 чисто на месец, а е учила минимум 10 години за да стане специалист родителите и сигурно доста са се трудили за да я издържа. Ще има *** в това съсловие има, че то в кое съсловие няма...
59
1
 
21
 
! Отговори
МакКонар преди 5 години
В момента съм докторант по икономика, отнасям се с нужното уважение към лекарите, като към по-вискостоящи от мен. Уви, баща ми го умориха и го разкарват последните пет месеца за палиативни грижи. Има пет листа епикризи, решения, рецепти и още поне сто административни бележки, които да занесеш на някого. Лекарите под половината се държат адекватно. Аз мога да преценя възпитанието и отношението им, за способностите не съм квалифициран, но си признавам, че трудно се сдържам да не ударя някого.
58
0
 
14
 
! Отговори
До д-р ох боли преди 5 години
В болниците за бедни както казваш е безплатно, защото за това плащаме осигуровки. А ти явно си явно си мислиш че в болницата за богати /ако има такива държавни болници поне аз не съм чувал/ не си мисли че някой като плати 50лв няма да ти счупи главата ако се отнасяш с такова пренебрежение към пациентите си както личи от писанията ти. Ако въобще си лекар. Така, че давай я малко по уважително,защото май си забравил че първото ти БЕзплатно осигурено работно място са били болниците за бедни!
57
14
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
В болниците за бедни е така, щото е без пари. Като ти е без пари, нямаш уважение. При мен - 50 лв за преглед и пациентите са кротки като агънца.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е Москова бой по капата. Тоя дето изтеови децата й е роднина.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то пациентите първо ще напуснем страната или ще напуснем този свят, да ги видим тогава кого ще скубят тези рушветчии
54
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видиш лекар, удари му два шамара.Ти ако не знаеш защо - той си знае.
53
1
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Аха търсят се лекари, а ни предлагат търговци! Според пазарната философия щом има търсене има и предлагате, да ама не! И качеството и количеството пада на предлаганото, а търсенето се увеличава!пп. моля , пазете малкото останали лекари -житото и чистете прявата! Утре съвсем няма кой да лекува!
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ги съдят, ние ще ги съдим. В България ако за обучението си са изхарчили 30 000лв, в Англия ако се пробват ще изхарчат 50 000 паунда. Мръсни използвачи, щели да напуснат.
51
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само бой за това алчно племе.Обърнаха медицината на търговия.
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма един осъден " лекар " за зверствата си !
49
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 49 АнонименАгресорът какъв баща е? Какъв мъж да посяга на жена? Специалист ли е по детските заболявания? Поведение нетипично за нормален псих. стабиленмъж, а на квачка или *** защитаваща малките си! Във видеото малко се говори за за самата случка, така че по-скоро мъжът нападнал жената /докторкота/ нещо вероятно е бил доста раздразнителен!
48
5
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Както всичко останало в това общество, лекарите се извращават и се нагаждат според условията, а те са ужасни! За да станеш доктор се изискват неимоверни усилия и отдаденост.. Естествено това не важи за всички, но лекаря трябва да се уважава!Накрая ще се лекуваме при захари и врачки..