След взрива в Болоня: Децата са добре, възстановяват се!

Бащата на най-пострадалото момче отива при сина си
9 авг 2018 09:45,
1
След взрива в Болоня: Децата са добре, възстановяват се!
Снимка: БТА

След взрива на магистралата в Болоня - консулите ни са на крак в Чезена. Днес пристига и бащата на най-пострадалото българско дете. Очаква се останалите ученици да започнат отново практиката си в италианските фирми. Децата остават до 31 август в Италия.

Още по темата

"Вече всички са спокойни, което е най- важното. Очакваме тези, които са в болница да се приберат", заявява един от учениците.

"Досега всичко, което сме правили е много интересно. Очакваме още интересни неща. Всички си помагаме, дошли сме като семейство", настоя той.

Директорката на училището остава с децата, а МВнР съдейства на бащата на най-тежко пострадалото момче да отиде на място.

"Не може да ходи, тъй като са му обгорели ходилата. Но важното е, че са живи", каза Георги Вълчанов пред Нова тв.

Той разбира за инцидента от съученик на Кристиян.

"Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се отначало, като виждат пушек и казали: "Давай да бягаме!". И тръгват да бягат, но през това време има и взрив. За съжаление ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала отзад. Щеше да бъде по-сериозно, ако беше ги хванала отпред", коментира Вълчанов.

"Първо е бил в една болница, после са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега казва че е добре – психически. Като разговарям с него, виждам че се стабилизира", споделя още бащата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧАК сега ли отива бащата ?!? Цяла седмица детето му лежи в болница в чужда държава, защо не е отишъл ВЕДНАГА ???