Втори ден протести в Румъния: 40 хил. мирно поискаха оставка

Протести се проведоха в Букурещ, Яш, Клуж, Брашов
12 авг 2018 18:00,
38


Втори ден на многохилядни антиправителствени протести в Румъния. За разлика от петък, обаче, снощи демонстрациите протекоха мирно, пише Bulgaria ON AIR.

Освен в Букурещ протести имаше и в Яш, Клуж, Брашов, Тимишоара и други градове на страната.
Още по темата


Викове "Оставка" отново огласят площада пред сградата на румънското правителство. Тази вечер протестиращите са по-малко от предишната – близо 40 хиляди.

Исканията им обаче остават същите. Властите обявиха, че проверяват двама жандармеристи за прекомерна употреба на сила по време на петъчния протест. При сблъсъците между демонстранти и полиция тогава бяха ранени над 450 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Дали не беше прав Петър Младенов за танковете,мм?Ама кой да слуша...
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и Евреите и не са нито народ , нито нация , нито имат расова чистота.. Това са банда *** , предатели , престъпници събрани от целия свят.. И искат останалия свят да е като тях *** и *** извратеняци..
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и Евреите са *** и искат всички хора да като тях ***..
33
2
 
1
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До ПхахахаЧесто е чувам тази теария и все търся някой да ми обясни. Ква е далаверата на евреите, Европа да стане халифат?
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На неудобните правителства им правят такива циркове. Само подкрепяни от Бруксел и Вашингтон правителства могат да управляват демократичните държави. Нямаме избор, живеем си в демократична диктатура.
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреите изпращат лудите на революция да ги изтрепят..
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорос и ЦРУ няма нужда да правят майдан в София ... Борисов е техен човек. и щерката и внучето му са граждани на САЩ
29
7
 
7
 
! Отговори
Маке-ариец преди 5 години
Само Гане търпи да го мачкат комунисти и мутри в последните 70 години, ама то преди това други са го мачкали с векове, та нищо ново.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майдана е добре организиран, зад него стои ЦРУ и Сорос
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата тази история в Румъния,неандерталците в Бг пак се борят с комунистите.ЕС ни докара до просешка тояга,ние сме разграден двор,най бедната държава ,не само в ЕС.Най корумпираната.На първо место по смъртност.Без икономика.Без земеделие.Според западни източници -най бързо загиващата демографски държава.А тази *** продължава да се бори с комунистите ,които ги няма от 30 години.Имаше един японски войник ,който 17 години се криеше в джунглите след края на войната и се бореше със САЩ.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма Сорос, няма морис, има мафия, официална, в държавата и в Румъния и тук. Който не го вижда или сляп или се прави на такъв, защото така му изнася.
25
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 5 години
Неса 40 ,а 10!/80% оттях са агенти на ЦРУ и Сорос!Нова "цветна революция" с платени банди от чужбина!Къде е демокрацията ?За какво са изборите?Като много обичате Румйния защо сте я напуснали?Останете тук и се борете с демократични средства!
24
1
 
2
 
! Отговори
Юнак Киро преди 5 години
С Боко, вече гледаме на света от високо. За кво да се абиме.....
23
3
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
А българският юнак балкаски три десетилетия спи дълбоко, като дрогиран и след още толкова навярно ще се събуди и ще установи,че е без ***.Господ да "поживи "един велик червен Ай дук ,живеещ в Драгалевци ,който разсипа държавата ни и ни окраде!
22
4
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
За трети път заявявам: Дайте да си сменим правителствата с румънците! Ние им даваме нашето, те ни дават тяхното правителство и да спират протестите!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите винаги са били евреи и масони. Разбира се за да прикрият своята идентичнист с юдеите, комунистите уж са против тях.
20
7
 
16
 
! Отговори
Пхахаха преди 5 години
Глобалната цел на Шорош е да си назначи удобни правителства в цяла Европа - такива,които да улесняват максимално мигрантската експанзия на Стария Континент - иска да разсели около милиард афро-араби Тук,изчиствайки терен за Израелската доминация Там.Той се мисли за Мойсей - и засега успява.Но на финала пак ще е Божията Империя с Ресурсите Божии - Бог не дава нищо случайно на случайни народи...
19
3
 
8
 
! Отговори
До привет от Герм. преди 5 години
Ти не се притеснявай за румънците, те ще се погрижат за себе си, а ти по-хубаво си стой в Германия ,защото мечката, като играеха съседа ще заиграе и у нас.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че след като левите искат да декриминализират взимането на подкупи народа ще се вдигне.Интересно как така въобще са избрали левите в този парламент?В крайна сметка това сега ще им е за поука.Успех на румънският народ в борбата му с комунистите!
17
0
 
3
 
! Отговори
токо преди 5 години
Не знам за оставка,но скандират Муйе,муйе ПеСеДе,сиреч,да го духа ПСД