Г-жо, кърмите на обществено място? Покрийте се! Ама кое точно?

Жената решава да бъде кооперативна
9 авг 2018 11:00,
227

Поредният случай на конфликт между жена, кърмеща детето си на обществено място и мъж, който е твърдо против това придоби популярност.

Случката се развива в Хонолулу, Хавай в ресторант. Непознат мъж изисква от жената да се "покрие" и очевидно тя решава да се съобрази... покривайки изцяло главата си.

В крайна сметка мъжът не е посочил какво точно би искал да се покрие.

Снимката е направена от Каръл Локуyд, която задочно познава въпросната майка, пожелала да остане анонимна.

Публикува я във Facebook и онлайн дискусията набира сила - за близо седмица има над 65 000 харесвания, 16 000 коментара и 200 000 споделяния.

Каръл споделя и че мъжът явно е пропуснал факта, че в деня на случката времето е било изключително горещо и би трябвало да е още по-съобразителен заради това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
17
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Кърменето било нещо естествено. Съгласен съм. Но айде аз да си го извадя пред вас и да се изпикая, защото това е нещо естествено.
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Животните и пролетариата са свободни да правят каквото си искат." Джордж Оруел
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платена статия с платени подкрепящи коментари.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На желаещите да кърмят на публично място ще им скоем подиум пред парламента, да се качват на него и да кърмят, че да си начешат крастата...
145
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом в обществото възниква въпрос едно нещо дали е редно, то най-вероятно това не е редно.А ината, да се приемат нередни неща е извращението на модерното общество. Утре очаквам застъници на идеята мъжете да си го вадят на публично място, да се проветрява. Изконно право, нали така? Или ще дискриминираме по полов признак?
144
9
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ако до нея стоеше бодигард здрвеняк 2 метра с бухалка,хейтъра щеше да си подсвирква извръщайки се на една страна
143
13
 
24
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Офффф, това с кърменето стана супер досадно. Превърна се вече в някаква самоцел и бунт от някакви майки, за които раждането е най-големия успех в живота им. Ваденето на ци-ци на публично място е вече цел номер едно на младите се-лянки и всякакви хипарливи повлекани, които случайно са пристигнали в големия град. Интересно как пък са ги хранили тези деца преди 20-тина години, когато още не беше модерно да се вадят ци-ци по моловете?!
142
1
 
25
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Кърменето е нещо напълно в реда на нещата. Но като се има предвид психологията на обществото нека става малко по дискретно. Обществото не епротив въобще. Само да не е подчертано показно. Има жени които като че ли наред с кърменето, влагат и нотка провокация към заобикалящите. А накои хора са малко по-консервативни. Баланс трябва.
141
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви са тези майки ,които искат да си показват циците пред чуждите погледи,аз си кърмех детето ,но никога пред хора,дори ми бе неприятно свекърва ми да се втренчва..нито майката,нито детето ще са спокойни в този момент,ако някой ги гледа.
140
2
 
29
 
! Отговори
nina преди 5 години
Кърмих 6 месеца дъщеря ми и ни се е случвало да става и навън,дискретно.На мен самата никога няма да ми бъде конфортно да си вадя гърдите на показ на публични места.Спокойно може да се кърми,без да бъде натрапено на останалите хора,разбира се,въпрос на желание и такт.
139
0
 
10
 
! Отговори
44 преди 5 години
Чичо Чарли обича цицки :)
138
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
по какво си личи, че не е бил кърмен? по хайгли лайкли доказателства ли, а *** ***?
137
2
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
"те някой да дойде да прави забележка на жена ми отрязвам му главата...." преди това няма ли да го съдите пред трибунала на идил, бхк, еспч, оон, а активистче на джендърите с безграничната търпимост към целия останал свят?
136
10
 
0
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До до 140Личи си, че не си бил кърмен.
135
0
 
27
 
! Отговори
до 140 преди 5 години
Абсолютно! Като другата кукувица Таша Маиле (вижте в тубата), дето кърми сина си, докато с мъжа си правят секс, за да има повече кликове. Или една откачена английска гад, чийто 3-годишен син й казал "хубаво ми е да суча и да те целувам, ти си ми гадже".Толкова са ми отвратителни, че покрай тях ще намразя самата идея за кърмене :(А може би това е целта?
134
1
 
35
 
! Отговори
грантче? преди 5 години
А защо статията премълчава, че въпросното женище е платен член на breastfeeding advocacy group - застъпническа организация за кърменето на обществени места, а?Кой каквото и да ти разправя, става въпрос за пари.БЕЗДЪННА ГНУСОТА!
133
4
 
37
 
! Отговори
ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО преди 5 години
Защо днешните *** са държата, сякаш те са открили сърменето и циците? Повярвайте, много жени преди вас са кърмели и НИКОЯ не е имала "консултатнт" по кърмене, и никоя не е демонстрирала непукизма си на обществени места! И децата ни, слава на Бог, са живи и здрави! И знаете ли защо - защото имаха режим на хранене и майките им не излизаха точно когато е време за кърмене. Нито е хигиенично да си даваш изпотените цици, нито е правилно за детето.
132
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на фона на това, че пред НДК има клошари и дрискат посред бял ден и се бършат с вестници, не мисля, че е престъпление някоя майка да си нахрани детето. На мен самата ми беше некомфортно заради всякаквите му психари, не защото мисля, че нарушаван обществения ред
131
7
 
3
 
! Отговори
ак-47 номера преди 5 години
Това,някой арабела,***,му пречи жената.Гейко,читак въшлив,ходи на луната,мръхльо,камилско,лайн...
130
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със смесени чувства съм за кърменето навсякъде. Моето дете също е кърмено, но се стараех да е вкъщи, да ни е удобно и уютно и на двете. Против голото кърмене съм, а покривалата за бебета само ги запаряват и не ми изглеждат здравословно. Дали съм се ограничила така - да, много. Така и не успявам да водя същия живот както преди детето, не знам как някои майки успяват. Всичко е някакво пресмятане на часове сън, часове за ядене, вечно бързане, рев в количка, рев за ръчичка, рев в магазина..