Пилене на гуми, газ, спирачка, ръчна… Така Георги помел децата в Петрич

Тримата му спътници във фаталната нощ го "заковаха" пред съда
18 авг 2018 16:25,
108
Пилене на гуми, газ, спирачка, ръчна… Така Георги помел децата в Петрич
Снимка: "Монитор"

Дрифтаджията Георги форсирал, пилил гуми, давал газ, после спирачка, дърпал ръчната минути преди да помете децата на тротоара в Петрич.

Това разказаха приятели на 18-годишния шофьор, които се возели с него в колата във фаталната вечер.
"Умолявахме го неколкократно да спре, но той не ни послуша", обясниха тримата спътници на Георги пред съда, пише "Монитор".

Районните магистрати от Петрич оставиха с мярка "задържане под стража" младежа. Адвокатът му го защитил, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия. Освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото. Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото.

Още по темата

Той има книжка от края на месец юни. За последните три месеца е излизал 22 пъти от страната, повечето от тях през ГКПП-Златарево. Предстои да бъде направена автотехническата експертиза, за да стане ясно каква точно е причината за инцидента.

Определението на Районния съд в Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.

Кървавият инцидент стана около 20 минути след полунощ на 16 август, когато Георги Попстоянов помете компания от непълнолетни, които той познавал.

Драмата се разигра в центъра на Петрич, на ул. на тротоара,. на ул. "Цар Борис III" пред сградата на бившия съд в южния град. 

Късно вечерта компанията от 8 тинейджъри се връщали от събор и застанали под навеса на заведението "Катмите", защото чули че отгоре идва кола с мръсна газ и свистене на гуми. Те знаели, че по това време на нощта там се прави дрифт. Отгоре с бясна скорост се задал познатият им Георги Попстоянов с една от колите на баща си, който е бивш полицай.

Дъждът бил току-що спрял и на мокрия асфалт колата занесла, качила се на тротоара и помела застаналите под навеса тинейджъри.

Най-тежко пострадаха 17-годишно момче и 15-годишно момиче. Младежът е с ампутиран крак, а девойката се отървала със счупена подбедреница, травма в корема и порезни рани по краката. Сестрата на пострадалото момче също е ранена, но по-леко.

Днес най-тежко ранените бяха преместени от реанимация в отделението по ортопедия на болница "Югозападна". Стабилизирани са, животът им е вън от опасност и вече близките им могат да ги посещават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 17 години с ампутиран крак, ужас горкото дете. Нямам думи!
31
0
 
25
 
! Отговори
шъ глътъ маьонезътъ преди 5 години
публично, пред целия 12ти а-я класове, да го научат че заТника му става и за мастилница на бяло мастило
30
8
 
9
 
! Отговори
ТИР преди 5 години
Когато преди 30 години карах курс за "В" категория, най-бързата кола беше Лада, а най-голямата Волга.Сега с тази категория изкарана на учебен автомобил с маса 1100 кг. и мощност 65 к.с. може да се управлява автомобил без ограничения за габарити и мощност, стига да отговаля на формалното изискване за собствена маса до 3500 кг. Категория "В" трябва да има поткатегории. Т.е. управляваш това, за което си обучаван.
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Любомир Трайков му намалиха присъдата на 5 години за убийството на трима души с превишена скорост. Значи тоя ще получи мъмрене и общественополезен труд за инвалидизирането на младо момче.
28
0
 
40
 
! Отговори
Вин Дизел преди 5 години
Да не окаже, че след седмица, когато е обжалването на този "млад, неосъждан" мамин убавец, свидетелите са отишли на ваканция или не са били намерени, не е "дрифтил" и най-вероятно жертвите са стояли на улицата, не на тротоара...Тате има цяла седмица да "действа"...Пък после парти с оня, другия ***, убиеца на Стоян Балтов, в ЮАР...А документите по делото няма да бъдат връчени на адвоката по подобие на оня, другия ***, убиеца на момчето в Борисовата градина...Изглежда много вероятно....
27
0
 
