Бургаската "Аркус" охранявала обекти на митниците

Договорът подписан при служебното правителство на Герджиков
11 авг 2018 11:46, Анисия Иванова
53
Бургаската "Аркус" охранявала обекти на митниците
Архив: Булфото

“Агенция “Митници” е сключила договор с фирмата “Аркус - Сигурност Бургас” ООД за техническа СОТ охрана на две къщи за отдих - една в Несебър и една в Ахтопол, както и на административна сграда на митническото бюро в Ямбол, което се помещава в няколко стаи и основната му функция е обработка на документи”. Това заявиха в отговор от Агенция “Митници” за “24 часа”. Цената на СОТ охраната за трите обекта е 1560 лв. за целия период от 24 месеца, или по 65 лв. на месец общо.

Вчера соцлидерката Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да уволни шефа на бургаската митница заради сключения договор.

Още по темата

Договорите са подписани на 9 февруари 2017 г., когато управляваше служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от сегашния президент Румен Радев, от зам.-директора на митниците Борислав Борисов и управителя на фирмата Иван Владимиров.

“Аркус - Сигурност Бургас” ООД е избрана с обществена поръчка чрез открита процедура. Фирмата е спечелила охраната на трите митнически имота в конкуренция с други участници, тъй като е предложила най-ниска цена, обясниха от митниците.

Фирма “Аркус - Сигурност Бургас” не осигурява физическа охрана на обекти на Агенция “Митници” и няма отношение към охраната на сградата на митницата в Бургас или на митнически обекти на пристанището в града, категорични са от Агенция “Митници.”

Вчера се разбра, че НАП и МВР влизат в охранителната фирма, за да проверят какво е участието на Димитър Желязков-Митьо Очите в нея. Ревизията има и задачата да установи свързаните с “Аркус сигурност” хора. Ще се изяснява какви обществени поръчки е печелила фирмата, кои държавни и общински институции охранява и какъв е оборотът ѝ през годините.

При разследването на групата на Митьо Очите стана ясно, че управител на “Аркус сигурност” е бившият шеф в МВР Иван Владимиров. Той призна, че Очите бил нает на трудов договор преди 2 г. на длъжност мениджър по маркетинга. Владимиров обаче отрича намирането на клиенти да е ставало със силови мерки.

Съдружник в същата фирма е и Бенчо Бенчев, който е превлечен като обвиняем. На негово име в Истанбул са били запазени стаи в хотел, където е открит издирвания от българските власти Димитър Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо Очите - президент !Бенчо Бенчев - премиер !
9
2
 
8
 
! Отговори
плокйи преди 5 години
ясно е ! държавата играе с мутр... !!! и така е не само там!!! оба4е кой е виновен за това?и има ли виновност?ами концесионерите по морето кои са?
8
0
 
3
 
! Отговори
Ss преди 5 години
ОПГ България :)
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбираме, че суджуците са правени от кайма смес тип вечна дружба-етнически мир-бай *** !
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАФИЯ като за учебник!Наркопроизводителите и наркоразпространителите си държат половин държава,превзели са съд и прокуратура,полицейските управления и митниците за свободно прекарване на наркотици,оръжие,цигари,горива и всичко!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Октопод !
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната статийка за да се получи хонорарчето . Няма ли най-после някой от така наречените журналисти да понапише туй, онуй за мутренските години на тиквата или е по-лесно да се движиш по вятъра в угода на власт имащите.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата се разсмърЕ. Държавно има замесено.
2
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
А ще видим ли, как сега се разтрогват всички договори за каквото и да е, между тази фирма и държавните организации???
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е мафия, какво се учудвате. Някой е работил с управляващите и сега просто някой е неудобен.