Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
И каква е тази заплата 3000 лева за заварчик? В един българо-швейцарски завод в нашия край дават 500, максимум 600 лева чисти на заварчик,в друг-непосилна норма, която даже ако идеш 2 пъти до тоалетна не можеш да изпълниш, и то за същите мизерни пари, даже ромите не щат да се хващат там на работа вече? Тук 250-300 евро заплата на заварчик, в Швейцария-поне 2500-3000. За каква производителност говорите?Жестока експлоатация и печалби, каквито на запад не са и сънували, а вие искате бизнеса да пла
137
2
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Да приемем, че бизнеса ни работи за износ, тоест, качествено, кооперирано със западните фирми.Един заварчик там взима над 2000 евро Един тир 20 тона машиностроителна продукция, произведен у нас, с евтиния ток, данъци, с жестоката експлоатация и ниските заплати, само транспорта струва около 2000 евро максимум. А се продава по техни цени.Тоест-печалбата за производителя е много повече от тяхната. Къде отива печалбата за еденица продукция тук? Не в заплати и данъци, а в печалба, това е проблема.
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нискотехнологичните ни производства нямат добавена стойност.
135
3
 
43
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Когато видите на работа в България французин - хамалин, германка-чистачка и англичанин - мазач, бъдете сигурни че положението в БГто се е оправило. Това са сигурните знаци. Не слушайте глупостите на разни "предприемачи".
134
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не мрънкайте, още утре напускайте и заминавайте."По 50 000 на година ти изпълняват препоръката бе, безродник. УБИХТЕ България, да знаеш. А все някой ден ще има възмездие, ако не от нас, Брата Ром ще те научи някой ден.
133
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом дебелоратите работодатели си живеят живота с печалбите от напия труд, значи работим прекалено много. Време е да спрем да им работим почти безплатно
132
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да те осигуряват на 8 часа, да работиш 12,13 часа и то за някакви жълти стотинки а ти само да предприемаш нещата как да откраднеш повече от народа, нещастникккк вземи се скрии някъде че ми писна от Такива предприемачи боклуцииииииииии
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"да си висококвалифициран което да доведе до високапродуктивност което води до високо възнаграждение"Единната Икономическа църква такъв декрет ли е издала? Изненадааа - в България са само еретици и тия Постулати не важат. Ти от Марс ли си паднало?
130
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-високи доходи, когато започнем да работим.....аз съм *** служител, но виждам как на гърбът на служителите шефът си купува поредната скъпа луксозна кола а личните му разходи показват охолен живот. Айде сага да ви питам, това не ви ли прилича на третия свят някъде? Стига с тези глупости вече. По света най-високият разход за работодателя е заплатата у нас най-ниският. И производителността зависи от оборудването и мениджмънта. Огромни печалби имат бг бизнесмените. Но когато парите отиват за дру
129
1
 
16
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Когато не се крият доходите ( приходите) , когато започне да се плаща по часово както е в белите страни , когато спре тарикатлъка на българина , тогава ще се вдигнат доходите!
128
0
 
31
 
! Отговори
Bibi преди 5 години
Производителността не е ниска, а СКРИТА - крият се приходи, не се плащат данъци и осигуровки! Пари на ръка!!!! От къде са, а????
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тези технологии грях е да се работи!
126
5
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
В България от доста време има само един единствен начин да се повиши производителността на труда, а това е държавата насила да накара дебеловратите работодатели да изпозлват високопроизводителни технологии на работа, а не евтин ръчен труд. Как може да стане така - чрез свирепи данъци за тези, които използват салбопроизводителен ръчен труд вместо машини. Казано по друг начин държавата трябва да направи използването на човешкия труд много скъпо. Един от начините е висока минимална заплата, но има
125
1
 
40
 
! Отговори
лоШо преди 5 години
заради такива измикяри България е в това състояние. Бизнесът тука царува и се толерира от управниците. Ниски доходи, осигуровки не на реална заплата,недекларирани прихпди - сива икономика, високи цени на стоки и продукти. Дори преди няколко години криминализираха работникът ако си трае за осигуровки на по-нисък доход.... Така вече съвсем ще си трае. Няма истински сидикати! Децата бягат в чужбина, а сега вместо да вдигнат заплатите и да ги върнат, разрешиха работна ръка от трети страни...Горко ни
124
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нивото на нашите предприемачи е производство на суровини и добив и преработка на отпадъци,с върхови технологии при работа на ишлеме!Каква "производителност" може да има при масовото приложение само на такъв ид производства?!За друго производство,обаче,нито им стига акъла,нито господарите от запад ще допуснат, в подопечната си територия, за износ и преработка на отпадъци от техните индустрии ...и търговски вериги!!!А при тези условия и такава "производителност",с изключение на ИТ сектора!
123
5
 
25
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Щом има минимална заплата да сложат и таван на заплата. В България има изключително бедни и изключително богати хора, всички станахме материалисти защото едвам си покриваме ежедневните нужди. Или да направят така че тези със големите заплати да плащат много големи данъци на държавата а тези с малките да плащат малки данъци. Всичко в тази държава е неравностойно и всичко се прави целенасочено да се избие културата етноса ни и като цяло тази държава да се командва по лесно от други разни народи.
122
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пък българите като отидат в чужбина са оценявани наравно с местните, а тук ни оценяват като трета ръка.
121
0
 
48
 
! Отговори
Sante_dog преди 5 години
Производителноста на труда зависи от:Автоматизация на процесаОрганизация на процесаМотивация на работникаУмения на работникаТ.е. 3 от 4 са в ръцете на 'предприемача', като дори уменията могат да се повишат с обучение. Стига са ревали че българите не работели. До вчера другари, днес 'предприемачи', все банда назначени некадърници!
120
0
 
39
 
! Отговори
Куфарчета преди 5 години
За куфарчета не знам, но си спомням за капитали във Външнотърговските дружества, които изчезнаха, и сега като чуете, че някой бивш комунист търговски представител при Тошо, е работи много и има имоти в Лондон, Швейцария - не му вярвайте.Това са мръсни$ци, ограбили парите на България след 89 г.Винаги едно наум към забогатели след 90 г.?Вложиха парите чрез поставени лица в БГ, и продължават да грабят.Изходът е "Народен съд" - за ПЪРВИЯ МИЛИОН, трябва веднага да се направи, унищожени са докуме
119
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак лъжи !Българина нямал западната прозводителност на труда!Няма и да е има никога,защото на запад има развита промишленост където много неща са роботизирани!Примерно в производството на коли почти всичко е роботизирано и това вдига производителноста на работниците..Голяма роля има и цената производените продуки!На запад всичко е по-скъпо ,и сградите произведени от строителите,и храната и питиетата в ресторантите и т.н.