Трикове и схеми… Летните измами са в разгара си!

Председателят на КЗП: Не бива да се предоверяваме
8 авг 2018 22:45, Анисия Иванова
11

Сезонът на отпуските и почивките е, а с него идват както вълнуващите оферти, така и фалшивите схеми. За жалост, понякога хитрините на търговците не са чак толкова очевидни. Как да не изгорим под жаркото слънце на измамата?

"За това лято при нас са постъпили 75 случая за измами и нарушения. Изненадан съм, че са толкова малко. Когато хората почиват са малко по-малко склонни да реагират необмислено. Също така, качеството на туристическата услуга по нашето море, се повишава", отбеляза председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов.

В "Денят ON AIR" той обобщи, че най-често се среща опитът на търговците да измамят своите клиенти. Отново е време да заявим, че при коректно отношение клиентите ще се върнат. Туризмът не е "ден година храни", поясни още гостът.

"При съмнение веднага трябва да се сигнализира на КЗП. Клиентите не бива да се подвеждат по жаргонните, често на английски, наименования на различните оферти. Тази година няма драстични случаи. Не трябва да се предоверяваме. Трябва да се свързваме директно с този, които ни предлага офертата", посочи още Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора председателят на КЗП изтъкна, че хората все още се връзват на евтини реклами, но и търговците използват нови хитрини. "Води се война и тя ще продължи, но все повече и повече битки ще бъдат печелени за българския потребител", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
БГ ГАСТАРБАЙТЕР преди 5 години
най -нещастния ден в живота ми,върнахсе в ***, след 23години в нормалния свят.и първото раэочарование от милата миродина е че,в който и магаэин да влеэештеб не те третират като клиент а,катоидиот който трябва да бъде иэлъган....
6
5
 
7
 
! Отговори
немски турист преди 5 години
До РоумингарНай-щастливия ден в живота ми! - напуснах България.............статия в сп.Щерн
5
4
 
8
 
! Отговори
келнерска песен преди 5 години
До АнонименКойто през лятото не краде - зимъска няма какво да яде! стара сервитьорска приказка
4
5
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
До Роумингар.Къде си живял бе пич, може би на село???????
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България на море ходят само мутри, чалгаджийки, герберастки активисти и пияни руснаци и англичани.Нормалните хора нямаме работа там.
2
10
 
8
 
! Отговори
Роумингар преди 5 години
До гуемия бръмчауник "от тогава ли гниеш в панелката" (3):Всъщност напуснах българия, вероятно завинаги. И когато пътувам за отпуската все ще се намери някой който да ме пита дали ще ходя на море. В отговор разказвам предната история.А и да бях останал в българия, ако толкова ми се доходеше на море щях да отида в гърция. Или в турция. Или в румъния. Или в Албания.Но не и в българия да си давам парите на български селяндyри смятащи се за бизнесмени.А... и никога не съм живял в панелка.
1
9
 
27
 
! Отговори
Роумингар преди 5 години
30 лева за достъп до плажа!? Даже не бях стигнал до насилствената консумация!За последен път ходих на българско море през 2000 година. Единия плаж беше супер гнусен а другия беше покрит с чадъри, единствения който се ползваше беше от мутрите които гледаха лошо тези които вървяха по мокрия пясък отивайки към "свободната зона", която беше 2% по площ, около лaйняната тръба от хотелчето.Тогава реших: никога повече българско море. Явно решението продължава да е правилно.