Изнасилена от брат си! 6 месеца в затвора за... незаконен аборт

Ужасяващата история на 15-годишно момиче от Индонезия
Обновена: 17 авг 2018 21:56 | 17 авг 2018 21:51, Джесика Вълчева
75
Изнасилена от брат си! 6 месеца в затвора за... незаконен аборт
Снимка: The Guardian

15-годишната Фика от остров Суматра, Индонезия ражда през нощта. Сама. В собствената си стая. Бебето излиза живо. Момичето изрязало само пъпната връв и повдигнало детето. То не проплакало повече.

Фика увила трупа на новороденото с покривката на масата и го скрила под леглото си. Казала на своя адвокат. По изгрев, заровила бебето в плитък гроб, изкопан до палма, в близост до дома ѝ.

Детето е открито през май от фермер, а това довело до ареста на Фика. От там нататък историята се превръща във филм на ужасите, който шокира цяла Индонезия.

Когато трупът на бебето е открит в шумата, съседите заподозрели, че то може би е на 15-годишното момиче. Фика забременяла след като била системно изнасилвана от собствения си брат. Момчето е на 17 и е осъдено на две години затвор за сексуално насилие над малолетна.

Съдбата на Фика обаче е друга – момичето е осъдено на шест месеца затвор за нелегален аборт, който е незаконен в Индонезия.

Аборт се позволява единствено при особени случаи, като например изнасилване и то само ако се направи в първите 40 дни. Данните от аутопсията разкриват, че Фика е била в седмия месец, когато ражда детето си.

Заради големият отзвук от случая, момичето е преместено от затвора в Център за закрила на детето, докато върховния съд разглежда обжалването на присъдата. Очаква се решението да излезе до края на този месец.

Брат и прави пълни самопризнания пред полицията. В показанията си той твърди, че е изнасилил сестра си 9 пъти от септември миналата година, а освен това я е пребивал. Властите, обаче, изпитват известни затруднения да видят Фика като жертва. 

Вместо това прокуратурата полага огромни усилия в това да заведе дело срещу незаконния аборт на момичето.

"Смятат, че ако тя не е докладвала на властите, значи не е жертва", споделят от правозащитна организация в страната.

А някои от гражданите на Джамби, една от провинциите в Индонезия, твърдят, че Фика дори не е била насилвана.
Според учителя по етика на Фика, дори в началото момичето да е било принуждавано, впоследствие това започнало да ѝ харесва.

Очаквано, зловещата история на Фика, не е единствена. Според активисти само за тази година в Джамби има 5 случая на "кръвосмешение".

Някои обвиняват пропуските в образователната система. Сексуалното образование не е задължителен елемент в училищните програми на Индонезия. Докато 40% от училищата в Джамби все пак имат известна форма на сексуално образование, то останалите образователни институции в Индонезия не могат да се похвалят със същото, защото там такова напълно липсва.

Братът на Фика гледал порнографски филми на телефона в... ислямско училище. Момчето споделило пред полицията, че именно те го подтикнали да започне да насилва сестра си. 17-годишния брат на Фика не знаел, че може да забремени сестра си. Според него това можело да се случи, само ако прави секс с приятелката си.

В училището, от друга страна, нямали представа, че Фика е бременна. Момичето носело дълги и широки дрехи. Мислили си, че просто е напълняла.

След като новините стигнали до образователната институция, учителите предприели мерки, конфискували мобилни телефони и изтрили всякакво порнографско съдържание от тях.

Вече има забрана и за смартфони в класните стаи. Въпреки това обаче учителите нямат никакво намерение да въведат сексуално здраве като предмет. Вместо това предпочитат да се обръщат към исляма – основната изповядвана религия в старната. 


