Турция ще бойкотира електрониката от САЩ

И от компанията "Търкиш еърлайнс" обявиха бойкот
14 авг 2018 14:00, Елка Василева
269
Турция ще бойкотира електрониката от САЩ
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ, на фона на дипломатическия спор между двете страни.

Още по темата

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

Турският президент заяви днес, че Турция взима необходимите мерки що се отнася до икономиката на фона на поевтиняването на турската лира, информира Ройтерс.

"Америка напада икономически не само нас, но и Китай, Русия, Иран и Европа. Напада даже и Канада. Но срещу нас е предприета операция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат "Айфон", но нали съществува и "Самсунг", посочи Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

Междувременно стана известно, че и турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" предприема кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми. За това съобщи в Тwitter говорителят на авиокомпанията Яхя Юстюн, предаде ТАСС.

Юстюн публикува в Тwitter хаштага #ABDyeReklamVerme (не рекламирайте САЩ) и по този начин отправи призив към други турски компании да се присъединят към акцията.

"Търкиш еърлайнс" подкрепя нашия народ и държава. Съответно нареждане е дадено на нашите рекламни агенции, добави Юстюн.

Призивът за бойкот се появи в социалните мрежи вчера. Призивът бе подкрепен от държавната телекомуникационна компания "Тюрк Телеком", обслужваща над 40 милиона души.

"Тюрк Телеком" съобщи в Тwitter, че се присъединява към акцията и нарежда на своите рекламни агенции да не работят с американски фирми и да не рекламират американски марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Еми ще гледаме шоу сега ... кой пръв ще клекне. Изглежда сащ си правят кинти на гърба на турция хаха. А турция няма много лостове за контрол на икономическите трендове - те са производител и им трябва пазар :Х
181
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Значи ще им теглят по един i-сиктир на iPhone, iPad и iMac...
180
2
 
15
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Всичките им държавни служби от 15/8/18 минават на родните им таблето и моб.телефони "Сюнет 1' и "Чаламба 2SИ настолните компютри със операционна система "Джам шейтан"
179
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27% от бюджета на Турция за 2016/2017 идва от ЕС по програми за миграцията. Та ако пуснат беженците ще банкрутират за 48ч.Дали ще си отрежат клона на който седят?
178
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките им държавни служби от 15/8/18 минават на родните им таблето и моб.телефони "Сюнет 1' и "Чаламба 2S"
177
9
 
10
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До ДА ЖИВЕЯТ ЕВРЕЙТЕТи не си турчин, а евреин. Личи си по това че две думи не можеш да кръстосаш. Лъжеш точно като евреин, - казваш че изсраел бил високо технологична нация?! А то е дивашко ориенталско племе, което може да прави това което и Мароко. Не могат да правят даже и салфетки за да си бършат сополите и ги внасят, а и сополите си бършат защото са видяли от белите. Могат само да притежават, по закона на ада - бандита винаги да има право!
176
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес депутат от партията на Ердоган заплаши с думите "ако ЕС си затваря очите за американския произвол , ще напуснем НАТО и ще разрушим бежанския язовир който държим. И тогава ръководителите на тези страни ще останат под телените огради които построиха уж за да се защитят".
175
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180 хахаха още малко и швепс
174
2
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
189 Американският дълг за тях е и инвестиция и то най сигурната на земята
173
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фокс Турция останаха без реклами. Големите фирми спряха да дават реклами по тази телевизия. По заведенията в Турция спират продажбата на Кока Кола. Изхвърлят хладилниците на Кока Колата. Има наплив по чейндж бюрата от хора които разменят валута за турски лири. В големи ресторанти сметките са с 50% намаление ако предоставите фиш от обмяна на долари за лири. Макдоналдс е останал без клиенти но най много застой има в продажбите на кока кола.
172
13
 
17
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Принципно не съм фен на Турция, ама за жеста към САЩ ще направя изключение. +1 за Турция. Защото Тръмпито нещо много взе да се вживява на Мордорец. И на други държави като им писне и си поискат САЩ да им върне дълга и да ги видя хамериканците, дето и сега са затънали в дългове до уши, как ще реагират на Тръмп и дали няма да се случат предсрочни избори в САЩ.
171
6
 
14
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Турция хубаво ще бойкотира електрониката от САЩ.Обаче айфона не се произвежда в САЩ.Откъде да го знаят гласуващите за Ердоган?Те й всичките им филми са дублирани на турски,80 % не могат да четат.
170
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, все пак 500 млрд. дълг си е повече и от гръцкия. И на първо място от донорите са закъсалите Испания с 30 млрд. и Италия с 18. Започва да мирише, та смърди! Но за Турция няма спасение. Не са гърци. Бързо трябва да доизградим дуварите и от север също.
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде нема нужда, и без това електрониката отдавна вече е китайска. Пък и да не е китайска, пак се прави там.
168
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Ердо бойкотира американските самобръсначки, туркините ще трябва да си бръснат вунестите на бръснар. Ето един бъдещ проспериращ бизнес. Всеки истински турчин - бръснар.
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес лирата се пооправиСутринта беше 6.9 за доларследобед - 6.3
166
7
 
16
 
! Отговори
Belge преди 5 години
Отличен ход браво .А ако всички направят този ход ТО МИЛИАРДЕРИТЕ КОИТО ОБРИЧАТ ЗЕМЯТА ЧОВЕК СВЯТ във ФАЛШИВА КРИЗА ,ТО ТОЗИ СВЯТ НАРОДИ ЧОВЕЦИ ЩЕ ГИ СЛОЖИ в ШАХ и МАТ
165
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ ще му обръснат Мустака , за назидание :)
164
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стори ми се, че 128% турчин се сърди на българите.Извинявай комшу, не можем да ти помогнем.При такива сривове на валутата, има малко печеливши тарикатчета и много губещи ***.Поне така беше при Жан Виденов.Дано ти си от първите.Иначе, после още много години ще ви убеждават, че американците са ви виновни.Едва ли е баш така.
163
23
 
14
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЯТ ЕВРЕЙТЕ преди 5 години
До 128% турчин-Човек помисли малко колко е мощна Турция и колко са мощни евреите евреите държат трилиони долари и най-мощните армии в света американската и руската велики армии ние българите макар и християни трябва да се учим от евреите какъв живот водят евреите и какъв турци и българи..само Израел може да победи Турция ако не деи Бог стане воина Израел това са научнотехнологична нация и зад тях стой САЩ!!!Мислете преди да пишете глупости и на мен турчино ми се иска бг да е велика сила но....