Британски изтребители съпроводиха руски над Черно море

Руското министерство на отбраната обаче опроверга съобщението
Обновена: 16 авг 2018 07:13 | 15 авг 2018 22:08, Красимир Ангелов
161
Британски изтребители съпроводиха руски над Черно море
Снимка: Reuters

Британски изтребители са излетели под тревога от румънската военновъздушна база "Михаил Когълничану" на 13 август, за да съпроводят руски самолети над Черно море, предаде ТАСС, цитирайки говорител на кралските военновъздушни сили.

"Можем да потвърдим, че два базирани в Румъния изтребителя "Тайфун" на кралските военновъздушни сили излетяха на 13 август в отговор на действия на руски самолети, извършващи полети около въздушното пространство на НАТО над Черно море", заяви говорителят на британските ВВС.

Той добави, че изтребителите са наблюдавали самолетите от разстояние, но не е имало визуално прехващане.

За последния досега случай на съпровождане на руски самолет (бомбардировач Су-24) от британски самолети беше съобщено на 26 юли, отбелязва ТАСС.

Руското министерство на отбраната обаче опроверга съобщението на британските кралски военновъздушни сили.

На 13 август четири самолета от морската авиация на Черноморския флот, сред които нямаше нито един бомбардировач Су-24, изпълниха планови учебни полети над Черно море. След изпълнението на задачата на полета в зададения район от въздушното пространство на разстояние над 30 км беше забелязан военен самолет на страна от НАТО, съобщава руското министерство.

Самолетът не извърши никакви маневри, не се отклони от маршрута и не се приближи до руските самолети, връщащи се към летището, на което са разположени, подчерта министерството, като отбеляза, че полетите на морската авиация на руския Черноморски флот се изпълняват в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство и без да се нарушават границите на други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според информацията на министерството на 13 август четири самолета от морската авиация на Черноморския флот, сред които не е имало нито един бомбардировач Су-24, са изпълнили планови учебни полети над акваторията на Черно море. След изпълняването на полетите от руски самолети във въздушното пространство на зададения район, бяха открити военни самолети на една от страните от НАТО, се казва в съобщението на министерството.Самолетите не са извършили никакви маневри, не са се отклонявали от маршрута и не са приближавали към руските самолети, което е позволило завръщането във въздушната база,
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фейк спуснат да храни изгейчените грантаджии. нито британците нито руснаците са поъвърдили, напротив, казаха че няма подобно нещо, но *** веднага клъвнаха и *** всичко като по сигнал за заплаха от руски самолет.
124
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Бритиш: "Руснаците обичат да нарушават и дразнят,както във въздушното пространство,така и във водното"? След като са извън въздушното пространство на други държави, за какво нарушение става дума. Ако някой се дразни, си е негов проблем.Най-голямата провокация в Черно море, в близкото минало беше по времето на Рейгън. Тогава един американски военен кораб навлезе в териториалните води на СССР (тогава) и беше избутан вън от тях от два руски катера. Ето това беше провокация.
123
11
 
6
 
! Отговори
Бритиш преди 5 години
Руснаците обичат да нарушават и дразнят,както във въздушното пространство,така и във водното! Това са евтини провокации и помпане на мускули,от което никой ,освен русофилите-продажници,не се впечатлява!
122
7
 
9
 
! Отговори
Браво на британците преди 5 години
Едно време само те воюваха стещу ХитлерСега не ги е страх от ПутлерРеспект!
121
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските Дразнители продължават да тормозят цяла Европа с простотията си. Цял живот, не им стигна да станат нормални хора. Жалка картинка.
120
11
 
11
 
! Отговори
До 133 преди 5 години
Британците си търсят белята.И по всичко личи, че рано или късно ще си я намерят.Това е нация от ***, със спомен за велика империя и имперско поведение, но без покритие. Затова служат като любимото ловно куче на САЩ.Отриват се на господаря си и тичат да му изпълняват прищевките, като през цялото време демонстрират вродената си наглост, подлост и прекалено високо самочувствие, подплатено само с въздух под налягане.На всяка манджа мерудия - с цел гепене.
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какво пишат за тази поредна лъжа руснаците:Среди самолетов, выполнявших плановые учебные полеты над акваторией Черного моря, не было ни одного Су-24. Об этом сообщает РИА Новости со ссылкой на Минобороны России.В Минобороны также отметили, что самолет одной из стран НАТО был на удалении более 30 километров и не приближался к российской авиации.Английските "героои" от кралските ала бала, още като са видели руснаците на хоризонта, са дали газ на обратно, не са разбрали какъв модел са.
118
7
 
