Бил Гейтс: Търговската война е страшна!

Ще последва негативно влияние върху световната икономика
9 авг 2018 22:25, Бойчо Попов
45
Бил Гейтс: Търговската война е страшна!
снимка: Ройтерс

Технологичният милиардер Бил Гейтс определи напрежението в глобалната търговия като "страшно". Според него то ще има силно негативно влияние върху растежа на световната икономика и търсенето на работа, съобщава CNBC.

Според основателя на Microsoft световната икономика се движи с добри темпове в момента, но има голяма вероятност да бъде ударена от ефекта на наложените мита от страна на най-големите икономики.

"Определено този търговски конфликт изглежда страшен, особено при положение, че хората, които търсят работа извън собствената си страна, могат да се откажат в един момент от това. Ще последва негативно влияние върху световната икономика, което може да се окаже и много по-сериозно, ако търговската война продължи с налагането на мита", смята Бил Гейтс.

Редица страни бяха замесени в търговския спор, иницииран до голяма степен от администрацията на американския президент Доналд Тръмп. През изминалата седмица Китай заяви, че е готова да отвърне на атаката на САЩ с налагане на мита върху вноса на американски стоки за около 60 млрд. долара, само ден, след като от Вашингтон разкриха, че Тръмп е разговарял с търговския представител на страната Робърт Лайтайзър за повишаване на предвидените мита върху вносни китайски стоки от 10% на 25%.

Продължението на материала четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Бил ГейтсДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Да му мислят тия с лицензираните Джамове...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37И аз съм само с Линукс. Това което не ми харесва във Уиндоус е как все повече и повече клони към "смартфонизиране" след 7цата.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35 - Не, не ми е достатъчно, защото вроятно си некъв еднорог...
35
3
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Абе, моля ти се, *** разбира от всичко. За *** никой не е успял...никой не заслужава уважение.За *** най великите са Путин и Бойко.Всички останали са еярогейове и ***.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Линукс сме. И с Уиндос. И с Андроид. Достатъчно ли ти е? Били е най - успелия технологичен пират на нашето време. Жив пират, имам в предвид. Щото другия най - успял се спомина. Наскоро. Страдаше от безкрайна форма на креативност, висока степен на лицензокрадство и ниска технологчна култура, но за сметка на това склонността да плаща малко на инженерите, които му творят измислиците.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички, като ви е толкоав зор тоя Windows, не ви виждам да се разкарвате с Mac-овете, а ако статистиката ми е вярна, няма и 1% в България, а тези с Linux, сте просто още по-малко. Или сте на Chromebook ?
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ ОБИЧАМ, КОГАТО ПОТОМСТВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ КРИТИКУВАТ ПРОИЗВЕДЕНИЯТА НА ГЕНИИТЕ.
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил Гейтс: Търговската война е страшна!Не е по-страшна от бозавата операционна система която си създал. В нея процесите се борят един с друг като терористични организации в Сирия
30
3
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
Соросоидажът мигом се хвърли с гърди на амбразурата да защити любимият си монополистичен глобалист, след което Уиндоусът на половината зависна. Честито!
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Няма внуци, защото най-голямото му дете е родена през 96, така че има време. Има още 2 деца. Стига плю, като някаква кобра, че да не се задавиш с отровата си...
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОРАКНе знам ... Azure, VS Code е супер, Office, .Net, Xbox ... Доста добри работи са излезли от MS, дето им носят милирадн на тримесичее.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TojoТи па кви постижения имаш, че омаловажаваш чуждите ?
26
4
 
10
 
! Отговори
Tojo преди 5 години
До ОРАКооо колко си ***...направил е една бъгава операционна система на която и ти най-вероятно "работиш"...направил я е във време когато най-великото ти технологично постижение е било да превъртиш касетка с молив....стегни се и не говори глупости...
25
7
 
17
 
! Отговори
деБИЛ ГЕЙтс преди 5 години
Ужас! Китайчетата и индийчетата вече няма да ми работят ангария. Ще си бачкат у дома и ще са ми конкуренция. УЖАСЕЕЕЕН УЖЖЖААААС!
24
5
 
11
 
! Отговори
ОРАК преди 5 години
бази и локални конфликти. Спеченото монополистично мозъче на човека-дискета постигнал в живота си многократно повече от това което реално заслужава благодарение именно на антихуманната имперска външна политика на САЩ интуитивно усеща промяната на системата и свършването на гювеча. Ще трябва да бачкат и то много и сами. Затова е целият този вой. Да живеят Путин и Тръмп. Последния може да е всякакъв, но поне не го мързи.
23
6
 
23
 
! Отговори
ОРАК преди 5 години
Какво толкова е направил *** ГЕЙтс? Една бъгава операционна система на която всяка следваща версия е по-тегава и по-бъгава. И какво разбира от икономика той, че си позволява да ръси акъл по темата и кара местните форумни идиооти да припадат от раболепие и телешки възторг. Познанията му стигат единствено дотолкова че да усети че Америка вече няма да обира интелектуалния каймак на човечеството и да го залъгва да и слугува със зелени салфетки обезпечени с външен дълг, тероризъм, и хиляди военни
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вече е порядъчно изкуфял. Замязал е на развълнуван японски диригент. Време е да си обира крушите от световната сцена и да гледа някъде внучета, ако има де. Щото какво ти разбира ИТ специалист от икономика и правене на деца.
21
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейтс е човек, тръгнал от нулата и изградил бизнес империя за стотици милиарди. Продуктите му ги има почти във всеки дом и задължително във всеки офис. Това е човек, който знае какво прави и къкво говори. От др страна Тръмп е роден милиардер и бизнесът и политиката са му по-скоро хоби. Той е на принципа: Нека видим какво ще стане ако направя това или оново. Ако стане беля, Тръмп ще каже: "Упс! Не стана това, което исках, голям прас!" и ще си тръгне да си пие уискито в някой от клубовете си.
20
22
 
5
 
! Отговори
(\/)(o_o)(\/) Crab преди 5 години
Бил гей цял живот не е коментирал нищо свързано с икономика, политика и т.н. обаче явно БАЧЕ ТРЪМП посяга към малкото му пишлe, да види как АДЖЕБА е успял да се застои на върха и малкия Бил се ***, почва да плюва от медиите и да плаши с вещици. ХАХАХХА ЩЕ КОЛЕНИЧИТЕ ПРЕД ТРЪМП - КРАЛЯ!CRAAAB PEOPLE! CRAAB PEOPLE! TASTES LIKE CRAB, WALKS LIKE PEOPLE!
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да е прав в световен мащаб но САЩ , или по скоро местната икономика ,ще спечели. И аз мисля че е правилно . Дори погледнато от страната на тези които ще загубят пари .... това ще ги накара да си размърдат мозъците и ако могат да измислят нещо свое. Колкото до това че глобалистите ще загубят не е много интересно. Те и без това само прокарват съвременна форма на робовладелчество наричайки я чуждестранни инвестиции.