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вай, вай тези проклети "западняци". Да посягат на едничката радост на мюсюлманлъка
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гадните треторазредни ислямски държави и простото им население са последното, което интересува нас, нормалните бели хора от отсрещната страна на света. Индонезийците са още по-гнусни от средностатистическите ислямисти.
43
10
 
3
 
! Отговори
we преди 6 месеца
Статията е пълна пропаганда срещу Исляма,как така в Ислямско училище,а не знаят ,че кръвосмешението е ЗАБРАНЕНО,ЗАБРАНЕНО,ЗАБРАНЕНО!
Исляма ЗАБРАНЯВА кръвосмешението,този може да е бил в училище,но няма как да е било Ислямско! Умишлено се вкарва една така история,която да нападне Исляма,но всеки човек,който има и малко знание като мусюлманин е запознат с нещата свързани със секса.
42
1
 
6
 
! Отговори
чарли преди 6 месеца
В шантик маала това е нещо нормално.
41
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Ислямски ценности!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 23

Всички българки могат да гласуват едва през последните 70 или 72 години. Преди това е имало период, през който са можели да гласуват само омъжени жени, които вече са родили.
За останалото си прав. Дори и през вековете на патриархалното общество българката се е ползвала с доста права и закрила от юридическите обичаи на етноса ни, които са замествали официалните правни норми.
39
17
 
3
 
! Отговори
Osman преди 6 месеца
Момчето е било покварено от западн(Ал)ите “ценности” - порнографията. Защо вините Исляма тогава? Аллах да ни води и брани от покварите на християните и дяволските капани на евреите.
38
1
 
2
 
! Отговори
v преди 6 месеца
До Анонимен 27
Да не говорим, че тук бият ли жени всички казват нека да ги бият или убиват , а после викат да много сме равни -НЯМА ЗАЩО!
37
1
 
4
 
! Отговори
v преди 6 месеца
До Анонимен 27 номер
Нима много ги обичате затова сте викали на дъщерите ви преди 50-60 години не ви били деца, а момичета. А сега да ти напомням ли че има двоен морал, мъжът да трупа бройки, може да подмята мръсни шеги и жената като не може да предлага и каквото и да иска няма смисъл. А после обвиняват жените за всички тези последствия. Когато и мъжете почнат да спазват морал като жените тогава ЩЕ ПРИЗНАЯ ЧЕ ИМА НЯКАКВО РАВЕНСТВО. Останалото е прах в очите и обръщане на едно зло в друго.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не обвинявайте човека, че БХК чете всичко. Ще ви осъди.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Миролюбивият ислям до такива новини води...
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не разбирам ... Родила но имало аборт ... wtf ?
33
1
 
8
 
! Отговори
Ванга каза преди 6 месеца
че следващата война ще бъде не между Страни,Икономики и Армии - а между Религии - засега всичко се напасва...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ислямско правосъдие = реално кривосъдие,и навсякъде където исляма е водещ е така
31
12
 
3
 
! Отговори
Мусайбе Братоолу преди 6 месеца
Инцестът е Европейска Ценност...Абортът - също...
30
3
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 6 месеца
в нашите очи-на българите-исляма,мюсюлманина се отъждествава с турчина и ***.
Знам че това не е така,но те са най-близките до нас представители на тази религия.Този етнос я носи.
И как питам ви-като гледам един мазен турчин и мога да уважавам тази религия?!!
Питам.
Отделно-само да се замислиш за съдържанието на тази доктрина -не религия- и се отвращавам.
Ми там директно си пише-УБИВАЙ,колкото и да се опитват по политически причини да скрият тези сури ,това е.
29
9
 
3
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 6 месеца
Ислям мислям, секса е над всичко! Факт.
28
1
 
26
 
! Отговори
Бобчо преди 6 месеца
Това е резултата, когато се замества знанието и науката с религия. Човек се ражда любопитен за света и ако на тезгяха има само една книга.... В това отношение християнската религия е на хиляди години пред исляма. Примерите са безброй.
27
6
 
35
 
! Отговори
Мунчо преди 6 месеца
Особености на Аллахакбарската култура
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Статията доста точно отразява бъдещето на България, някъде след 50-60 години...