455 грама седмично! С какво месото вреди на здравето?

Прекалената му консумация може да доведе и до рак
12 авг 2018 18:34, Eкип на Puls.bg
38
455 грама седмично! С какво месото вреди на здравето?
Източник: Reuters

Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се ограничи до максимум 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири парчета варено месо с размер на длан. Твърди се, че прекалената консумация на червено месо може да навреди на здравето и дори да доведе до рак. 

Спекулира се, че биологичното животинско месо, е по-здравословно от рутинното произведено месо. Органичните се отглеждат без пестициди и хербициди и не съдържат антибиотици и хормони. Нито един от тези етикети обаче не е стандартизиран и няма законово определение кое месо е органично и кое не, коментират експерти. 
 
Тези, които се смятат за органични, все още използват пестициди. За тях се коментира, че съдържат повече омега-3 мастни киселини, но все още няма научни доказателства за това. Проблем с биологичното месо е и по-високата цена, която може да бъде до два пъти повече от тази на останалите. 
 
Неорганично произведените меса са от говеда, които се отглеждат с хормони, тъй като в Австралия се позволява употребата на естроген, прогестерон и тестостерон за отглеждане на този тип животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се ограничи до максимум 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири парчета варено месо с размер на длан."Да се ограничи? То това количество е непосилна мечта за 80% от населението на България...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то това е една пържола.. все пак е хубаво да се уточни-няма как за 5лв. килото, месото да е от нормално отгледано животно(както едно време със зеленаж и зърно).
13
0
 
5
 
! Отговори
Belge преди 5 години
СВЕТЪТ 85% РАЗБРА ( СТАНДАРТИТЕ СТАНДЕТИЗИРАХА НЕСТАНДАРТНИ УМОВЕ )ВСИЧКО С ПЕСТИЦИДИ НИТРАТИ ТОКСИЦИ ХИМИКАЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГМО е СТАНДАРТ НОРМА ,днес се доказва от учените (ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК СЕ ПРИСПОСОБЯВА КЪМ НРСТАНДАРТНИ НЕДОКАЗАНИ НАУЧНИ ПРИЕТИ СТАНДАРТИ .
12
1
 
6
 
! Отговори
свинята преди 5 години
ям по кило свинско на ден, а през уикензите по 2 кила, това е диетата!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7 Абе, що за *** може да пише с четворки, вместо "ч" ? Това сме го учили в буквара- първи глас! Егати сбъркания "българин"!!!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той моят шпек в гащите е 200 грама. Значи ли, че е вредно да го давам на буля повече от два пъти седмично?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха догодина ако съм жив 2 шопара/цигари и наркотици не!!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рак може да доведе месото, което ни внасят от ЕС- блъскано с отрови, размразените военни резерви на някоя европ. страна, представящи ни ги като 'охладено' месо.Преди векове хората са се хранели само с месо, но рак е нямало.Като ядем зърнени, плодове и зеленчуци с ГМО няма да се разболеем от рак сигурно :)
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща ми без месо не сядаше на масата. Постно никога не е хапвал. И въпреки тази си слабост към свинските пържоли доживя до 85 години. Много интересно защо не се разболя от рак или каквато и да е друга болест а по4ина заради вътршноболни4на инфекция която полу4и докато беше в една демократи4но капиталисти4еска болница да го лекуват от настинка. Но тои не хапваше хими4еско месо а домашно отгледани животни. В химията е проблема не в месото.
6
0
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
някой да знае за някой нов протест, месо ми се е дояло, а събора на бузлуджа беше отдавна......
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли, бе месото е виновно за рака, а не Е-тата и другите *** с който ни тъпчат.
4
0
 
26
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
Кока Кола може, месо и червено вино било вредно - хаха, да бе да :)))
3
2
 
21
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Май си прав за пропагандата-колкото по-скъпо става месото, толкова по-усилено обясняват,че е вредно
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е чиста пропаганда, защото вече няма кой да отглежда животни и сега се чудите как да отучите народа да яде месо. Не е важно колко ще живееш, а как ще живееш. Да се лишаваш от нещо което обичаш за да живееш 2-3 години повече, което не се знае дали е така, това е най-голямата глупост.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ядете много месо ще трябва да ядете салата с хербициди и ГМО и не може ами със сигурност ще *** от рак.