Меркел: Преговорите с Гърция за връщане на бежанци напредват

С Италия обаче предстояла още много тежка работа
43
Меркел: Преговорите с Гърция за връщане на бежанци напредват
Снимка: БТА, архив

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи днес, че преговорите с Гърция за приемане обратно на мигранти, поискали убежище там, напредват, но при тези с Италия има още работа, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица Германия се договори с Испания Мадрид да приема обратно кандидати за убежище, които преди са подали молба там, а после са стигнали до германско-австрийската граница.

Това беше до голяма степен символична стъпка към изпълнението на сделка, която имаше за цел да сложи край на вътрешнополитически спорове. Гърция и Италия са едни от главните източници на мигранти, насочващи се към Германия.

През юни вътрешният министър Хорст Зеехофер заплаши да връща едностранно на границата вече регистрирани мигранти. Меркел настоя да се сключат споразумение с други страни.

Германската канцлерка днес каза, че е готова да разговаря с лидерите на Гърция и Италия, ако е необходимо, но отбеляза, че още не е достигнат този етап. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
инж. Ганев преди 5 години
Ми правилно. ВОЙНАТА В СИРИЯ СВЪРШИ. ВРЕМЕ Е ЗА ЗАВРЪЩАНЕ!
29
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Що така, бе мамо Меркел? Толкова много ги искаше, "Елате мили бежанци", а сега ги връщаш в другите държави!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е някаква върховна наглост в стил: Оправяйте се! и Вижте там направете нещо!...след като тя самата покани черните и ислямски орди в Германия. Всяка *** в джунглата на Конго вече знае, че е канена от баба Ангела на гости с храна на корем и щедър социал.А гърците и италианците какво следва да направят, за да се оправят...картечни откоси по прииждащите?! Потапяне на лодките? Така нещата лесно се оправят...но тогава Меркел пак ще изреве.
27
2
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Ей, ама хич те нямало тебе на белия свят.Че чак пък толкова тъпотия бива ли , бре.Е , гаси тъпо умника . Ужас !
26
2
 
23
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Гърците са зависими финансово от Германия , респ . от Меркел ,благодарение на нея ЕС отпуска помощи , затова играят , както тя им свири.У нас дали е така ? Бойко казва обратно , но....всичко е кратковременно при него , пък и за пари като иде реч , вяра не му се хваща.
25
0
 
28
 
! Отговори
Киро Хикса преди 5 години
Меркел е срам и позор за германската нация! Merkel Muss Weg!
24
0
 
24
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Яловицата - изпълнява упражнението - кой ми *** в памперсите.Нещо позабрави - Wir schaffen das! ( Ние ще се справим ) позабрави Refuges Welcome! Вече не се показва и на обществени места ( да не я пребият с камъни ) , па и селфита с афганистанци, араби , и цъpни скоро не е правила ..мути Мурксул даже и на европейското в Берлин не се показа - срамежлива стана - от изявите на всенародната либоф! Сега други трябва да и ринат лaйнaтa!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С гърците и италианците ще разговаря, на Бойко се е разпоредвила вече.
22
5
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Италия не искат бежанци,Гърците се чудят,А С БЪЛГАРИТЕ СА СИ ВЪРЗАЛИ ГАЩИТЕ - АКО ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ НЕ ИСКАТ, ЩЕ ИЗСИПЕМ ВСИЧКИТЕ БЕЖАНЦИ НА ГЛУПАВИТЕ БЪЛГАРИ, А ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ИЗКАРАМЕ ОТ ЕС И ДА СЕ ОПРАВЯТ. Поздрави!Меркел и Бойко
21
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еваха мамата на Европата,европейските лидери работят срещу европейските държави и граждани,просто думи нямам!Искаме една напълно самостоятелна и силна Европа!
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАСПак ли ти? Аман от загубеняци, дрънкащи невероятни простотии, повтарящи ги непрекъснато, като развалена плоча. Вече казах веднъж и го казвам за последен път - вие днешните гърци сте едно нищо и никакво и изобщо не си въобразявайте, че имате нещо общо с древните. Те биха умрели от срам, ако можеха да видят какви се пишат за техни потомци. Просто сте абсолютни смешници хрантутници, некадърници и надувки. Това е истината.
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Траките били гърци?Абе да бягаш от тука ***@ маати заблудена.Знаеш ли кога васил и панайот са били данайски имена?хахаа.....
18
36
 
