Шум и обслужване гонят богатите туристи от Черноморието!

Съветник на Симеонов: Най-качествените туристи са българите
Обновена: 15 авг 2018 06:50 | 14 авг 2018 22:11,
79


Най-качествените и богати туристи по Черноморието са българските, но ние ги изгонихме. Хотелската ни база може да се каже, че е по-добра от тази в Италия, Турция и дори Испания, но се управлява от непрофесионалисти. Обслужването също не е добро.

Това заключи Георги Николчев - експерт в сферата на туризма и съветник на вицепремиера Валери Симеонов, в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

По думите му не всичко в туризма върви по мед и масло, както се представя от Министерството на туризма и г-жа Ангелкова.

"Имахме ръст в последните години след бомбените атентати в Турция и проблемите в Тунис и Египет. Този ръст обаче беше изкуствен, а и ние надали ще успеем да ги задържим. Туризмът се отваря вече и в другите държави. Туристите, които бяха тук, ще потърсят по-луксозни дестинации", категоричен е експертът.

Според него проверките на вицепремиера Валери Симеонов за шума по Черноморието са дали доста голям резултат, защото сигналите към телефон 112 са намалели драстично.

"Законите трябва да се спазват от всички. По Черноморието някои започнаха да си правят каквото си искат. Жалбите на тел. 112 бяха много, хората се оплакват, че са отишли на морето да почиват, но в същото време не могат заради шумните клубове. Валери Симеонов може да изкара статистиката от тел. 112 и от неговия, че заведенията, които се затвориха в последните дни, са на челно място по сигнали за шум", отбеляза Николчев пред Bulgaria ON AIR.

Съветникът на вицепремиера уточни, че според статистиката обажданията за висока музика са около 200 хил. на година, а през лятото 80% са именно от Черноморието.

"На телефона на Валери Симеонов има по двайсетина обаждания за висок шум на морето. След проверките обаче жалбите намаляха драстично. Доста заведения са с първи предупреждения и при второ нарушение ще има солени глоби и затваряне", допълни Николчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде не се чуват дискотеки. Аз съм бил на всякъде. Като мръднеш на 50м от клубовете и шум няма. Пълни глупости са това и антиБългарскаа кампания. Осъзнаете го вече .
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шум, бетон, мръсотия, простотия, скъпотия, ... по Черно море, затова от 2002 година почивам предимно в Испания и Италия, понякога в Гърция и веднъж в Турция.Цените - през 2010 година почивката в Испания ми струваше 1300 лева на човек за една седмица, в прекрасен хотел, вкл. самолетния билет и трансфер летище-хотел и обратно. Сега поскъпна.
73
2
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Тия чак сега се сетиха и за шума и за бетона и за БГ туриста! Ех ех ех! След дъжд качулка драги ми смехурковци! Аз затова от 2008 не съм и стъпвал на БГ морето! ТАМ ПРОСТО НЯМА КАК ДА СИ ПОЧИНЕШ! Особено ако си с малки деца и искаш спокойствие и тишина! *** здраве да е! И Гърция и Турция и Хърватска, че даже и Словения предлагат доста добри ваканции по морските си курости! Да не говорим, че по цена на почивката и обслужване НИКОГА АМА НИКОГА НЕ МОЖЕТЕ ДА БИЕТЕ Турция! Даже срещу тях да бягате!
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нашето Черноморие единствено Албена става за почивка. Когато решим да почиваме няколко дни у нас отиваме там. Не е презастроено, чисто е и е спокойно. Плажът е хубав и чист, също така, широк и със ситен пясък.Иначе голямата ни лятна почивка не е тук. Тази година сме около Анталия, миналата бяхме в Хърватия. По южното ни Черноморие е ужасно - мръсно, шумно, некачествено обслужване, простотия до шия. През него само мога да мина и то като го поизбиколя по-отдалеч.
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Най-качествените и богати туристи по Черноморието са българските, но ние ги изгонихме. Хотелската ни база може да се каже, че е по-добра от тази в Италия, Турция и дори Испания, но се управлява от непрофесионалисти. Обслужването също не е добро."Да, това е истината. Налети са пари. Най-често откраднати, придобити по нечестен престъпен начин, но с това крадецът не си е купил акъл, опит и възможност да управлява такъв бизнес. Той си е непрофесионалист, а на професионалисти не се доверява.
70
0
 
