Внезапно издъхналата бременна – с мозъчен тумор!

Това е показала извършената аутопсия на трупа на жената
Обновена: 16 авг 2018 11:13 | 16 авг 2018 09:45, Златко Желев
15
Внезапно издъхналата бременна – с мозъчен тумор!
Снимка: архив, Булфото

Бременната жена, която издъхнала внезапно в дома си във Велико Търново, е имала тумор в мозъка.

Това е показала извършената аутопсия на трупа, пише "24 часа", като цитира свои медицински източници.

29-годишната великотърновка, бременна в осмия месец, била намерена от майка си около 16:30 ч. във вторник. Тя подала сигнал на телефон 112 и обяснила, че дъщеря й спи и не се събужда.

Още по темата

На мястото веднага е изпратен екип на спешна помощ, но медиците само констатирали смъртта. Починал е и плодът в утробата й.

В апартамента е извършен оглед с участието на съдебен лекар, но следи от насилие не са установени. В сряда е извършена аутопсия. Пуснати са и хистологични изследвания, резултатите ще са ясни до месец.

По случая е образувано следствено дело за причинена смърт поради немарливост.

Изяснява се дали починалата, за която това е втора бременност, е издъхнала от тумора или друг здравословен проблем, пропуснат от наблюдаващия акушер-гинеколог.


15
Още от
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ами така е, ЯМР в нашата държава си правиш само ако извадиш 650лв, по принцип се поема от здравната каса, но аз не съм случвал някой да ми даде направление, та и жената явно не е знаела
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и какво от това че си здравно осигурен . 20 лв за какво стига ? за това умират сума ти народ по болниците . че са здравно осигурени .
10
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
До Анонимен

"Внезапна смърт от тумор е малко странно. Чакаме в протокола да блесне удобната диагноза белодробна емболия, така популярна за снемане на отговорност от калпави АГ. "

Странно е, когато се изказват неподготвени ламери.
Новообразувание в мозъка причинява повишено интракраниално налягане и при определени условия може тихо и бързо да види сметката на дихателния център...което, разбира се, е само една от многото начини да причини бърза смърт.
9
0
 
11
 
! Отговори
бивш пациент преди 6 месеца
до 8
ЯМР се плаща от касата ама се чака бая. На мен ми направиха след като гастро лекаря се съмняваше за рак.Но чаках 3 месеца, здравноосигурена съм- не платих нищо,защото имах направление.
8
3
 
3
 
! Отговори
терминал 2 преди 6 месеца
доктор хаус
ако се направи скенер или ЯМР на главата по някакъв повод
-----------------
един ямр струва 260 лв , хората се чудят как да свържат двата края , недей да се изказваш неподготвен . и това ЯМР НЕ СЕ ЗАПЛАЩА от нзок .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 6 Тя е починала в къщи.За какво изобщо могат да обвиняват лекарите.Вчера, като прочетох новината, белодробна емболия ми беше първата мисъл.
Съболезнования на семейството и!
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Внезапна смърт от тумор е малко странно. Чакаме в протокола да блесне удобната диагноза белодробна емболия, така популярна за снемане на отговорност от калпави АГ.
5
0
 
31
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
"почва следствено дело за причинена смърт поради немарливост" за всеки нормален човек е ясно че докторите за нищо не са виновни в случая.
Това не пречи на идиотичната ни системка да се упражнява в писане на доклади, заключения, и пр. Тази същата система не може да види Брендо /Очите и тн. герои.
4
3
 
22
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 месеца
Вече като ми дойде бременна в кабинета, ще й пускам скенер на глава с контраст, да не би случайно да изпусна някой мозъчен тумор.
3
0
 
105
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 6 месеца
Изобщо не е работа на АГ-специалиста да диагностицира мозъчен тумор. Ако болната не е имала оплаквания, няма как да се знае че има такова заболяване. Винаги мозъчните тумори, малформации, аневризми и пр. се откриват или съвсем случайно, ако се направи скенер или ЯМР на главата по някакъв повод, или ако се изразят по някакъв начин - с оплаквания от силно главоболие, епилептичен припадък - най-често, внезмано настъпили нарушения в поведението и т.н. Така че господа тъ-пи журналисти ....
2
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До тука ни докара тоя Бойко, от един тумор в мозъка да се умира!?
1
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БОЙКО БОРИСОВ ИМА ТУМОР В МОЗЪКА КАТО СЕСТРА СИ НО ЗА ДА СЕ ОТСТРАНИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ЦЕЛИЯ МОЗЪК!

МОЖЕ ДА ИМА МОЗЪЧНА СМЪРТ НО ТЯЛОТО СИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ!