Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се въведе данък работник за дебеловрати работодатели. За всеки нает работник дебеловратия да плаща данък от да кажем 4000 лева месечно, независимо от вида на трудовия договор и какво е работното време. Само така дебеловратите може да ги накараме да работят като работодатели и да използват машини.
157
0
 
35
 
! Отговори
Дупетат преди 5 години
Значи на дупетатите може да се подаряват 5-7 000 лв заплати,а на 1 200 000 пенсионери им стигат 200 лв пенсии??? Няма ли срам у тези изверги,които са плюли на човешкия материал в държавата си? И кога ще вземем тояги и камъни , и да изгоним търгашите от храма?
156
3
 
29
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
И каква е реалността в България -от тези 2000 лв. брутна заплата един квалифициран заварчик ще получава чисто около 1500 лв. ,тоест 750 евро ! А аз мияча на тоалетни в Германия получавам чисто 1200 евро и работя само 8 часа на ден , в тези 8 часа се включват и 1 час почивка ! Представяте ли си колко сте зле спрямо другите страни от ЕС ?! Всеки квалифициран заварчик трябва да е ненормален за да работи за 2000 или 3000 лв. заплата ! Заварчикът заваря кораби ,гарантира сигурността на плаването !
155
0
 
40
 
! Отговори
ЗАВАРЧИК преди 5 години
Лъжец, даваш 600.00 лв. и 60.00 лв. купони.
154
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато "предприемачите" ни са като тоя от снимката, ще сме най- бедната страна в ЕС.
153
1
 
23
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата....................Още едно доказателство ,че бай *** няма срам ,гьонсуратлия е ! И вероятно тези 2000 лв. са брутна заплата ?! Кво са 2000 лв. за квалифициран заварчик бе , 1000 евро ! А аз като мияч на тоалетни получавам чисто нетна заплата 1200 евро , 8 часа работен ден , 5 дни в седмицата !
152
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дачев, като нямаш кадри запрятай ръкави и почвай да заваряваш, кво се услушваш само като глух петил, няма срамна работа!!!! тъкмо ще разбереш как се изкарват пари
151
6
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев................................Става ,ама сте некадърници за да го постигнете ! Въобразявате си ,че само в социализма има сити хора , а дори и тогава мизерувахте имахте села без електричество и канализация ! В Германия е капитализъм и въпреки това всички сме сити и доволни , работещите , безработните ,болните и инвалидите ,пенсионерите всички са сити
150
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска квалифицирани кадри- да си внася германци, англичани, французи!
149
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичният експлоататор! Искали сме да минем от социализъм към капитализъм и всички да сме били сити. Това било невъзможно?! Значи е нормално да работиш и да си гладен и беден, според големия ПРЕДПРИЕМАЧ! А що тоя предприемач не намали малко лакомията си и да се примири с по- малка печалба?Да си внася откъдето иска хора! С такива заплахи няма да ни склони на малки заплати.
148
0
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
И да не остане някой с грешно впечатление-бил съм от двете страни на барикадата, знам много добре за какво става дума.А сега, в защита на дребните и малки предприемачи, които със собствени сили и често със собствен труд и труда на семействата си, в микро и малки фирми и ферми се борят със живота, внасяйки и данъци на държавата , при това.Професор от Пловдив, ми каза преди време:"Държавата е взела всички мерки, ако си малък бизнес, до 6 месеца да си фалирал, ако не си-ти финансов престъпник"
147
0
 
35
 
! Отговори
k_g_angelov преди 5 години
Да бе Дачев, да бе НоНо драги ми работодателю, според Евростат:- У нас - влагаш в заплата 1?, получаваш обратно 2.07?.- В Румъния - на 1? заплата, получаваш 2.32?.В Германия обаче, о-о-о в Германия ти се връщат само 1.06?.В Италия - 1.07?.В големия Britain - 1.11?.В Дания - 0.75?.В Швеция - 0.87?.Такава ви е далаверата да въртите бизнес у нас.Е, набарали сте го дамара, нагушили се икономически, че и работодателски(?) светила.А сте нагли да обяснявате кой колко работел.
146
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пишман "работодател" го поздравявам с текста на песента "Стар-гей-зър" на Рейнбоу. Закачките на джендърска тема в имената са умишлени.
145
0
 
35
 
! Отговори
гжг преди 5 години
Този престъпник на снимката дава 3000 лева заплата, но не уточнява, че е годишна ...
144
2
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Миждал съм лично, такъв "Предприемач" по нашия край, в супер сложния и изискващ висока квалификация бизнес със склад с хранителни стоки на едро, тоест-прекупуване и препродаване само, какъвто е 90% от бизнеса в страната, как носи хранителни стоки с изтекъл срок на годност, вафли, бонбони, бисквити, и ги дава на работниците в склада му, с думите "Яжте бе ....."....Това е отношението на повечето работодатели към работниците.Мечтата им-да работиш и да си плащаш, че им работиш , едва ли не.
143
2
 
21
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
Заварчик в Швейцария взема над 6000франка заплата брутни. 1 франк = 1.7лв
142
3
 
27
 
! Отговори
Gigi преди 5 години
Това малко като пропагандата, че давал по 2000-4000 евро на шофьори на камиони, а нямало желаещи ... хахсх Питам един приятел от този бранш и ми каза, че макс давали по 1500лв и бачкаш по 24ч 7 дни в седмицата.
141
5
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
А този предприемач, да не говори врели-некипели, на едни години сме горе долу, знаем от къде започваха. Инженер на времето-220 лева заплата, една панелка и един москвич, това имаха масово повечето. Изведнъж-работодатели, предприемачи....Но не казват за първия милион, от червените или от мутренските куфарчета, или за баджанака, бил в ДС и предложил да ги "назначи за милионери и лице на фирмата"...
140
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето предприятия на чужди инвеститори ползват евтината работна ръка и субсидирана енергия, а стоката изнасят на трансферни цени за майката и така и печалбата се прави при майката. Спокойно може и тук Мин заплата да стане като в Румъния 900 лева и да се повдигнат доходите.
139
0
 
17
 
! Отговори
Ха - ха - ха! преди 5 години
Сигурно и на китайците им обясняват същото!