Санкциите срещу Иран раждат нови световни коалиции

Тръмп преговаря по най-добрия начин, според журналист
Обновена: 10 авг 2018 23:05 | 10 авг 2018 23:00, Екип на Bulgaria On Air
11
Санкциите срещу Иран раждат нови световни коалиции
Кадър: Bulgaria ON AIR

Американският президент Доналд Тръмп подписа указа, с който се възобновяват икономическите санкции срещу Иран, като същевременно изрази готовност за ново ядрено споразумение с властите в Техеран. Според журналиста Огнян Дъскарев санкциите ще имат дългосрочно значение.

"Организира се нова коалция ЕС, Китай, Русия и Иран срещу Америка, Саудитска Арабия и Израел. Това са две съвсем нови коалиции", посочи гостът в предаването "Денят ON AIR" и цитира острото изказване на Тръмп, че който прави бизнес с Иран, няма да прави бизнес с Америка.

Дъскарев отбеляза, че Турция е заявила, че ще продължи да купува газ от Иран и предположи,  че Техеран ще потърси нови пазари в Китай и Русия. По думите му ролята на Европейския съюз е много сложна.

"Целта на Тръмп беше с тези санкции да накара Техеран отново да седне на масата на преговори, но при условията на американския президент", каза още журналистът пред Bulgaria ON AIR и допусна, че ще се стигне до преформатиране на Ядреното споразумение.

"Тръмп преговаря по най-добрия начин. От една страна казва на Кремъл, че иска да бъде приятел с тях, но от друга страна ги удря жестоко със сакнции, за да си подсигури вътрешното положение", обясни Дъскарев.

Според него руснаците ще продължат да отричат енергично, че имат нещо общо със случая "Скрипал", а Англия и САЩ ще настояват за обратното.


 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

Не че немогат Руснаците да отидат в хамбург , но какви ще са им мотивите ?
Защо според теб ще го направят ?
Защо да не изнасят газ за Германия и да внасят мерцедеси ?
От този вариянт ги е страх само САЩ . Защото техническото мислене на германците подкрепено от ресурси от Русия е края на САЩ като световен лидер .
10
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 месеца
ТРЪМП е човека на Израел.

За Израел враг №1 е ИРАН, като във войната му срещу персите участва и част от РУСКИЯТ ЕЛИТ - Лавров , Медведев /МЕНДЕЛ/, и ШАЛОМОВ -Путин.

Засега РУСКАТА АРМИЯ работи заедно с "АЛ КУДС" и ИРАН.

ТЕПЪРВА В РУСИЯ ЩЕ СЕ СЛУЧВАТ НЕЩА КОИТО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯД БЪДЕЩЕТО НЕ САМО НА СТРАНАТА, НО И НА СВЕТА.

Август като по правило е месеца на превратите.

В Турция той вече е започнал, но в Русия все още НЕ.

ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ЕВРЕИТЕ ДА СЕ НАЛОЖАТ В МОСКВА ИЛИ НЕ ?!

ЩЕ ВИДИМ
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според мене Тръмп се мъчи да елиминира сегашните доставчици на газ за Европа и да пробута американската шистова газ.
8
3
 
6
 
! Отговори
чери преди 8 месеца
До Анонимен
Но руската *** така я забатачила, че революция- рублата 77,35 и продължава да пада!
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА : 09.57/11.08.2018 - 1долар=66 рубли. КАКЕ А?
7
8
 
1
 
! Отговори
Босфора скочи преди 8 месеца
Конфронтацията създавана чрез паразити обсебили лидери вкл в Иран доведе до кървавия терор срещу Сирия,Йемен,Египет,Либия ..целта на истинската охрана на Персия е отклоняване на вниманието от иран и разработката на исключително вредни радиоактивни находища.

СЪвет ИРАН да спре увреждането на природата с добив на опасни радиоактивни вещества.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 5
Единствените две "кочини" на този свят са краварската и ингилизката, като къв последната може да се прибави и еуропейската!!! А колкото до рублата..............девалвацията се прави по два начина, естествено и изкуствено! Когато всички други си девалвират изкуствено - това било добре, а за рублата не можело! Айде бегай! Скрийте се с вашите злобни коментари, ЖАЛКИ СТЕ! А ДНИТЕ НА краварския обор са вече преброени и това вече само децата не го виждат! Затова вият като чакали!!!
5
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В тази глобална игра всеки си гледа интереса. ЕС няма да скъса взаимоотношенията си нито с САЩ нито с Китай респ. Иран. Китай няма алтернатива и ще действа анти- САЩ, а Русия ще стои и дреме като бита миcиpка!
Впрочем налагането на санкции на Иран, ще "бутне" цените на петрола нагоре и това би било добре именно за Русия. Но руската *** така я забатачила, че революция- рублата 77,35 и продължава да пада!
4
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕС скоро ще трябва да избере с кого ще си играе. Ще е брилянтен ход ско просто вдигне ръце и обяви неутралитет!
За огромно мое съжаление Третата световна е на прага ни. Според мен скоро нервите на руснаците няма да издържат и за седмица ще са в Хамбург. После ще започне истинската касапница...за радост на някои хора.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПОРЕДНИ ИЗПЕЦКАН ЕВТИН ДЯДКА
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нма нищо ново в тая коалиция, някой май е проспал всичко от началото на Студенaта война насам и извъднъж по време на молитвената закуска е получил невероятно озарение.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коалицията на ЕС,Китай и Русия има икономически и военен превес.