Бургаската "Аркус" охранявала обекти на митниците

Договорът подписан при служебното правителство на Герджиков
11 авг 2018 11:46, Анисия Иванова
53
Бургаската "Аркус" охранявала обекти на митниците
Архив: Булфото

“Агенция “Митници” е сключила договор с фирмата “Аркус - Сигурност Бургас” ООД за техническа СОТ охрана на две къщи за отдих - една в Несебър и една в Ахтопол, както и на административна сграда на митническото бюро в Ямбол, което се помещава в няколко стаи и основната му функция е обработка на документи”. Това заявиха в отговор от Агенция “Митници” за “24 часа”. Цената на СОТ охраната за трите обекта е 1560 лв. за целия период от 24 месеца, или по 65 лв. на месец общо.

Вчера соцлидерката Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да уволни шефа на бургаската митница заради сключения договор.

Още по темата

Договорите са подписани на 9 февруари 2017 г., когато управляваше служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от сегашния президент Румен Радев, от зам.-директора на митниците Борислав Борисов и управителя на фирмата Иван Владимиров.

“Аркус - Сигурност Бургас” ООД е избрана с обществена поръчка чрез открита процедура. Фирмата е спечелила охраната на трите митнически имота в конкуренция с други участници, тъй като е предложила най-ниска цена, обясниха от митниците.

Фирма “Аркус - Сигурност Бургас” не осигурява физическа охрана на обекти на Агенция “Митници” и няма отношение към охраната на сградата на митницата в Бургас или на митнически обекти на пристанището в града, категорични са от Агенция “Митници.”

Вчера се разбра, че НАП и МВР влизат в охранителната фирма, за да проверят какво е участието на Димитър Желязков-Митьо Очите в нея. Ревизията има и задачата да установи свързаните с “Аркус сигурност” хора. Ще се изяснява какви обществени поръчки е печелила фирмата, кои държавни и общински институции охранява и какъв е оборотът ѝ през годините.

При разследването на групата на Митьо Очите стана ясно, че управител на “Аркус сигурност” е бившият шеф в МВР Иван Владимиров. Той призна, че Очите бил нает на трудов договор преди 2 г. на длъжност мениджър по маркетинга. Владимиров обаче отрича намирането на клиенти да е ставало със силови мерки.

Съдружник в същата фирма е и Бенчо Бенчев, който е превлечен като обвиняем. На негово име в Истанбул са били запазени стаи в хотел, където е открит издирвания от българските власти Димитър Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Лично Герджиков ли е подписал договора ?
29
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Договорът подписан при служебното правителство на Герджиков"... и до днес не е прекратен при правителството на Борисов.
28
7
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 21. Колко е удобно това, всички са маскари. Ех, да ва *** в червените ***, когато ви настъпят по червените мазоли все намирате някакви начини да се изсулвате.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият път да му дадете на охранява централния затвор или входно изходните КПП-а на държавата ,а и може и сградите *** министерстео на финансиите и НАП!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В какво е виновен Митьо Зъркелите, митниците обявили ли са поръчка за охрана много ли са 1560 лв нашата милиция дето ни пази колко ни струва, други са бандитите другииии Митьо е герой.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж Радев заръча на Герджиков да направят ревизия на всички поръчки, май всички са в един кюп.
24
0
 
12
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Какъв удар са разкрили, ще падна .. 1560 лв за две години. БРАВО!
23
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
До 2016 г с най-голям дял в Аркус 30% имаше Александър Алексиев, личната охраната на Очите който го убиха, Бандата на Божо Кравата.Как ви се струва тоя факт? Представете си, ваш подчинен притежава една трета от бизнес за милиони ?!?!? След като убиват Сашо, наследниците му прехвърлят безвъзмездно Акциите в други приближени на очите .Защо прехвърлят дялове за милиони??? Защото явно не са техни!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кривосъдиеЦацата се покри много здраво отдавна.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Какви партии те бият по кратуната бе. Не разбра ли за толкова години, че в България политически партии няма ? Всички са престъпни кръгове.
20
0
 
16
 
! Отговори
кривосъдие преди 5 години
България има ли Главен прокурор? Къде е Цацаров? Вече 5 години бездействие,а има и още и две на разположение да кротува и дебелее.А уж е считан за главен държавен обвинител.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БиБи бил слуга пък шефът на Общ съвет в Бургас от вашата партия БСП бе хванат по бели *** с престъпниците.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро БиБи е слуга на разни Очи,Крави,Барети,ЙОсковци и тем подобни!Просто него го назначиха щото е удобно *** и пробивен и има дарба да заблуждава хората с популистки стил и изпълнения!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ще уволняват шефа на митницата,който е принуден да охранява митницата как цяло от някакви недорузомения дет са му изсипали или са му се изсипали на главата още повече от къде-от какво-за какви пари кат цялата пара с която разполага са от мита,акцизи,държавни такси,ДДС-та внос-износ,преизчисления приход разход от преминаващия стокообмен с разните му справки във финансовите отдели дет митниците са зачислени,глоби,пресрочки по съдебни искове заведени от разни страни,все солидни държ.документи.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо е слуга на Биби...Никой нищо няма да му направи...
15
0
 
2
 
! Отговори
клошер преди 5 години
До плокйиЩо не се научиш да пишеш правилно първо, Г-н от 80-сете % ,знаеш кои...:)
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До плокйиКонцесионери са ония в пърламента или техни "авери". Нищо случайно няма. Всичко се "държи".
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо ДАНС спи и не предотврати застрашаването на националната сигурност?Или и тя е проядена от мафията?
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Доле горе нещо такова, но се опитват да замажат нещата и да изкарат "бившите" виновни. Оръжия за терористи, наркотици от Афганистан, амфетамини за терористи, тютюн, "бежанци", въобще контрабанда - всичко е организирано на държавно-мутренско ниво и се "държи". По-зле сме и от бананова република. Сега борбата е за кокала и горят разни бушони. Най-голям бушон - Очичките. Ама го държат ужким в Турция.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МитЮ Очите е направо като светия в сравнение с някои от управниците, които простия народ избира вече няколко пъти...