54
 
! Отговори
марко преди 5 години
Ако това се случи в Албания , тоя млад *** ще го ликвидират до 24 часа роднините на пострадалете
26
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 3 месеца - 22 излизания. ........по 7 на месец..........по 2 на седмица........сега е задържан за 72 часа, а това са си 3 дни и е време на до пускат, защото на ГКПП златарево вече го чакат.
25
1
 
40
 
! Отговори
Поздрав преди 5 години
Към герберастите коректни шофьори - сега вие и това приятелче ще платите еднаква завишена цена на гражданската отговорност. Той е убиец, вие вероятно нямате нарушение. Една цена. Помислете на следващите избори.
24
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото."Е, щом е така, тогава да го пускаме по живо, по здраво. Оставил е един човек инвалид, какво толкова.
23
1
 
34
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Стига сте плюли по тикви и гербери! От *** народ такава полиция и политици излизат...и това по.лицаите са си всичките още от Партията любима на власт! Те си сменят цвета като ХАМЕЛЕОНИ...само и само да са на власт.не съм за Никоя си измислена Партия.всичко е - Мижи да те лъжа! То изкуствено създаване на Сдс ли не беше...то какви ли не партиите в розово.зелено жълто и др.цветове..народа са вярва че ще дойдат Добрите! 80.те процента...да им вярва!
22
3
 
27
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Псевдо демокрация - боли го тиквата, той продължава да ви краде, вие продължавате да *** и да го преизбирате.
21
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално-див селянин с купена книжка.Въобще не следя историята.Сега кажете че татенцето му е митничар,кука или съдия и нещата стават класически.
20
0
 
76
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
18-годишен, 22 пъти илизал от България за 3 месеца, откакто е взел книжка, чувство за безсмъртност и безнаказаност...Тук нещата почват да миришат.Кой нормален човек ще ходи на Македония през 3 дни? Особено пък безработен ученик. Мирише на контрабанда тук.
19
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВ САЩ АКО ПРЕМАЖЕШ НЯКОЙ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА И ТО ПО ТВОЯ ВИНА МУ АМПУТИРАТ КРАЙНИЦИТЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДА СЕ ЛЕЖИ ПО МАЛКО ОТ 10 ГОДИНИ!!!НО ТУК СМЕ *** НАЧЕЛО С ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК! АКО ОБВИНЕНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА Е ЛЕКО ДА СЕ СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ЛИЦА!!!!
18
0
 
43
 
! Отговори
грехота ! преди 5 години
ясно, АВТОТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА ще да е. ама нека го пуснат,да си завърши момчето 12-тия клас, да потанцува на бала си. и да се весели и да танцува тройно повече - и за момчето с ампутирания крак, и за момичето с размазана подбедрица.
17
1
 
47
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Значи разликата е следната: В Германия този би лежал поне 15 години в затвора. А в българия ще продължи да ви гази, защото баща му е кyка---*** е, че и без баща му даа беше кука пак щеше да избяха. 2 г. условно тва е. Българския съд е НЕВЕРОЯТНО МИЛОСТИВ към липсата на умисъл. Щом не е умишлено-престъпление няма! Така е у БГ-то. Това че наглото л..но с поведението ясно показва, че му е през оная работа за останалите - това съда не го интересува. Така е унас. Няма ли умисъл-няма наказание!
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътНе ти е виновна демокрацията, а ПСЕВДОдемокрацията!За другото си прав.
15
2
 
40
 
! Отговори
Досетлив преди 5 години
Сега ще има време в панделата да дрифти на воля.
14
0
 
57
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Ако ще и реактивен двигател да е пускал, пак ще му дадат една година условна.. Ще си платят тук-там, и готово. Горките бедни деца в болницата.. Дано оживеят. Абе, друго си е да си синченце на някой ;)
13
0
 
41
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Магистратите и адвоката ще захлебат добре.