НАП проверява по морето - без бележки, укриват се обороти

Два хотела на един собственик са с редица нарушения
13 авг 2018 12:00, Василия Пейчева
9
НАП проверява по морето - без бележки, укриват се обороти
Снимка: pixabay.com

Само за няколко часа екипите на "Фискален контрол", които извършват проверки по Южното Черноморие, установиха редица нарушения на данъчното и осигурителното законодателство при два хотела, които са собственост на един и същи човек, съобщиха от пресцентъра на НАП. Инспекторите ще наложат общо 23 акта за установяване на административни нарушения, а двата обекта ще бъдат запечатани.

За неиздаване на касова бележка предстои да бъде затворен и хотел в Бургас. Поради укриване на обороти, същата мярка ще бъде наложена и на две от най-големите дискотеки в областния център. Те са били проверени на принципа на тайния клиент, като при контролните покупки инспекторите не са получили касови бележки.

И за други фрапиращи случаи при проверките на „Фискален контрол“ съобщават от Национална агенция за приходите. При един от големите аквапаркове по Южното Черноморие данъчните служители установили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към НАП от края на юни тази година.

И тази година стотици данъчни инспектори от звеното за фискален контрол, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания по Черноморието. От началото на кампанията досега се осъществени общо над 7000 проверки, като запечатаните до този момент обекти са 151.

От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство използват също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 7 месеца
OT HOTEL,,BURGAS,, KATO PO4NESH-I DRUGITE S TEZI NARUSHENIJA,SA NA TARSENIJAT,, OBSHTINAR,, OT NESEBAR.
6
0
 
1
 
! Отговори
бай х преди 7 месеца
след проверките .. иде ред на рушветите , и всичко отпада
и така до другото лято
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом са на един и същ собственик значи собственика не си е платил данък спокойствие на когото трябва
4
2
 
11
 
! Отговори
От ЦК на ГРОБ преди 7 месеца
Естествено фирмите на нашите хора няма да бъдат проверяване.
3
5
 
4
 
! Отговори
Boyan преди 7 месеца
Хората да си искат касов бон. Скоро имах такъв случай. Опитаха се да минат вечеря за 15 човека със служебен бон. Поисках фискалния и им намекнах, че е хубаво да му го дават без да го искам.
2
4
 
9
 
! Отговори
we преди 7 месеца
Тези проверки са прах в очите на хората!
1
0
 
8
 
! Отговори
месара преди 7 месеца
та кой казвате (не казвате) е собственика ?