9
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 128Има ги, има, можеш да се ухапеш отзад! И това е най-добрият самолет в света в момента. Но не бързат да го почнат в по-големи серии - Су-35 върши същата работа, а е два пъти по-евтин. Но главното е, че се чакат две нови чудовища, с които предимството им над факаната американска авиация стават недостижими - МиГ-41 и АТН-51!
117
8
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
И какво все пак търсят британските самолети в Черно море. Мамалигарите се опасяват, че Русия ще ги нападне, или какво?
116
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 121Хи-хи-хи..........."рашките" не можели да направят нищо.............хи-хи-хи..........само дето, когато ония с църните чаршафи бяха на 20 километра от Дамаск, РУСНАЦИТЕ ни накараха да си плюят на петите!!! И сега хората се връщат в Сирия, а останалите неосвободени 10% скоро ще се върнат НА ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!! Ха-ха-ха....а някаква там "коалиция", дето бомбандираше болници и сватби.....КО СТАНА С НЕЯ....ХИ-ХИ-ХИ.....аре, "смелчаците"....КЪДЕ СЕ ИЗПОКРИХТЕ...В ПЯСЪЦИТЕ ЛИ???
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евгени 130"еуропейски въоръжени сили"........ха-ха-ха-ха-ха.................ВИЦОТ НА НЕДЕЛАТА!!!
114
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Руснаците слабаци и който не ги е хванал, той не ги е бил!Мухльовците дадоха 20 милиона жертви и 5,8 милиона пленници срещу 3 милиона жертви от страна на Германия, която се би с цял свят".................МИЛИ БОЖЕ, слушал съм ид-и-от-щ-и-ни, но ТАКАВА.........!!!!!! Това вече е ВЪРХА НА НЕГРАМОТНОСТТА!!!! Германия се била била с цял свят...в това си прав, САМО ЧЕ ВСИЧКИ НА НЕЙНА СТРАНА!!! Е, в края на войната се присламчиха към РУСКИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ! А за жертвите..80% СА МИРНИ ЖИТЕЛИ!
113
4
 
4
 
! Отговори
Евгени преди 5 години
Май сте забравили абревиатурата ПЕСКО което е основата на Европейска Армия, за това британски изтребители са дислоцирани в Румъния ... вървейки по този път ще бъде създадени Европейски Въоражени Сили ... от което се страхуват доста големи държави :)
112
2
 
9
 
! Отговори
Тощо Правешкия преди 5 години
Съпровожда тоя, който има пари.Щом нямаш пари какво ще съпровождаш ти бе?
111
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТерсенетоБоже Боже. Сега има Су 57. Това е. *** от софийската панелка не може да си върже цървулите, но обижда космическа сила.Има да, по сайтове като брадва, сопа, секира, бношипка, патриот ру, будна ера и т.н. хибридни повърни е пълно със Су-57
110
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господин Никой.Ама то е едно да нападаш индианци и *** друго е да се биеш с РуснациСъщото е!Даже е по-лесно!Руснаците слабаци и който не ги е хванал, той не ги е бил!Мухльовците дадоха 20 милиона жертви и 5,8 милиона пленници срещу 3 милиона жертви от страна на Германия, която се би с цял свят.
109
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоНе знам кого са изпроводили,ама на 10 януари 1944 г направиха София на мармалад и убиха по време на бомбандировките повече от хиляда души...Те това знам я..Като не знаеш си трай, че аз пък знам как на 22.06.1941 бомбардира Добрич, а септември същата година и Казанлък, Стара загора, Русе и Горна оряховица
108
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ударникЛетците наричат "Тайфун-а" летящ ковчег.А льотчиците наричат съвецките котори летащи гробове
107
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 115Ако съм на мястото на руснаците ще свалям всеки натовски самолет който се прави на интересенТе ако могат ще го правят, но в момента имат големи проблеми с главните ластици на установките за изстрелване ракетите от бреза.