455 грама седмично! С какво месото вреди на здравето?

Прекалената му консумация може да доведе и до рак
12 авг 2018 18:34, Eкип на Puls.bg
38
455 грама седмично! С какво месото вреди на здравето?
Източник: Reuters

Според австралийски наръчници за хранене червеното месо трябва да се ограничи до максимум 455 грама на седмица. Това се равнява на три или четири парчета варено месо с размер на длан. Твърди се, че прекалената консумация на червено месо може да навреди на здравето и дори да доведе до рак. 

Спекулира се, че биологичното животинско месо, е по-здравословно от рутинното произведено месо. Органичните се отглеждат без пестициди и хербициди и не съдържат антибиотици и хормони. Нито един от тези етикети обаче не е стандартизиран и няма законово определение кое месо е органично и кое не, коментират експерти. 
 
Тези, които се смятат за органични, все още използват пестициди. За тях се коментира, че съдържат повече омега-3 мастни киселини, но все още няма научни доказателства за това. Проблем с биологичното месо е и по-високата цена, която може да бъде до два пъти повече от тази на останалите. 
 
Неорганично произведените меса са от говеда, които се отглеждат с хормони, тъй като в Австралия се позволява употребата на естроген, прогестерон и тестостерон за отглеждане на този тип животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: месо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете ли? Австралийски учени са изследвали австралийски зобени животни. Прадядо мибе живял на агнешко и ярешко, мина 90-те. Веганите са промити фанатици.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да идат и да го разказват това в Монголия! Или на гаучосите в Аржентина. Може и на ескимосите.А с тези хормони, дето ги блъскат на говедцата си в Австралия, на едни господа им растат цици, на госпожите им - мустаци! На онези им уважавам само "Фостърс" и понякога някое вино, което не е киснато в дъбови стружки.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Месото е много вредно, направо отрова за човека!"Това е и причината всички тревопасни да са гении...Оппааа, май не са... Неслучайно казват "тъпо като уфсъ"...Теорията ти глътна вода като Титаник.
32
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Месото е много вредно, направо отрова за човека! А и да се избиват животни и после да се изяждат е ужасно!!
31
1
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
вероятно искаш да кажеш аминокиселини
30
1
 
2
 
! Отговори
до 29 от 26 преди 5 години
продължаваш да говориш пълни глупости, защото нямаш никакво разбиране какво "незаменим протеин" означава от гледна точна на човешка физиология, затова още веднъж, ако си завършил 8-ми клас, не знам кой копумпиран даскал те е пуснал! утре си препрочети учебника по биология за 8-ми клас!!
29
4
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Хайде образования! Кажи ми кои протеини ги има само в месото! Образовай ме... мало.умник
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нищо чудно, че сме европейска държава с продължителност на живота на една африканска такава!"Това е от стреса и немотията. Което пък е от управниците. Които пък са такива заради ЕСССР. Който пък е такъв заради Кравария.Ех Йелоустоун, до кога ще те чакаме...
27
2
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
извинявам се, но ти 8-ми клас имаш ли завършен?! не съм 23, но по мое време, в 8-ми клас се учеше какво е заменим и незаменим протеин в часовете по биология. така, че вземи се пообразовай малко преди да се излагаш по форумите!!
26
5
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Кои са тези назаменими протеини? Всичките тези незаменими протеини ги има в зеленчуците! Откъде ги добиват тези протеини животните бе умник?
25
4
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
на 1 като твоя баща, които ядът месо и доживяват до 85 се падат 100, които ядът също много месо и я докарат до 80 я с подагра, диабет, инсулт, инфаркт и пр. С тея празни примери ще ме уморите, същата работа и с цигарите. Да месото е вредно и особено телешкото! Никой не казва да не ядете изобщо месо, ами че над половин кг телешко на седмица не е при поръчително! Егати про.стия народ! Нищо чудно, че сме европейска държава с продължителност на живота на една африканска такава!
24
2
 
2
 
! Отговори
тлъст политик преди 5 години
данъкоплатците снасят добре, ям телешко от порода кобе, почва от 500 лева килото... а за тях трябва здравословна храна - градинска трева!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Месото дава на човек протеини които са НЕЗАМЕНИМИ!!!Не яденето на месо е убийствено.Друг въпрос е че в австралия лапат по 0.5кг пържоли на едно хранене.То и с вода да прекалиш ще се удавиш........
22
0
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
То ако нещата в глобален аспект продължат по същия начин, след 30 години ще обясняват колко са вредни и плодовете и зеленчуците.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето, пак през 60-те години, когато се разчуло, че правят швепса "Златен портокал" от тиква, а не от портокали, в пресата се появила и статия, която обяснявала колко полезна за здравето е тиквата. Но не знам дали е имало виц и на тази тема.
20
0
 
6
 
! Отговори
До 2 - продълж. преди 5 години
Вицът:На събрание говорили за вредата от белия хляб. Изведнъж, някъде в дъното на залата се чул плач. Партийният секретар попитал кой плаче. Станал един човечец и казал:- Аз.- Защо плачеш?- Плача за другарите от Политбюро.- Защо плачеш за тях?- Ами плача, защото те се грижат за нас - пускат по магазините само "Типов" хляб и "Добруджа", за да сме здрави! А те само бял хляб ядат. Ще се изпоразболеят и ще вземат да умрат!
19
0
 
9
 
! Отговори
Е преди 5 години
За 80% от българите няма опасност. Те са толкова бедни че ядат месо само по празниците.
18
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
През 60-те години на 20-и век е имало една зима, през която за известно време спрели от продажба белия хляб. И точно тогава във в."Работническо дело" се появила статия, която обяснявала, че белият хляб е вреден. Дори в някои трудови колективи партийните секретари се престарали и организирали общи събрания, за да разясняват и те на трудещите се колко е вреден белият хляб. И тогава народът отреагирал с виц:"На събрание говорили за вредата от белия хляб. Изведнъж, някъде в дъното /продължавам/
17
0
 
14
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
яжте свинско, спасете еврабия от ислямизация!
16
1
 
5
 
! Отговори
гошето преди 5 години
Мале... снощи измулях 300 гр тартар бифтек... отивам бързо да акам. Да се маха моментално това опасно месо.