9
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Погледнете АнелАКовА и не питайте за БГ черноморието.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като станцията на МС в Сл. бряг в момента е обърната на лазарет с болни деца, други семейства вече са се отказали от почивката и прибрали вкъщи представете си за каква хигиена става дума.Не знам какви хора все още ходят на Кафяво море
68
8
 
5
 
! Отговори
алоо преди 5 години
Георги Николчев, не може да накараш някой трезво мислещ българин да повярва, че семейство "Х" е отишло на слънчака да ПОЧИВА. а това със звъненето на телефона на валерката просто е в г.за,няма такова опростяване-някой да звъни на вицепремиер на евро страна да се оплаква от шума по нашето черноморие. Трябва да е смешно,а е толкова жалко....
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най си е гот на граЦкия плаж в Бургас.--------------------------------------И аз така чух, почти нямало хора откакто малоумния им кмет направи платен достъпа до плажа. Самия плаж безплатен, но не можеш да стигнеш с кола до него.В Гърция няма такива простотити. Има забранени места за паркиране, но има и достатъчно паркоместа едва ли не до пясъка.
66
0
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
От черно брашно бел хлеб не става !!! Не става...
65
1
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 години
До Fallschirmspringer. Отишли сме на почивка, но не вечна. Доколкото си спомням сина кара веднъж картинг, дъщерята се вози на някакви лодки и лови патета и двамата играха два пъти мини голф. После им омръзна. Имаше една пицария и един ресторант в които почти никога нямаше места, храната не беше нищо особено в тях, но цените бяха.
64
1
 
6
 
! Отговори
пълзят навсякъде преди 5 години
Лошото е, че същите тези *** напъплиха и в Гърция
63
2
 
20
 
! Отговори
отдавна ни изгониха преди 5 години
Тази година съм с 5500 лв изхарчени в Гърция, вместо в България. И не съм само аз. Нека Ангелкова и тези преди нея си правят сметката.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само шумът и обслужването, а и мръсотията, начина на използване на плажа, липсата на нормални пътища по морето и места за паркиране и т.н. За шумът, който ме изгони - не само през нощта, но и през деня, вкл. и на плажа.
61
0
 
5
 
! Отговори
Yan преди 5 години
ЗАКОН за защита от шума в околната среда - в сила от 26.07.2013 г.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯЧл. 1. Този закон урежда:оценката, управлението и контрола на шума в околната среда, причинен от автомобилния, железопътния, въздушния и водния транспорт, както и от промишлените инсталации и съоръжения, включително за категориите промишлени дейности по приложение 4 към чл. 117, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда. Защо тези, които творят законите, не само не ги познават, но и не ги спазват!?
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нашето море е пълно с батки, кифли, чалга, селяния и простотия.Това са все неща, които ненавиждам истински.Така че аз и такива като мен, просто нямаме работа там.Няма да напиша къде ходя за да не прозвучи като реклама, но ми е много хубаво ТАМ.Повярвайте ми.
59
1
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До ПорЦелан/Нима не сте отишли за почивка или очаквате някоя силиконова провинциална "гърла-певачка" с интелект на чехълче да почне да вие като "Молотовка на първа по баир",а кото допълнителна екстра да демонстрира яки тазо-бедрени части.Направо красота,оставам с чувство ,че са ми дали да пия старо,препържено олио-гадост.Хората отиват на почивка , а ако искам простащина и шум мога да застана на Халите или Ректората
58
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е. Точно шумът и обслужването ме изгониха от нашето море. В Китен имаше един хотел близо до плажа, но кръчмата до него с високите децибели до 2,3 ч.....и чалгата .....не става.......
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От доста години ходя в Гърция за по две седмици и си почивам истински.На "нашето" (което въобще не чувствам като наше) море съм решил да не стъпя до края на живота си.Сега поне има къде да се отиде.
56
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От седмица съм в Турция и чак като прочетох за бомбените атентати се сетих че преди някоя година това беше сред причините да не дойда. По бългапското черноморие ме е страх да седно на ресторант, тук всичко е достъпно и много любезни навсякъде. Въобще не сме им в категорияга, за да сме им конкуренция.