Втори ден протести в Румъния: 40 хил. мирно поискаха оставка

Протести се проведоха в Букурещ, Яш, Клуж, Брашов
12 авг 2018 18:00,
38


Втори ден на многохилядни антиправителствени протести в Румъния. За разлика от петък, обаче, снощи демонстрациите протекоха мирно, пише Bulgaria ON AIR.

Освен в Букурещ протести имаше и в Яш, Клуж, Брашов, Тимишоара и други градове на страната.
Още по темата


Викове "Оставка" отново огласят площада пред сградата на румънското правителство. Тази вечер протестиращите са по-малко от предишната – близо 40 хиляди.

Исканията им обаче остават същите. Властите обявиха, че проверяват двама жандармеристи за прекомерна употреба на сила по време на петъчния протест. При сблъсъците между демонстранти и полиция тогава бяха ранени над 450 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Тези румънци са били големи гевезета ! От какво толкова се оплакват ?! Турците са с празни хладилници ,инфлацията всеки ден ги удря по главите , но те и гък не казват , а за протести и дума не може да става ! " Доволни са от султана си " !
15
11
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
На румънците им трябва един като Ердоган , та при подобни положения да им скалъпи някакви обвинения в тероризъм ,половината да ги набута в затворите ,а другата половина да уволни от работа !
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са принудени да бягат по чужбина , естествено че не са доволни от уродливите политици. А на който не му отърва , дава вината на Сорос. Румънците са задружни и не приемат съдбата си предрешена от "умните". Може да не ви отърва господа, но това е положението.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагледна схема на смяна на власта чрез со ро сои дни организации и платени протестиращи. Позната картинка от доста места
12
3
 
19
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Румънците не са кат наш ***-гуньо у тиквите със цървулите, хирата дърпат напред, а след нас беха преди! За нас е валидна приказката за казана в Ада дето един друг се дърпаме надолу, да не би някой да сполучи, да направи голема работа....това ни е вероюту и това ни дава сили и радост. Цъкай с език гуньо, папай салатка с ракийка от село, обсъди световната политика понеже ти си експерт по всички въпроси, напопържай съседа, президента, правителството, мий *** и легай, че борч има да се връща!
11
7
 
27
 
! Отговори
To6 преди 5 години
РУМЪНЦИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА,ЧЕ НЕ СА О В Ц Е КАТО НАС !!!
10
2
 
0
 
! Отговори
luduq преди 5 години
opa
9
2
 
25
 
! Отговори
браво преди 5 години
Ето това е истинско гражданско общество,учете се...
8
12
 
6
 
! Отговори
Топят се преди 5 години
Снощи беа 100 - а днес - 40 бона. 60 хиляди са се рестартирали към родните стрехи - да си целунат родата,да похапнат мамалига и тн.И останалите ще ги последват...
7
4
 
21
 
! Отговори
не така преди 5 години
Ей мишоци не обиждайте смелия Румънски народ който се бори за по добър живот,вижте се вия само мърморите и ви е страх да протестирате за промени,живуркате,триете картончета,пиете менте бира и си мислите че живее те живот.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ние се съберем 40 хил. онзи от Банкя така ще напълн памперса и директно ще литне за БарЦелона при Борислава.
5
2
 
13
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
в Бг похарчиха 10 милиона да свалят ореха.За година, но имаха свободен ресурс да подскача. А тез мамалиги ще се връщат да мият чинии и бабешки зад...ци след седмица две....
4
8
 
12
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и тез са едни наивници, на 10000 човека от западна европа са им плаъени пътните да се приберат за лятото, с уговорка че са на протеста...шорошки приоми
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво искат румънците, след екзекуцията на Чаушеску трябваше отдавна да са се оправили, нали той им беше виновен за всичко.
2
8
 
13
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
ЩЕ ПОДСКАЧАТ,ПОДСКАЧАТ И ЩЕ ИМ СВЪРШАТ КИНТИТЕ,СОРОСКАТА ИМ Е ДАЛ ЗА ТРИ ДЕНА И ЩЕ СЕ ЧУПАТ ПО ДУПКИТЕ СИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА--ЯЛОВА РАБОТА-НАГЛАСЕНА--МИРИШЕ ОТ ДАЛЕЧЕ НА ДЖЕНДАРИЗЪМ....
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирно искат оставка. Някой мирно да си я даде? Не мисля. Просто някои хора са осъзнали, че е по - добре да се снишат и да не се държат агресивно за да може постепенно това да се уталожи. Не помня какво стана с предния протест, ама май нищо. Сигурно и сега ще бъде така.