Ердоган съзря заговор заради спада на турската лира

Турският народ няма да се предаде, заяви президентът на страната
Обновена: 12 авг 2018 19:37 | 12 авг 2018 19:17,
92
Ердоган съзря заговор заради спада на турската лира
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече понижаването на стойността на турската национална валута - лирата "заговор" срещу Турция, но заяви, че турският народ няма да се предаде, съобщи агенция Ройтерс.

За трети пореден днес лидерът на Турция отправи призив към своите сънародници да обменят доларите и еврото, с които разполагат, за да подкрепят турската валута.

Още по темата

В изказването си Ердоган заяви още, че лихвените проценти са средство за експлоатация, което прави богатите още по-богати, а бедните още по-бедни. "Няма да паднем в този капан", подчерта турският президент, който е известен с враждебното си отношение към повишаването на лихвите, посочва БТА.

"На онези, които жертват стратегическото партньорство, съюзничеството на 81-милионна държава в името на връзки с терористични организации, казваме "довиждане", заяви още Ердоган в реч в Трабзон, цитирана от турската телевизия CNN Turk.

Той отново обвини САЩ, че жертват Турция заради американския пастор Андрю Брънсън, съден в Турция по обвинения в тероризъм.

"Няма да се предадем. Щом вие заставате срещу нас с долара, ние ще потърсим начини да продължим своите дела по други пътища", каза още Ердоган.
По думите му Турция отново е изправена пред "политическа и подла игра".

"С Божията воля ще превъзмогнем и нея", добави президентът.

"Заявявам от Трабзон, видяхме вашата игра. Онова, което не успяха да направят с провокации и преврат, се опитват сега да осъществят чрез пари. Това, ясно казано, се нарича икономическа война" , изтъкна турският лидер.

Турската лира загуби около 40 на сто от стойността си тази година, преди всичко заради безпокойства за влиянието на Ердоган върху икономиката, призивите му за понижаване на лихвените проценти и влошаването на отношенията със САЩ, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз вече си обърнах левове те в лири.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, май става обратното. Те него мачкат.
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турският народ.... ама че лицемер. Изобщо защо говори от името на турския народ? Мнението на турския народ никой не го бръсне за с.... Защо просто не си каже истината, че говори единствено и само от свое име? Пък кой знае,турският народ вече почна да става послушен и сервилен. Или просто под турски народ се разбира анадолската селяния и простотия, която го избра. Не мога да го слушам тоя, противен лицемер. Изобщо.
8
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай империалистите Ердогане, смърт на империята на злото и финасовите терористи от САЩ.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хич пет пари не давам защо го е закъсал бай Ердо. Отдавна се дървеше на целия свят.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом вие заставате срещу нас с долара, ние ще се откажем да продаваме петрола си за $, каза руският мин на фин Силуанов.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Прав е ЕрдоСамо луекинко пред Виена малко са я поотупали и са се вратили назаде и повеке не се е връщала натам. И малко монголците са ги поразпилели. Ца Русия знаем. Иначе не ие подгъвала крак. Само яко е яла пердах от кой където свари.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е щом няма да се поддава - значи няма да се поддава. Добре. Убу.
3
17
 
15
 
! Отговори
Прав е Ердо преди 5 години
Освен пред Русия,Отоманската Империя не е подгъвала крак пред никого!
2
10
 
26
 
! Отговори
Glagoabazubaduza преди 5 години
Този сатрап вече издиша. Със сигурност започва тихата паника. Турция има страхотна интелигенция, но този избран от простата мустаката и алахизирана маса комплексар я стъпка в калта и си упражнява некадърността върху цяла държава.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заговорът срещу Турция е съпътстващ заговора срещу Русия.