Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже не прочетох статията, но като гледам "предприемача" 100% е захлебил от пенсиите, откраднати от БКП ...
177
2
 
23
 
! Отговори
не на наглите преди 5 години
Този господин може ли да разкрие повече от миналото си? Как е стартирал бизнеса си? Кой го е финансирал? Има ли връзки с партии и силови структури? Плащал ли си е всички данъци?Той дава 2-3, но тези специалисти на запад взимат по 4-5 хил. евро, защо да работят при него? Той сигурно за тия пари иска да работят по 7 дни в седмицата по 10 часа?
176
0
 
27
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Дачев Дачев малко лъжливо ....но Ако даваше 3000 заплата на заварчик нямаше да имаш проблем само дето се пропуснал една нула в обявата си Даваш 300 лв и искаш да ти работят като за 3000 евро
175
7
 
3
 
! Отговори
До 178 заблудения преди 5 години
Щатът на МВР е около 50 хиляди човека, и около 5000 места не са заети, те. там работят около 45 хиляди човека. Ккави 200 хиляди в МВР те гонят? Какви 2 милиона държавна администрация?
174
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Дачев, аре давай големи заплати бе, аре давай големите заплати и тогава ще ти работима, аре да не сме будали да ти работиме за ниски заплати.
173
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България разхода труд и работна сила не се брои за копче .Затова в счетоводните баланси е боза и може да се видят разходи за труд в рамките на статистическата грешка ,а разходите за обезпечаване комфорта на Шефа с Бентли в баниччарница са над 90% от цялостният бюджет на фирмата. за 5г.която също не внася и един лев данъци.И все пак вчастна фирма собственика може да си го позволи все пак той не харчи публични средства,Фирма ,която не се грижи за работниците рано или късно втасва.
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавната администрация е над 2 милиона аефективно ***.Това са хиляди комисии комитети служби с експертчета заместници и началници на началниците.Само МВР има по ведомост над 200 000 Администрация за която всеки божи месец се получава заплата за всяка от тези калинки .3,7 млд лв бюджет Никой не е броил досега тези търтеи какви 200 000 те гонят дърважно мекотело.
171
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което търси и мисли този и всички останали е как да Не плати
170
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Производителността на труда на 99% зависи от собственика и 1% зависи от работника. Когато говорят за производителност, дебеловратите собственици все за този 1% говорят, а не виждат, че от тях зависи каква да е производителността на труда.
169
0
 
21
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
А, бе Предприемачо, Като толкова много знаеш! Би ли оповестил от обобщения Счетоводен баланс на Холдинга за 2017 г. на две цифри: - Материални разходи - Средства за заплати на работещите. Искам да видя каква е разликата между двете цифри! Нищо друго не ме интересува! Колко си Велик, какви икономичеси страхотии си постигнал! Интересни са ми само тези две цифри в чистият счетоводен смисъл, извадени от подадения официален отчет!
168
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдия в Апелативен съд 5600 лв заплата.Прокурор 4800 лв заплата.ДYпетат 6000 лв с пликове пари без данък Администрация на пенсионни фондове над 50 000 лве на месец от вноските за втори стълб...Нои НАП,МВР 30 заплатки на куп при пенсия и никакви данъци ,осигуровки здравни вноски ...Какво бръщолеви тоя улавият ..Къде в частният сектор не се работи ефективно и кой издържа дърважната бюрокрация.
167
15
 
5
 
! Отговори
До 171 дребния преди 5 години
Държавната администрация е под 100 хиляди човека. Ти какви милион и 800 хиляди калинки сънуваш?! После явно не знаеш, че масовата заплата в държавната администрация е под 900 лева. Найсмешното е, че ако премахнем държавната администрация, заради такива като теб, ти първи ще заквичиш на умпряло защо я няма и ще искаш не просто да се върне тази администрация, а и да бъде три пъти по-многобройна и няколко пъти по-добре платена.
166
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един червен каскет с робовладелско мислене.Трябвало да се работи повече и евентуално тогава да се помисли за повишаване на заплатите до цели 20 евро на ден преди данъците.Ми в белите държави толкова изкарват на час за същата работа?Кой ще дойде да ти работи?Некви неграмотни нeгри.Ама те няма да искат да работят много щото не им дават пари.И те ще искат да емигрират.Или ще работят колкото да не е без хич.Точно колкото им плащат.Тва червеният *** трудно схваща.И пак върти едно и също.
165
0
 
17
 
! Отговори
дребен собственик. преди 5 години
Предприемач ,който не обелва дума за Държавната администрация ,която наброява над милион и осемстотин хиляди калинки ,които се издържат от частният сектор и основно от хората с едвам оцеляващи и мизерни доходи за д аможе тая прослойка от търтеи да вивурка с по 5-6 и до 50-60 хиляди лева на месец както видяхме веднъж от статистиката на заплатите на държ.Администр.в БНБ.!В частният сектор аз не знам фирма да държи хора без да работят г-н предприемач.Уточнете че за Държавна ***.говорите.
164
0
 
19
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Този господин по принцип е прав,че висока заплата се получава ,когато има резултат от работата!Но не казва защо това не се получава,а говори общи приказки.Разбира се,не смее да каже нито дума,че сега положението е доста по-лошо отколкото при соца!?Аз вече приключих с трудовата дейност/45г.в машиностроенето+2 г.казарма/ и мога категорично да Ви кажа,че квалифицирани кадри за машиностроенето скоро няма да има!Както и машиностроене-с някои изключения!Мястото е много малко,за да обясня защо!?
163
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е вярно , Г-н Дачев , но защо не отправяш претенции и към "преработилите " се депутати , лесно се обижда ра..я..та че е мързелива всеки може да се подмаже на управляващите те са на власт от 1944 та досега защо след 1990 изхвърлиха на улицата инженери заварчици шлосери айде тогава нямаше работа но защо не се сключи споразумение ,както Турция го направи тези кадри да заработят легално в З.Европа , парите пак щяха да се върнат тук идеята е да сме бедни няма стимул да израстваме в профи
162
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://steuerklassen/gehalt/schweisser/Във форума винаги ще има некадърници които лъжат и такива некадърници които си мечтаят . Брутната заплата за заварчик е 2600 - 2900 еуро или нето малко над 2000 еуро
161
2
 
33
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Заварчиците да учат немски език и да дойдат в Бремер Хафен , но да не идват с посредничеството на български фирми защото ще се издънят ! Тук един добър заварчик получава от 8 000 евро и нагоре ! Учете немски и елате тук ,кандидатствайте за работа направо при немския работодател , не се подлъгвайте да идвате с посредничеството на българи защото ще ви измамят ! Германеца плаща редовно на посредника , но той лъже българите , тоест българи лъжат българи ! Често и заплати не дават !
160
3
 
15
 
! Отговори
доктора преди 5 години
В началния етап на капитализма и въобще при капитализма е така-в германия в началото на 20 век е било така 6 членно семейство в една стая. Чак след дълга борба са създадени профсъюзите и социалната политика
159
3
 
36
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Благодаря ти Боже ,че ми даде достатъчно акъл и така се отървах от български работодатели ! Пази Боже българин да ти е работодател !