5
 
! Отговори
ВАСИЛИС ПАНАЙОТАС преди 5 години
БЪЛГАРОС, ТРАКИТЕ СА БИЛИ ИЗЛАГАЦИЯ И СРАМ ..НО СА ЧАСТ ОТ ГЪРЦИЯ...А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ СВЕТОВЕН ТУМОР И ЕДНО ПЛЕМЕ С МНОГО КОМПЛЕКСИ, И ОГРОМЕН КОМПЛЕКС И СРАМ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ . ЧЕТИ БЪЛГАРИНО, ЧЕТИ ИСТОРИЯ .
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Васенце, връщам се да те проверя и да видя дали си недоволствал, а виждам само едно минусче си ми сложил. Ахахахха! Нямаш какво да кажеш, затова. Пък нека те подразня още малко. Освен за филистинците, можеш малко да прочетеш и за пеласгите. Пак са тракийско племе. Самите древногръцки автори дори описват как елините са научавали всичко от траките и как са им взимали религиите и обичаите. Очевидно са били "варвари", които са се впечатлявали от културата на траките.
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАС:Васенце, а гърците нали знаеш, че също са пришълци на Балканите? :))) Преди тях в древността има само траки. Даже племената наречени от семитите "морските народи" са пак траки. Голиат е тракийски цар, на тракийското племе филистинци, от които после идва името на Палестина. Чак после идват баш като "бежанци" и нашественици, тези прословути "елини" от Африка. Историята се повтаря. Ахахаха!!! Даже и генетично е доказано.
15
8
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Обичам Меркела защото е много хубава и умна
14
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,какво е виновна Меркел,че гърчулята искат бежанци?Те са в правото си да откажат,както Унгария,България,Полша,Хърватско...Ама пусти пари и гръцка лакомия!Гьз глава затрива!
13
3
 
29
 
! Отговори
българина преди 5 години
разбирай уточняваме следващия спасителен пакет за гърция! нас ни чака същото ако вле,ем в еврозоната. вашите банки имат нужда от пари? на ви тез 10000 макака и ецб ще ви ги напечата днес до 17 ,00 часа! референдум за ЕЗ ! НИКАКВА ЕВРО ЗОНА, с италия и испаия преговарят за същото
12
3
 
32
 
! Отговори
мак преди 5 години
Тарикатка нагла. Цялата трагедия е по нейна вина, сега иска да се отърве от гостите, щото не й излизат сметките и едва ли не целият свят напира за лесен живот в Европа. Една по една държавите ще клекнат и ще се съгласят, ЕС има начини да ги принуди, да спре пари или да измисли други санкции.
11
41
 
2
 
! Отговори
ВАСИЛИС ПАНАЙОТАС преди 5 години
ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА НЕ ПРИЕМА НАВЛЕЦИ И ДОЩЛЯЦИ ОТ АЗИЯ, РЕКА ВОЛГА, СИБИР АЛТАЙ И ОТ ГЕРМАНИЯ..МЕРКЕЛ ДА ГИ ПРАЩА НА БЪЛГАРИТЕ. ТЕ СА СЪЩО БЕЖАНЦИ ОТ РЕВКА ВОЛГА И ОТ СРЕДНА АЗИЯ, ДОШЛИ В ГРЪЦКИТЕ ЗЕМИ ПРИ ГРЪЦКОТО ПЛЕМЕ ТРАКИ, И ОТКРАДНАЛИ ЗЕМИТЕ ИМ В 7-ВИ ВЕК .