Турция ще бойкотира електрониката от САЩ

И от компанията "Търкиш еърлайнс" обявиха бойкот
14 авг 2018 14:00, Елка Василева
269
Турция ще бойкотира електрониката от САЩ
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ, на фона на дипломатическия спор между двете страни.

Още по темата

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

Турският президент заяви днес, че Турция взима необходимите мерки що се отнася до икономиката на фона на поевтиняването на турската лира, информира Ройтерс.

"Америка напада икономически не само нас, но и Китай, Русия, Иран и Европа. Напада даже и Канада. Но срещу нас е предприета операция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат "Айфон", но нали съществува и "Самсунг", посочи Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

Междувременно стана известно, че и турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" предприема кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми. За това съобщи в Тwitter говорителят на авиокомпанията Яхя Юстюн, предаде ТАСС.

Юстюн публикува в Тwitter хаштага #ABDyeReklamVerme (не рекламирайте САЩ) и по този начин отправи призив към други турски компании да се присъединят към акцията.

"Търкиш еърлайнс" подкрепя нашия народ и държава. Съответно нареждане е дадено на нашите рекламни агенции, добави Юстюн.

Призивът за бойкот се появи в социалните мрежи вчера. Призивът бе подкрепен от държавната телекомуникационна компания "Тюрк Телеком", обслужваща над 40 милиона души.

"Тюрк Телеком" съобщи в Тwitter, че се присъединява към акцията и нарежда на своите рекламни агенции да не работят с американски фирми и да не рекламират американски марки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, Ердогане, какъв ще го отнесеш накрая... Но не от САЩ или ЕС, а от собственият ти народ и от бизнеса в Турция. С подобни мерки ощетяваш турският бизнес и народа си, а гладен народ и ощетен бизнесмен не прощават. Накрая ще има бунтове и преврат, но този път превратът ще е истински, а не фарс като този, който си спретна преди две години.
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 129 пропагандапрапусна и софииски со ро сои дни жендери кат тебе
140
1
 
2
 
! Отговори
До м26 преди 5 години
Такова е
139
8
 
23
 
! Отговори
AVE! преди 5 години
Едно им признавам на турците-имат топки.Света се управлява задкулисно и поддръжниците на Стария Световен Ред направиха най-голямата си грешка да вкарат в Белия дом,рижавия Данинг-Крюгер президент:Доналд Тръмп,който повлича света в смъртоносна спирала.Кога ще разберем,че всички сме едно!?Ех!
138
8
 
15
 
! Отговори
М26 преди 5 години
Тоя ердоган мяза на жител от Столипиново....
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви първосигнални *** мислят че сащ са измислили капитализма... Да ви кажа, че по времето на възникване на новите буржоазни отношения, в които работникът се е оказал сравнително свободен, сащ още не са съществували. А капитализма, както всяко човешко творение е нещо временно. Да, ще го има в продължение на столетия вероятно, но ще бъде заместен с нещо друго със сигурност.
136
10
 
18
 
! Отговори
На фона на Ердо преди 5 години
Путин изглежда гений...Поне си натиска парцалите и не разсмива човечеството както анадолския шут
135
6
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Комунизма е утопия която не е осъществима. Дори Ленин и Сталин се отказват и правят соц. Да но СОЦ се прави с кинти с много кинти. Това е :)
134
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализма неможе да се сгромолясва. Това е свободен пазар и съществува от началото на човечеството. Той е основата на развитие.В случая комунизма е новото на само 100 години измислено от някъв си военен. Изцяло работещ срещу народа на една държава и забранен в европа и не само. Нищо повече от една секта, която си получи заслуженото.
133
8
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 555"Oborota na apple v turciq se izchislqva na 7 mlrd dolara." - да не би да очакваш сега всички масово да си изхвърлят телефоните :) ? Може и да има такива наивници..... Ердоган просто трябва да се огледа и проумее,че не е водач само на 55% от населението. Има едни 45% които са изоставени ..... и не искат да живеят по начина който искат да живеят останалите 55%. Така,че е време да застане по средата....
132
2
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До АнонименКапитализма съществува доста по преди :) Да не казвам още от античността.
131
5
 
6
 
! Отговори
555 преди 5 години
Oborota na apple v turciq se izchislqva na 7 mlrd dolara.
130
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сгромолясването на гнилия капитализъм го чакаме от 100 години.
129
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя наистина хич го няма, стана и по зле от Тиквата!
128
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ са пред фалит дьлжат трилиони долари и нищо не може да ги спаси даже бизнесмена с оранжевата коса
127
8
 
28
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Ако Търция се подпали, няма как да не се подпали чергата и на комшиите й. Така че не се радвайте братя Българи---------Въобразявай си!
126
6
 
12
 
! Отговори
чейнч преди 5 години
До АнонименАко имаш долари за изхвърляне, ще ти дам по една ВЕЛИКА путинова рубла за всеки гаден долар.
125
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще купуват от Китай то така или иначе вичко се пройзвежда там а тромпета ще фалира
124
15
 
24
 
! Отговори
пропаганда преди 5 години
До АнонименТурците не тролят. Нямат интерес.Всички, които се правят из форумите на турци, гърци, сърби, македонци и плюят по България, са руснаци.Руска хибридна пропаганда.
123
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е то ясно че нема си купуват дълго време айфони, то заплатата в Турция вече нестига даже и за зарядно за айфон