Санкциите срещу Иран раждат нови световни коалиции

Тръмп преговаря по най-добрия начин, според журналист
Обновена: 10 авг 2018 23:05 | 10 авг 2018 23:00, Екип на Bulgaria On Air
11
Санкциите срещу Иран раждат нови световни коалиции
Кадър: Bulgaria ON AIR

Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който се възобновяват икономическите санкции срещу Иран, като същевременно изрази готовност за ново ядрено споразумение с властите в Техеран. Според журналиста Огнян Дъскарев санкциите ще имат дългосрочно значение.

"Организира се нова коалция ЕС, Китай, Русия и Иран срещу Америка, Саудитска Арабия и Израел. Това са две съвсем нови коалиции", посочи гостът в предаването "Денят ON AIR" и цитира острото изказване на Тръмп, че който прави бизнес с Иран, няма да прави бизнес с Америка.

Дъскарев отбеляза, че Турция е заявила, че ще продължи да купува газ от Иран и предположи,  че Техеран ще потърси нови пазари в Китай и Русия. По думите му ролята на Европейския съюз е много сложна.

"Целта на Тръмп беше с тези санкции да накара Техеран отново да седне на масата на преговори, но при условията на американския президент", каза още журналистът пред Bulgaria ON AIR и допусна, че ще се стигне до преформатиране на Ядреното споразумение.

"Тръмп преговаря по най-добрия начин. От една страна казва на Кремъл, че иска да бъде приятел с тях, но от друга страна ги удря жестоко със сакнции, за да си подсигури вътрешното положение", обясни Дъскарев.

Според него руснаците ще продължат да отричат енергично, че имат нещо общо със случая "Скрипал", а Англия и САЩ ще настояват за обратното.


 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.